De voordelen van geluid horen via bone conduction (Beengeleiding)

Bone-Conduction-prijsvergelijker-930x620.png

Koptelefoons met boneconduction zijn niet nieuw. Deze technologie bestaat al jaren. Het is tegenwoordig wel steeds meer een rage aan het worden. Veel mensen die wij introduceren tot deze technologie zijn in eerste instantie wild enthousiast. Dit komt omdat het voor deze mensen een hele nieuwe manier van muziek luisteren is. Het is even gek dat je geen oordopjes in hebt, maar dat muziek via de jukbeenderen geleid wordt. Daarom heet deze technologie in het Nederlands ook wel beengeleiding. Naast dat het enorm gaaf is om dit uit te proberen, heeft boneconduction enorm veel voordelen. In deze blog bekijk ik deze voordelen.

Je hoort het omgevingsgeluid gewoon via de oren

De gehoorgang is helemaal vrij. Je draagt de hoofdtelefoon namelijk op een hele andere manier, zoals je op de afbeelding in dit artikel kan zien. Op deze manier hoor je wel geluid/muziek en tegelijkertijd het omgevingsgeluid. Dit zie ik zelf als een van de grootste voordelen van een goede koptelefoon met beengeleiding. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld tijdens het sporten, zoals wandelen of fietsen, muziek wilt luisteren, maar ook nog het geluid in de omgeving wilt horen.

Geen last van pijn in en aan de oren

Je draagt de koptelefoon op een hele andere manier dan de traditionele oordopjes. Deze oordopjes kunnen – al helemaal als je deze lang draagt – pijn doen aan de oren. Als je een koptelefoon met boneconduction gebruikt, heb je hier geen last van. Je draagt de koptelefoon niet in de oren.

Vocht en zweet

Vrijwel alle moderne koptelefoons zijn bestand tegen vocht en zweet. Dit is ideaal als je in de zomer gaat wandelen of wilt sporten met muziek. Niet alle koptelefoons en (draadloze) oordopjes zijn goed hiertegen bestand. Er zijn zelfs koptelefoons met boneconduction waarmee je goed kan zwemmen, zoals de Aftershockz Xtrainerz

Valt niet uit je oren / blijft goed zitten

Ik heb zelf regelmatig last dat traditionele oordopjes niet goed blijven zitten. Deze vallen bijvoorbeeld uit tijdens het hardlopen. Ik heb ook niet altijd zin om een grote koptelefoon mee te nemen waarvan de band over mijn hoofd gaat. Bone conduction koptelefoons zijn dan een geweldige oplossing voor mij.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie