De drie beste betaalbare opblaasbare kajaks: Seyvlor, Itiwit en Aqua Marina

Beste opblaabare kajaks

In de wereld van opblaasbare kakjaks kun je het zo gek maken als je het zelf wilt. Er zijn modellen beschikbaar van meer dan 1000 euro, maar dit is voor de beginner wellicht niet het beste idee. Je gaat eerder op zoek naar een betaalbaar model. In dit artikel hebben we tientallen opblaasbare, of zoals de Engelsen het zeggen: inflatable kayaks met elkaar vergeleken. Uit deze vergelijking is een lijst gekomen met drie betaalbare modellen voor minimaal twee personen. Het duurste model heeft een adviesprijs van rond de 400 euro. De goedkoopste uit de lijst koop je al voor iets meer dan 200 euro.

Wat is een opblaasbare kajak?

Een opblaasbare kajak is een kajak die je voordat je deze gebruikt opblaast en na gebruik weer leeg laat lopen. In de afgelopen jaren zien we veel van dit soort modellen voorbij komen en worden ze ook steeds populairder. Dit heeft te maken met de verbetering qua technologie. Waar vroeger opblaasbare kajaks misschien niet heel betrouwbaar waren, is dat tegenwoordig zeker anders. Qua prestaties in het water zijn deze opblaasbare boten steeds beter geworden, waardoor het steeds meer in de buurt komt van de traditionele kajak. Het voordeel van de opblaasbare versie is dat je deze eenvoudig kan vervoeren.

De drie beste goedkopere opblaasbare kajaks op een rij

Drie van onze favoriete opblaasbare kajaks. De watersportliefhebber is waarschijnlijk al bekend met de merken. Zo is Itiwit het betaalbare huismerk van de Decathlon en zie je – als het mooi weer is – half Nederland op een supboard van Aqua Marina staan 😉.

Goed om te weten: Voor dit overzicht van betaalbare (goedkope) opblaasbare kajaks hebben we alleen modellen van <€400 meegenomen in de vergelijking.

Aqua Marina Kayak Laxo 320

De Laxe 320 is een hele ruime kano waar je met gemak met twee volwassen personen in kan zitten. Het voordeel is dat er een hoge rugleuning is ingebouwd en dat het geschikt is voor wat intensiever gebruik dan de overige twee kajaks in deze lijst. Je krijgt er een handige opbergtas, pomp, peddels en andere accessoires bij.

Itiwit Opblaasbare toerkajak voor 1 tot 2 personen

Decathlon beschrijft deze kajak als: Een opblaasbare kajak voor 2 volwassenen, met verhoogde zitjes om comfortabeler te peddelen. Stabiel en geruststellend. De kajak is geschikt voor 1 tot 2 personen, maar belangrijker is om even te kijken naar het maximale gewicht. Dit mag niet boven de 150 kilo uitkomen. Je blaast de kano binnen 7 minuten. Wie op zoek is naar een goedkope opblaasbare kajak, doet zeker geen miskoop. De Itiwit kajak krijgt overwegend positieve reviews. Al heeft een klein percentage wel last van loslatende naden en lekken van lucht aan de bodem. Iets waar goedkope kajaks sneller last van lijken te hebben dan de duurdere modellen. Iets om mee te nemen in de overweging.

Sevylor Tahiti Plus Kayak

Dit model is geschikt voor drie personen, waarvan maximaal twee volwassenen. Volgens de maker kun je deze kajak goed gebruiken voor twee volwassen en één kind. Belangrijk is wel om te letten op de maximale belastbaarheid. Deze mag niet boven de 200 kilo uitkomen. Het is een goedkoop model, wat niet altijd even goed te verkrijgen is.

Bonus: Recreatief peddelen

Je kan ook voor de Aqua Marina Kayak Betta 412 kiezen. Deze is niet geschikt voor het ruige werk, maar wel voor het recreatieve peddelen. Voordeel is dat er comfortabele stoeltjes in zitten

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie