Fietscomputers: Soorten en merken

Koopgids fietscomputer

Er zijn verschillende soorten fietscomputers verkrijgbaar op de markt. Zo zijn er simpelere fietscomputers die gegevens meten zoals afgelegde afstand, snelheid en soms zelfs temperatuur. Er zijn ook fietscomputers met GPS, deze worden fietsnavigatiesystemen genoemd. Hier kan je vaak routes op zetten of navigeren naar een bepaald start- of eindpunt. Sommige fietsnavigatiesystemen leiden je weer terug naar de route wanneer je ergens verkeerd fietst of wanneer er een omleiding is. Op OutdoorNow vind je de verschillende fietscomputers die je kan gebruiken als fietsnavigatiesysteem.

Beste fietscomputer: De beste fietscomputer op dit moment is de Garmin Edge 1040. Met de Garmin Edge 1040 Solar heb je een nóg langere batterijduur. Deze kan onderweg namelijk opladen via zonne-energie.

Blogs bekijken

Hieronder vind je alle fietsnavigatie blogs op OutdoorNow. De laatst geschreven blog wordt in deze lijst het eerste weergegeven.

Fietscomputers kopen

Wil je een fietscomputer kopen? Dan is het goed om te weten dat er fietscomputers zijn in verschillende prijscategorieën, met verschillende functies en van verschillende merken. Eén van de meest bekende merken fietsnavigatiesystemen is het merk Garmin. Garmin heeft verschillende modellen in verschillende prijscategorieën. Deze fietscomputers zijn draadloos. Je kan ook een fietscomputer kopen speciaal voor MTB en die je kan koppelen aan een hartslagmeter of powermeter. Hieronder vind je een lijst met enkele punten waar je op kan letten bij het uitzoeken van een geschikt fietsnavigatiesysteem:

  • Batterijduur
  • Gewicht
  • Afmetingen
  • Schermgrootte en schermresolutie
  • Kleurenscherm of zwart/wit scherm
  • Opslagcapaciteit
  • Livetrack
  • Ontvangen smartphone meldingen
  • Fiets alarm
  • Incident detectie

Fietscomputer accessoires

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar bij de fietscomputers. Zo zijn er verschillende mounts waarmee je het fietsnavigatiesysteem kan bevestigen aan de fiets. Ook zijn er speciale hoesjes waarmee de fietscomputer extra goed beschermd is tegen storm/regen of tegen beschadigen wanneer hij op de grond valt.


Welke fietscomputer kopen?

Ben jij er nog niet uit welke fietscomputer je wilt kopen? Dan is het goed om te bedenken wat je budget is en welke functies je graag zou willen hebben op de fietscomputer. Op OutdoorNow kan je de verschillende fietscomputers makkelijk met elkaar vergelijken.

Hoe stel je een fietscomputer in?

Bij de meeste fietscomputers krijg je een uitleg hoe je het apparaat moet instellen. Wij zijn zelf in het bezit van de Wahoo Elemnt Roam. Deze fietscomputer is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt een duidelijke uitleg en je maakt gebruik van de Wahoo Elemnt app.

Welke fietscomputer is geschikt voor MTB?

Ben jij op zoek naar een fietsnavigatiesysteem die geschikt is voor tijdens het mountainbiken en die verschillende functies heeft voor mountainbikers? Dan kan je eens kijken naar de volgende fietscomputers: Wahoo Elemnt Roam,

Hoe kan je een fietscomputer plaatsen?

Een fietscomputer kan je plaatsen op het stuur van jouw fiets. Er zijn verschillende mounts waar je de fietscomputer op kan zetten. Zo zijn er simpele mounts waarmee ze direct bevestigd zijn op het stuur. Ook zijn er mounts die vast zitten aan het stuur maar waarbij de fietscomputer op een kleine afstand van het stuur geplaatst wordt.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie