Aftershokz koptelefoon opnieuw opstarten en instellen

Bone-Conduction-930x620.png

AfterShokz koptelefoons werken met een bluetooth verbinding om muziek door te geven vanaf een telefoon naar de oordopjes. De meeste modellen vereisen een actieve verbinding middels bluetooth. Dit werkt ook zo bij veel sporthorloges, mobiele telefoons, golfhorloges en andere elektronische apparatuur. Een uitzondering bij AfterShokz is de Xtrainerz. Dit model heeft een ingebouwde muziekopslag, waardoor je geen actieve bluetooth verbinding nodig hebt. Bij andere modellen gebruik je dit wel. Soms kan het zijn dat de verbinding niet goed werkt en dat je de bone conduction koptelefoon opnieuw op moet starten. In dit artikel lees je precies hoe dat stap-voor-stap werkt. Na het opnieuw opstarten kun je de bluetoothverbinding opnieuw tot stand brengen.

Stappenplan AfterShokz opnieuw opstarten

Je onderneemt de volgende stappen om een reset uit te voeren. Dit wordt ook wel een handmatige reset genoemd.

  1. Zorg dat de koptelefoon uit staat
  2. Druk op de volume omhoog knop. Houdt deze knop ongeveer 8 seconden ingedrukt (vaak korter).
  3. De koptelefoon gaat nu aan en er zullen – afhankelijk van het model – lampjes knipperen.
  4. Houdt de drie knoppen op je koptelefoon tegelijk ingedrukt voor ongeveer 5 seconden.
  5. Er klinkt een geluid en/of een tril
  6. Zet de koptelefoon uit
  7. De AfterShokz is nu gereset en je kan het opnieuw koppelen

Waarom zou je een reset uitvoeren?

Je voert een reset uit omdat bijvoorbeeld de bluetooth verbinding niet meer goed werkt. Dit is vaak de belangrijkste reden om een AfterShokz koptelefoon te resetten. Ook kan het zijn dat je het toestel naar fabrieksinstellingen wilt herstellen omdat je het apparaat gaat verkopen of uitleent aan iemand anders tijdelijk. Daarnaast kan het ook zijn dat je een aantal instellingen op de koptelefoon hebt aangepast en deze terug wilt zetten. Een reset zorgt er ook voor dat je de standaardinstellingen weer activeert.

Boneconduction met interne opslag

Zoek je een koptelefoon die niet afhankelijk is van bluetooth? Dan kun je de AfterShokz Xtrainerz eens bekijken. Dit model heeft een ingebouwde mp3-opslag. Je zet er dus zelf muziek op. Druk op de bekijk-knop voor meer informatie.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


1 gedachte over “Aftershokz koptelefoon opnieuw opstarten en instellen”

Plaats een reactie