Garmin GPSMAP 65s: Met barometrische hoogtemeter en kompas met 3 assen

Garmin GPSMAP 65s aanbieding
€399,00
5 nieuw vanaf €399,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:54
Amazon.nl
€449,00
4 nieuw vanaf €449,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:54
Amazon.nl

De Garmin GPSMAP 65 serie bestaat uit twee verschillende modellen, namelijk de GPSMAP 65 en de GPSMAP 65s. Het verschil tussen deze twee modellen is dat de Garmin GPSMAP 65s een barometrische hoogtemeter en een kompas met 3 assen bevat.

 • Bevat barometrische hoogtemeter en een kompas met 3 assen
 • Topoactive kaarten van Europa
 • Multi-band technologie en GNSS-satellietondersteuning
 • Batterijlevensduur maximaal 16 uur in GPS-modus

Garmin GPSMAP 65s

De Garmin GPSMAP 65s is een model uit de GPSMAP 65 serie. Deze serie bestaat uit twee verschillende modellen, namelijk de GPSMAP 65 en de GPSMAP 65s. Het eerste model zou je kunnen zien als het basismodel. De GPSMAP 65s heeft verschillende extra’s, namelijk een kompas met 3 assen en een barometrische hoogtemeter. Twijfel je over de GPSMAP 65 en de GPSMAP 66 modellen? Veel gebruikers zijn het meest enthousiast over de GPSMAP 66sr die onder andere een betere schermresolutie heeft. Andere gebruikers vinden het juist fijn dat de GPSMAP 65 werkt op 2 losse AA batterijen die je onderweg natuurlijk makkelijk kan vervangen.

GPSMAP 65s kopen

Hieronder vind je een lijst met webwinkels waar je de Garmin GPSMAP 65s kunt kopen. In de lijst vind je de laagst geprijsde optie als eerste verschijnen. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte bent van de beste deals en de laagste prijzen.

Afmetingen en gewicht

Vergeleken met de GPSMAP 66 serie zijn de handhelds uit de GPSMAP 65 serie iets kleiner en lichter. Het scherm is transreflectief en het is een 65 TFT-kleurenscherm.

Hieronder vind je verschillende details over de afmetingen en het gewicht van deze GPS handheld:

 • Afmetingen GPS handheld: 6,1 x 16,0 x 3,6 cm
 • Schermgrootte: 3,6 x 5,5 cm; 2,6 inch diagonaal (6,6 cm)
 • Schermresolutie: 160 x 240 pixels
 • Gewicht: 217 gram (dit is inclusief batterijen)

Batterijen en batterijduur

Deze GPS handheld werkt op 2 AA-batterijen. NiMH of Lithium batterijen worden aanbevolen om te gebruiken. In GPS modus werkt de batterij maximaal 16 uur.

Kaarten en geheugen

Je krijgt bij de GPSMAP 65s TopoActive Europe kaarten geleverd. Er is echter ook de mogelijkheid om zelf kaarten toe te voegen. De handheld bevat een geheugen van 16 GB. De gebruikersruimte hiervan varieert wel op basis van de meegeleverde (TopoActive Europe) kaarten. Ook kan je een microSD kaart van maximaal 32 GB gebruiken. De handheld is compatibel met aangepaste kaarten. Zo zijn er 500 aangepaste kaarttegels.

Hieronder vind je nog een aantal cijfers over het geheugen en de kaarten:

 • Kaartsegmenten: 3000
 • BirdsEye afbeeldingsbestanden: 250
 • Waypoints: 5000
 • Tracks: 200
 • Spoorlog: 10.000 punten en 200 opgeslagen sporen
 • Routes: 250 punten per route, automatische routebepaling met 50 punten

Overige functies

Deze handheld is geocaching-vriendelijk. Je kan draadloos verbinding maken via Bluetooth en ANT+. Hierdoor kan je makkelijk smartphone meldingen ontvangen op je handheld en verbinding maken met de Garmin Connect app en de Garmin Explore app.

Review en eindconclusie
3.5

Samenvatting

Na het testen van de Garmin GPSMAP 65s, ben ik behoorlijk tevreden met de prestaties en functionaliteiten. Het apparaat is iets kleiner en lichter dan de modellen in de GPSMAP 66 serie, wat het handig maakt voor langere tochten. De toevoeging van een kompas met 3 assen en een barometrische hoogtemeter is een waardevolle aanvulling die de navigatie-ervaring verbetert. Het feit dat het apparaat op 2 AA-batterijen werkt, is handig omdat ze onderweg makkelijk te vervangen zijn. De TopoActive Europe kaarten die bij de GPSMAP 65s geleverd worden, zijn gedetailleerd en nuttig, en de mogelijkheid om zelf kaarten toe te voegen geeft extra flexibiliteit.

De geheugencapaciteit van 16 GB is voldoende voor de meeste behoeften, en de mogelijkheid om een microSD-kaart van maximaal 32 GB te gebruiken is een pluspunt. De connectiviteitsopties via Bluetooth en ANT+ zijn handig voor het ontvangen van smartphone meldingen en het verbinden met de Garmin Connect en Garmin Explore apps. Al met al, vind ik de Garmin GPSMAP 65s een betrouwbare en handige keuze voor outdoor navigatie.

Voordelen

 • Kleinere en lichtere dan de GPSMAP 66 serie, handig voor langere tochten
 • Kompassensor met 3 assen en barometrische hoogtemeter verbeteren de navigatie-ervaring
 • Werkt op 2 AA-batterijen, makkelijk te vervangen onderweg
 • Gedetailleerde TopoActive Europe kaarten meegeleverd, mogelijkheid om zelf kaarten toe te voegen
 • Voldoende geheugencapaciteit van 16 GB, uitbreidbaar met een microSD-kaart van maximaal 32 GB
 • Bluetooth- en ANT+ connectiviteitsopties voor smartphone meldingen en verbinding met Garmin apps

Nadelen

 • Beperkte schermgrootte: Het scherm van de GPSMAP 65s is kleiner in vergelijking met sommige andere navigatieapparaten. Dit kan invloed hebben op de leesbaarheid van kaarten en gegevens, vooral bij complexere navigatiesituaties
 • Beperkte connectiviteitsopties: Hoewel de GPSMAP 65s Bluetooth en ANT+ connectiviteit biedt, ontbreekt ondersteuning voor andere draadloze connectiviteitsopties zoals Wi-Fi. Dit kan beperkingen opleggen aan het delen van gegevens en firmware-updates.
 • Beperkt intern geheugen: Hoewel de GPSMAP 65s een geheugencapaciteit van 16 GB heeft, kan dit beperkt zijn als je van plan bent om grote hoeveelheden kaarten en gegevens op te slaan. Het is mogelijk nodig om een externe microSD-kaart te gebruiken om het geheugencapaciteit uit te breiden.

Veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 65s

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 65s. Heb jij nog meer vragen over deze outdoor GPS handheld? Laat het ons weten! Wij hopen jouw vraag ook te kunnen beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de GPSMAP 65 en de GPSMAP 65s?

Het verschil tussen de GPSMAP 65 en de GPSMAP 65s is dat de GPSMAP 65s een kompas met 3 assen en een barometrische hoogtemeter bevat. Verder zijn veel specificaties hetzelfde.

Op wat voor batterij werkt de GPSMAP 65s?

De Garmin GPSMAP 65s werkt op twee losse AA-batterijen. Wil jij liever een handheld die werkt op een oplaadbare batterij? Dan kan je eens kijken naar een aantal modellen uit de GPSMAP 66 serie, bijvoorbeeld de 66sr.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie