Fietsendrager kopen: waar let je op?

fietsendragers

Een fietsendrager kopen? In deze blog bespreken wij alles waar je op moet letten. Fietsendragers zijn onmisbare accessoires voor fietsliefhebbers die graag hun fietsen meenemen op avontuurlijke trips. Of je nu een weekendje weg gaat, een fietsvakantie plant of gewoon graag je fietsen meeneemt naar nieuwe fietsroutes, een fietsendrager biedt de perfecte oplossing om je fietsen veilig en gemakkelijk te vervoeren met de auto. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager en welke verschillende types er beschikbaar zijn.

Fietsendrager kopen: Hier let je op

Bij het kopen van een fietsendrager zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele punten om op te letten:

  • Aantal fietsen: Bepaal hoeveel fietsen je wilt vervoeren. Fietsendragers variëren in capaciteit, van één tot meerdere fietsen.
  • Type drager: Er zijn verschillende types fietsendragers, waaronder dakdragers, trekhaakdragers en achterklepdragers. Kies het type dat het beste past bij je auto en fietsen.
  • Compatibiliteit: Controleer of de fietsendrager compatibel is met de framematen en wielmaten van je fietsen. Sommige dragers hebben aanpassingen nodig voor specifieke fietsmodellen.
  • Gemak van installatie: Let op hoe gemakkelijk de fietsendrager te installeren en te verwijderen is. Een eenvoudige bevestigingsmethode kan veel tijd en moeite besparen.
  • Kantelfunctie: Als je regelmatig toegang wilt hebben tot de kofferbak van je auto, is een fietsendrager met een kantelfunctie handig. Hiermee kun je de drager naar beneden kantelen zonder de fietsen te hoeven verwijderen.
  • Diefstalbeveiliging: Overweeg een fietsendrager met ingebouwde diefstalbeveiliging om je fietsen te beschermen.

Verschillende types fietsendragers

Er zijn verschillende types fietsendragers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn de meest voorkomende types:

  • Dakdragers: Deze worden op het dak van de auto gemonteerd en zijn ideaal voor auto’s zonder trekhaak. Ze bieden een veilige plek om je fietsen te vervoeren en laten de kofferbak vrij.
  • Trekhaakdragers: Deze worden op de trekhaak van je auto gemonteerd en bieden een stabiele en gemakkelijke manier om je fietsen te vervoeren. Ze zijn geschikt voor de meeste fietsen en kunnen meerdere fietsen dragen.
  • Achterklepdragers: Deze worden op de achterklep van de auto bevestigd en zijn handig voor auto’s zonder trekhaak of dakrails. Ze zijn eenvoudig te monteren en bieden een goede balans tussen gebruiksgemak en functionaliteit.
fietsendrager kopen

Artikelen die wij over dit onderwerp hebben geschreven

Populaire merken en webwinkels

Er zijn verschillende gerenommeerde merken die hoogwaardige fietsendragers aanbieden. Enkele populaire merken zijn Thule, Yakima, Saris, Atera en nog veel meer. Deze merken hebben een breed scala aan fietsendragers die aan verschillende behoeften voldoen en bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Je kunt fietsendragers vinden bij webwinkels zoals Bol.com, ANWB, Obelink en Vrijbuiter.

Conclusie

Met een goede fietsendrager kun je je fietsen veilig en gemakkelijk vervoeren, waar je avonturen op de fiets je ook brengen. Door te letten op het aantal fietsen dat je wilt vervoeren, het type drager dat het beste bij je auto en fietsen past, en andere belangrijke kenmerken zoals installatiegemak en diefstalbeveiliging, kun je de juiste fietsendrager kiezen die aan al je behoeften voldoet. Verken de verschillende types en merken op de markt en geniet van de vrijheid om je fietsen overal mee naartoe te nemen en nieuwe fietsroutes te ontdekken.

Veelgestelde vragen over fietsendragers

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over fietsendragers. Heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden nog meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Welke fietsendrager is geschikt voor elektrische fietsen?

Ben je op zoek naar een fietsendrager die geschikt is voor een e-bike? Dan heb je een drager nodig die flink wat gewicht kan dragen (aangezien e-bikes vaak zwaarder zijn), een dakdrager is hiervoor eigenlijk niet geschikt. Ook is een oprijplaat een grote pré!

De fietsendrager wiebelt, hoe kan ik dit oplossen?

Ten eerste is het goed om je te beseffen dat eigenlijk alle fietsendragers wel een beetje bewegen en wiebelen, dit kan gelukkig geen kwaad. Bewegen de fietsen wel heel erg? Dan is het slim om stap voor stap te controleren of de drager én de fietsen wel goed genoeg vastzitten.


Categorie: Fietsen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...