Bikepacking in De Kempen

De-Kempen-1155x770-1

Voor ons stond er een weekje bikepacking in De Kempen op het programma. Helaas gooide corona roet in het eten en konden we de grens niet meer over. Daarom kozen we nu voor een weekje op Landal Het Vennenbos in Hapert, Noord Brabant. Hiervandaan zijn we met de mountainbike, wandelend en hardlopend de omgeving gaan verkennen. Hopelijk kunnen we de volgende keer ook over de grens om tijdens een bikepacking tocht de rest van de Kempen te verkennen!

Over de streek De Kempen

De Kempen vind je in de provincie Noord-Brabant onder de lijn Eindhoven-Tilburg. Deze streek loopt verder door in het noordoosten van België. Ook het Nationaal Park Hoge Kempen in België valt onder deze streek. Dit is het enige nationaal park van België. In de Kempen vind je een prachtig afwisselend landschap van bossen, heide en zandvlaktes. In België kan je in het vijvergebied De Wijers zelfs door het water fietsen in Bokrijk! In Nederland vind je natuurgebied De Kempen. Dit aaneengesloten natuurgebied is ruim 2000 hectare.

Landal Het Vennenbos

Landal park Het Vennenbos is een ideaal startpunt voor fietstochten (waaronder mountainbiketochten) in de Kempen. Het park ligt in Hapert, Noord-Brabant. Aan de achterzijde van het park (schuin achter de kinderboerderij) vind je de uitgang naar het bos. Hier kan je zo met de mountainbike de groene MTB route volgen van 39 km. Ook zijn er verschillende wandelroutes uitgezet.

Landal Het Vennenbos

Hapert – Noord-Brabant – Nederland

Mountainbikeroutes in de Nederlandse Kempen

In totaal vind je in De Kempen in Nederland 4 verschillende mountainbikeroutes van 15, 35, 37 en 39 km, bekijk de routes hier. Deze zwarte, groene, blauwe en rode routes kan je ook makkelijk aan elkaar koppelen. Vertrekken kan vanaf Eersel, Bladel, Luyksgestel en Reusel. Er zijn ook veel verschillende GPX bestanden te vinden met mooie MTB routes in De Kempen. Ook vind je in de Kempen gravelroutes en “gewone” fietsroutes.

Bikepacking in De Kempen

Wanneer je weer de grens over mag en ook weer in België kan bikepacken, is De Kempen een prachtig gebied voor een bikepacking trip. Er zijn genoeg routes te vinden die je als een GPX bestand kan downloaden en op jouw fietsnavigatiesysteem kan zetten. Wij gebruiken als fietsnavigatie de Wahoo Elemnt Roam en die werkt eenvoudig en feilloos! Hopelijk kunnen wij deze blog snel aanvullen met onze eigen bikepacking trip in de Kempen. Ook in de winter – met de juiste winterfietskleding aan – zijn deze routes magisch mooi! Bekijk zeker het onderstaande filmpje!


Categorie: Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...