Een groene piste op wintersport: wat is het?

wintersporten in de buurt van Nederland

In Europese wintersportgebieden worden vrijwel overal dezelfde kleuren gebruikt om de moeilijkheidsgraad en hellingsgraad van wintersportpistes aan te duiden. In Noord-Amerika gebruiken ze weer andere vormen en kleuren. Wat wel overeenkomt is dat de groene kleur staat voor een piste die geschikt is voor de beginners. De moeilijkheidsgraad die daarop volgt is de blauwe piste. De groene piste is favoriet bij gezinnen, beginners en mensen die voor het eerst op wintersport gaan.

Wat is een groene piste?

Een groene piste is een wintersportpiste of skipiste met een lage moeilijkheidsgraad. De piste heeft een hellingspercentage onder de 25% en is daarmee erg geschikt voor beginners. In Europa wordt deze piste met een rond groen bord aangeduid. In Noord-Amerika gebruikt men hetzelfde bord voor de makkelijke piste. Deze piste is breed opgezet en bevat geen obstakels. Op dit soort groene pistes krijgt men vaak ook les. Ook in Japan en Nieuw Zeeland gebruikt men ook de groene kleur om een beginners-piste aan te duiden.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie