ExtraTrail Ardennen: Trailrun routes in België met bewegwijzering

ExtraTrail

In de Ardennen vind je de mooiste wandelroutes en MTB-routes. Voor de outdoor-liefhebbers is deze omgeving daarom ook echt een paradijs. Ook wanneer je aan trailrunning doet zit je in de Ardennen op de juiste plek. Er worden meerdere trailrunevementen georganiseerd, je kan hardlopen over wandelroutes die bewegwijzerd zijn met bordjes óf één van de speciale routes volgen die uitgezet zijn voor trailrunners. ExtraTrail is het belangrijkste netwerk met trailroutes.  

Wat is ExtraTrail?

ExtraTrail is een netwerk van trailroutes in de natuur. Het is opgericht door drie vrienden die een passie hebben voor trailrunning. Er zijn nu 28 vaste routes in de Ardennen met een totale afstand van meer dan 600 km. Ook zou je de Ultra Tour des Sources af kunnen leggen van 157 km met 4.140 hoogtemeters. Dit kan je in één keer doen of je kunt het opdelen in meerdere stukken.

ExtraTrail

Let op: Jachtseizoen!

In de maanden oktober, november en december is het jachtseizoen in de Ardennen. Soms zelfs vanaf half september. In deze maanden kan het zijn dat de gehele route of een gedeelte van de route niet toegankelijk is. Op gele posters vind je informatie met data wanneer er gejaagd wordt en dat je voorzichtig moet zijn. De rode borden staan voor verboden toegang. ’s Avonds tot 2 uur voor zonsondergang en ’s morgens tot 2 uur na zonsopgang wordt er gevraagd om het gebied niet te betreden.

ExtraTrail

ExtraTrail Trois-Ponts

In Trois-Ponts kan je kiezen uit routes over 4 verschillende afstanden. Het startpunt van de routes is het Syndicat d’initiative (toerismebureau) van Trois-Ponts (Rue Traverse, 9 in 4980 Trois-Ponts, België). Je kan naast dit punt parkeren op een parkeerterrein voor een supermarkt.

  • 10 km – 315 m hoogteverschil – Groen parcours
  • 17 km – 680 m hoogteverschil – Blauw parcours
  • 23 km – 700 m hoogteverschil – Rood parcours
  • 37 km – 1020 m hoogteverschil – Zwart parcours
ExtraTrail

Wandeling van 10 km vanuit Trois-Ponts

Tijdens onze vakantie in de Ardennen hebben wij de route gewandeld van 10 km met onze honden. We hebben de bordjes gevolgd en de route geüpload op de GPSMAP 66sr. Dit navigatiesysteem hebben wij eigenlijk niet nodig gehad. De route is namelijk perfect uitgezet. Alle bordjes zijn goed zichtbaar. Toch geeft het ons altijd een rustig gevoel dat we gebruik kunnen maken van de handheld GPS. Wel duurde het even voordat we op de route zaten vanaf het startpunt, de bordjes met aanwijzingen bevonden zich namelijk iets verder in het bos. Wij vonden de route echt prachtig. Een mooie afwisseling tussen weilanden, bos en bebouwing. Ook vonden we de route niet zwaar. Perfect als hardlooproute! Tijdens het hardlopen is het zeker pittiger door de heuvels.

Wandeling Trois-Ponts
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie