Autotent kopen: Daktenten voor de auto en andere soorten autotenten

Autotent kopen

Wil jij een autotent aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat er twee verschillende soorten auto tenten verkrijgbaar zijn. Je hebt namelijk daktenten voor op de auto en tenten die je aan de kant van de achterklep plaatst. In deze blog verdiep ik me in de verschillende soorten autotenten en zet ik een aantal daktenten voor op de auto en andere autotenten op een rij.

Wat is een autotent?

Een autotent is een tent die je kan koppelen aan een auto. Vaak worden deze autotenten speciaal ontworpen om te kunnen koppelen aan een busje, zoals aan een VW Caddy. Vaak past deze autotent op verschillende busjes (vans) en transporters.

Autotent kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een autotent kunt kopen. Hieronder vind je een overzicht van een aantal beschikbare (en populaire) modellen.

Vaude Drive Van autotent

Bij meerdere webwinkels vind je de twee autotenten van het merk Vaude. Eén van de modellen is de Drive Van autotent. Deze tent is groter dan de Drive Wing autotent van het merk Vaude. Ook past hij op hogere busjes tot 215 cm hoog. Wanneer je op een camping staat en je wilt weg met je busje om boodschappen te doen of een mooie plek te bezoeken kan je de bus wegrijden zonder dat je de tent hoeft at te breken. De tent weegt 7,5 kg.

Drive Wing autotent van Vaude

De Drive Wing autotent is geschikt voor auto’s tot maximaal 195 cm. Je gebruikt de lichte tent (slechts 4,3 kg) voornamelijk voor het creëren van extra leefruimte wanneer het slecht weer is op vakantie. De tent is vrij hoog waardoor je er ook in kunt staan. Omdat je de tent inpakt heb je uiteindelijk maar een klein pakketje over die je makkelijk op kunt bergen.

€359,95
€400,00
2 nieuw vanaf €359,95
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:28
Amazon.nl

Skandika Pitea Dome

De Skandika Pitea Dome is een campingtent die je kan koppelen aan een SUV, Caddy, Auto of CUV. De tent is geschikt voor 2-4 personen. Je kan de tent koppelen aan een zijschuifdeur met een hoogte tussen de 190 en 210 cm. Heb je een camper? Dan kan je hem met een luifelstang (die niet wordt meegeleverd) bevestigen aan een camper met goot. Verder heeft de tent maar liefst drie verschillende openingen. Ook heeft hij veel ramen en ventilatiemogelijkheden.

Wat is een auto daktent?

Ook erg populair is de auto daktent. Deze daktenten voor de auto zie je de laatste jaren steeds vaker. Er zijn dan ook verschillende webwinkels waar je deze daktenten kunt vinden. Deze tent plaats je op het dak van een auto. Ben je op de plek van bestemming dan kan je hem opzetten. Tijdens het rijden kan hij afgebroken gewoon op het dak van de auto blijven. Hierdoor neemt de tent geen ruimte in beslag in de auto.

Autotent kopen

Auto daktent kopen

Tegenwoordig zie je in steeds meer webwinkels auto daktenten in het assortiment. Deze tent wordt steeds populairder onder kampeerders omdat ze geen ruimte innemen in de auto. Let maar eens op, je ziet deze tent steeds vaker op de daken van auto’s.

Dare to be Different daktenten

Het merk Dare to be Different heeft verschillende daktenten in het assortiment. Alle soorten daktenten van dit merk worden geleverd met een telescopische ladder en een matras. De 140L Deluxe heeft een bedmaat van 140x230cm. Kies je voor de 180L Deluxe dan krijg je dezelfde tent als het voorgaande model maar dan met een bedmaat van 180x230cm. Als laatste heb je ook nog de 140S daktent van Dare to be Different. Dit model is een stuk voordeliger dan de andere twee modellen. De bedmaat is 140x230cm.

Dometic daktent

De Dometic daktent oogt meteen heel verschillend vergeleken met de Dare to be Different daktenten. De vier zijkanten van deze tent zijn namelijk bijna helemaal gemaakt van roosters van gaas. Hierdoor heb je in de tent geen last van condensatie en kan je ook op zeer warme dagen genieten van de frisse lucht.

Decathlon daktenten

Bij de Decathlon kan je ook goed terecht voor een daktent. Hier hebben ze namelijk een ruim assortiment met verschillende daktenten. Je vind er daktenten voor de auto van verschillende merken. Zo heb je meerdere modellen van het merk Quechua en van het merk Fjordsen. Bij de modellen zijn goed betaalbaar. De modellen van het merk Quechua zijn gemaakt met de speciale Fresh & Black technologie.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie