Garmin Edge 1030 Plus review: onze mening

Garmin Edge 1030 Plus
€421,99
6 nieuw vanaf €418,82
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:32
Amazon.nl
€448,00
Bol.com

De Garmin Edge 1030 Plus is in onze ogen de beste fietscomputer met navigatie (of eigenlijk het beste fietsnavigatiesysteem) op dit moment. Het is de opvolger van de Garmin Edge 1030 die is uitgebracht in 2017.

  • Accuduur 17 tot 18 uur
  • Navigeren over de weg of offroad
  • Apparaat werkt snel en routes worden snel geladen

Garmin Edge 1030 Plus

Wanneer je op zoek bent naar een fietscomputer/fietsnavigatiesysteem waarmee je zowel over de weg als offroad routes kunt fietsen dan zit je bij de Garmin Edge 1030 Plus goed. Deze fietscomputer is geschikt voor verschillende soorten fietsers. Voor de recreatieve fietser die de fietscomputer voornamelijk wil gebruiken voor het fietsen van (nieuwe routes) bijvoorbeeld routes van Komoot of Strava, maar ook voor de fanatieke fietser die tijdens de rit alle trainingsgegevens in de gaten wil houden.

Garmin Edge 1030 Plus prijzen en aanbiedingen vergelijken

Wil jij de beste fietscomputer van dit moment aanschaffen? Dan kan je een kijkje nemen in de onderstaande lijst met aanbieders. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte bent van de beste deals.

Je kan er ook voor kiezen om de Garmin Edge 1030 Plus bundel aan te schaffen. Hieronder vind je de aanbieders van deze complete bundel.

Verschillen en overeenkomsten Garmin Edge 1030 en Garmin Edge 1030 Plus

Er zijn enorm veel overeenkomsten tussen deze twee modellen. Uiteraard zijn er ook een aantal verschillen. Zo beschikt de Garmin Edge 1030 Plus over een groter intern geheugen en een snellere processor. Verder gaat de batterij van dit model langer mee en is hij makkelijker te bedienen doordat het touchscreen sneller reageert. Wil je meer inspiratie voor trainingen? Dan krijg je op deze fietscomputer iedere dag een nieuwe trainingssuggestie te zien.

Bediening van de Garmin Edge 1030 Plus

Het apparaat is makkelijk te bedienen. Zo kan je het touch screen zelfs bedienen als het beeldscherm nat is of wanneer je handschoenen aan hebt. Door de vernieuwde processor werkt de computer nóg sneller als voorheen. Het scherm is groot, duidelijk én gedetailleerd. Het scherm is helder en zelfs met felle zon zijn de gegevens en de route nog steeds goed zichtbaar.

Statistieken en trainingen

Ben jij gek op het bekijken van de statistieken zowel tijdens als na de rit? Dan past de Garmin Edge 1030 Plus zeker bij jou. Je kan de fietscomputer onder andere koppelen aan jouw smartwatch hartslagband en/of vermogensmeter waardoor je nog meer gegevens (zoals hartslag en vermogen) bij kunt houden. Voor de mountainbikers is er MTB Dynamics, een overzicht van alle mountainbike statistieken. ClimbPro geeft je alle informatie over de berg die je aan het beklimmen bent.
Via Garmin Connect kan je jouw trainingen makkelijk structureren.

Handige extra’s

Wanneer er op de route een omleiding is die je moet volgen of wanneer je een stukje verkeerd bent gereden gaat de Garmin re-routen en wordt je weer naar de juiste route geleidt. Fiets je een hele nieuwe route, misschien wel in een onbekend gebied? Dan kan je ook de LiveTrack functie aanzetten waardoor jouw contactpersoon precies kan zien waar je zit. Eventueel kan je ook instellen dat er een “alarm” af gaat wanneer je plots stilstaat. Eventueel kan je dat alarm binnen 25 seconden annuleren.

Garmin Edge 1030 Plus review: onze mening
4.5

Samenvatting

In onze ogen is de Garmin Edge 1030 Plus de beste fietscomputer met navigatie op de markt. Wanneer je dit fietsnavigatiesysteem aanschaft moet je je eerst goed verdiepen in alle functies, want dat zijn er nogal wat! Als fanatieke fietser gebruik je deze fietscomputer om te navigeren en om gericht te trainen naar doelen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie