Bivy bag: De beste modellen voor in de herfst en winter

Bivy-bag_-De-beste-modellen-voor-in-de-herfst-en-winter

Wil jij nog lichter reizen dan met een trekking tent voor in de herfst en winter? Dan kan je eens kijken naar een bivy bag, oftewel een bivakzak. Er zijn verschillende bivakzakken verkrijgbaar, maar wat is nou de juiste keuze voor jou? Om de juiste keuze te kunnen maken is het fijn om onder andere te kijken naar het gewicht van de bivakzak, naar het materiaal, de waterkolom en naar de eventuele tentstok. Wij hebben verschillende goed beoordeelde bivakzakken bekeken.

Wat is een bivy bag of bivakzak?

Een bivakzak – ook wel bivy bag genoemd – kan je wel vergelijken met een ultracompacte tent zonder stokken. Het lijkt een beetje op een grote slaapzak van tentmateriaal die je helemaal dicht kan ritsen. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met één of twee kleine tentstokken. Zo kan je het gedeelte bij je hoofd als een soort tent omhoog zetten. Dit soort bivakzakken worden ook vaak gebruikt door natuurfotografen. Let er wel op dat de naam bivakzak ook soms gebruikt wordt voor slaapzakken.

Bivakzak modellen voor in de herfst en winter

Wil jij ook nu het wat kouder wordt lekker naar buiten om te gaan bikepacken? Of misschien zelfs juist omdat het nu kouder en donkerder wordt? Dan hoef je er eigenlijk alleen voor te zorgen dat je de juiste spullen mee neemt. Met een tent of bivakzak die geschikt is voor de winter, een goede slaapmat en slaapzak en de juiste kleding kan jij prima ook met koudere temperaturen kamperen! In de herfst en winter is het belangrijk om extra goed te kijken naar de waterkolom van de tent en het ademend vermogen. Ook wordt er bij bivakzak modellen voor in de herfst en winter vaak bij vermeldt dat ze geschikt zijn voor gebruik bij extremere weersituaties.

Outdoor Research Alpine Bivy

Prijs: €349,99 | Gewicht: 907 g

In veel toplijsten zagen wij deze Outdoor Research Alpine Bivy bag voorbij komen. Dit is een bivy bag waar één dunne tentstok bij geleverd wordt. Zo kan je het hoofdgedeelte makkelijk iets omhoog zetten. Het is een wat duurdere tent gemaakt van Gore Tex waardoor hij helemaal waterdicht is. Ook is het een compacte bivakzak die makkelijk mee te nemen is tijdens het hiken of natuurlijk tijdens een bikepacking trip. In de zomer kan je hem openritsen en heb je een muggennet.

€79,95
€89,99
4 nieuw vanaf €79,95
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:41
Amazon.nl
€134,96
3 nieuw vanaf €134,96
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:41
Amazon.nl

Exped Bivybag VentAir/PU Bivakzak

Prijs: €259,95 | Gewicht: 600 g | Afmetingen: 240 x 95 cm | Afmetingen verpakking: 20 x 11 cm

Deze Bivybag van het merk Exped is geschikt voor outdoor avonturen in extreme weersomstandigheden. De kap is voorzien van een versteviging van aluminium. Zo rust de zak tijdens het slapen niet op je hoofd. Het materiaal waarmee de bivy bag is gemaakt is waterdicht en ademend. Jouw eigen lichaamswarmte duwt de waterdamp naar buiten. De waterkolom van de bivak zak is 10.000 mm, zowel van de buitentent als van het grondzeil. Het grondzeil is gemaakt van polyurethaan. Reviews zijn positief al is het wel aan te raden om haringen te halen zodat de boog bij het hoofdeinde omhoog blijft staan. Er is ook nog een duurdere variant verkrijgbaar met een gewicht van 540 gram.

Defcon 5 Bivy Bag

Prijs: €139,95 | Gewicht: 1700 g | Afmetingen: 230 x 80 x 50 | Afmetingen verpakking: 35 x 15 x 13 cm

Deze Defcon Bivy Bag is een stuk goedkoper dan de Exped Bivybag. De waterkolom van deze bivak zak is 5000 mm. Dit betekent dat je droog blijft wanneer het regent maar dat je wel even op moet letten dat het niet te veel druk van spullen op het tentdoek staat. Dan zou de tent een beetje kunnen gaan lekken. De achterkant is van gaas en kan niet afgesloten worden. Ook zeggen gebruikers dat er veel condensvorming ontstaat aan de binnenzijde van de tent en één gebruiker zegt dat hij last had van de regen in de tent. Tegen de regen zou je eventueel nog een extra tarp of zeil boven de tent kunnen spannen. De bivy bag is verkrijgbaar in het groen of in een camo kleur.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie