Fietscomputers per budget: Wat kun je verwachten?

Je hebt fietscomputers in verschillende soorten en maten. Zo heb je hele goedkope hulpmiddelen, die bijvoorbeeld de tijd actief, afstand en snelheid kunnen meten, maar ook hele geavanceerde fietscomputers met GPS. Binnen de middenklasse en iets duurdere prijsklasse heb je navigatiemodellen waarbij je ook de route in kan laden en kan volgen. In dit artikel bekijken we per budget wat je er precies van kan verwachten.

Wat voor soort fietscomputers kun je per budget verwachten?

Je hebt fietscomputers voor elk budget. Er zijn hele basis GPS fietshulpmiddelen voor onder de 50 euro, maar ook modellen die ruim boven de 200 euro kosten. Per prijscategorie kun je het volgende verwachten:

Tot 50 euro

Dit is echt de basisklasse voor fietscomputers. Dit zijn hele simpele basis hulpmiddelen waar je voornamelijk dingen op kan meten. Je hebt hier geen GPS navigatie modellen voor die wij aan kunnen raden. Je moet denken aan een basis magnetische sensor die tijd, afstand en snelheid kan meten voor je.

Tussen de 50 en 125 euro

Vanaf deze prijsklasse beginnen de basismodellen met GPS. Toch vind je hier meer modellen die ook tijd, afstand en snelheid meten. Dit kan met snoer of zonder snoertje zijn.

Tussen 125 en 200 euro

In de middenklasse vind je de eerste echte modellen die je met GPS verder kunnen helpen. Vaak kun je hier ook externe apparaten, zoals horloges aan koppelen. Dan meet je ook tijd, afstand, snelheid, hartslag, temperatuur en hoogteverschil. Met de GPS kun je een route volgen of inladen.

200 euro of duurder

Ben je op zoek naar een fietscomputer met GPS die je onderweg ook kan volgen? Dan ben je vaak wel 200 euro of meer kwijt. Je hebt dan wel een zeer geavanceerde fietscomputer. Wil je bijvoorbeeld een route volgen die je thuis hebt gemaakt? Dan kun je deze inladen en onderweg volgen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


1 gedachte over “Fietscomputers per budget: Wat kun je verwachten?”

  1. using the smart phone most people already have with a good mount (like quad lock etc) that cost around 50 in the 50 price bracket worth a mention for sure👍

    Beantwoorden

Plaats een reactie