Garmin GPSMAP 66sr: review en info

Garmin GPSMAP 66sr review en info

De Garmin GPSMAP 66sr is in onze ogen de beste keuze uit de GPSMAP 66 serie. Naast dit model heb je namelijk ook nog de GPSMAP 66s, 66i en 66st. Ook vind je op dit moment in de webwinkels de GPSMAP 65 serie met meerdere modellen.

  • Multi-band/GNSS-handheld met optimale nauwkeurigheid
  • TopoActive Europe kaarten zonder abonnement
  • Kleurenscherm is ook leesbaar in zonlicht

Garmin GPSMAP 66sr

De Garmin GPSMAP 66sr is een model uit de Garmin GPSMAP 66 serie (hier vallen ook de 66s, 66st en de 66i onder). Deze wandel GPS kan je gebruiken om nauwkeurig te navigeren in uitdagend terrein. Om de optimale nauwkeurigheid te kunnen garanderen wordt er namelijk gebruik gemaakt van multi-band GNSS ontvanger. Om de gedetailleerde kaarten van Europa te kunnen bekijken heb je geen speciaal abonnement nodig. Ook is dit navigatieapparaat bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zo is het kleurenscherm leesbaar in het zonlicht, is hij schok- en waterbestendig en presteert hij ook wanneer je te maken hebt met extreme temperaturen. Loop je ’s nachts? Dan is het apparaat compatibel met de nachtzichtbril.

GPS apparatuur, waar kopen wij dat?

Wij kopen onze GPS apparatuur vaak bij een lokale kampeerwinkel, maar soms ook online. Het fijne van offline kopen is dat je er ook nog wat informatie bij kan vragen. Ben je er al over uit? Dan raden we de volgende winkels van harte aan.

Klik op de button om naar de winkel te gaan. Tekst gaat hieronder verder.

Garmin GPSMAP 66 series

In de Garmin GPSMAP 66 series vind je meerdere modellen. Hieronder vind je een korte beschrijving van deze modellen en de verschillen en overeenkomsten. Deze serie bevat de eerste Garmin handheld modellen die naast GPS en GLONASS ook Galileo satellieten kunnen ontvangen

  • GPSMAP 66sr: Multi-band GNSS ontvanger
  • GPSMAP 66i: TopoActive kaarten en InReach functies (met actief satellietabonnement)
  • GPSMAP 66s: Geen TopoActive kaarten
  • GPSMAP 66st: Voorganger van de GPSMAP 66sr, met TopoActive kaarten

Multi-band GNSS ontvanger

Wat de GPSMAP 66sr uniek maakt ten opzichte van de andere modellen uit de GPSMAP 66 serie is dat dit model beschikt over een multi-band GNSS ontvanger. Deze multi-band technologie en uitgebreide GNSS satellietondersteuning zorgen voor een snelle GPS fix en een nauwkeurige navigatie (ook in een uitdagende omgeving). Hierbij kan je denken aan een omgeving

Wat is GNSS-ondersteuning?

Dit is ondersteuning van meerdere navigatiesatellietsystemen. Niet alleen GPS, maar ook GLONASS, GALILEO en QZSS. De afkorting GNSS staat voor Multiple Global Navigation Satellite Systems.

GNSS

Ondersteuning van multi-band frequenties, wat is dat?

Op plekken waar GNSS signalen zwakker zijn, niet doordringen of weerkaatst worden kan je gebruik maken van de geavanceerde multi-band technologie voor een nauwkeurige positiebepaling. Met deze technologie kan je meerdere frequenties die door navigatiesatellieten worden gebruikt ontvangen en benutten.

Wat is een GPS fix?

De fix is de precieze positie waar jij je op dat moment bevindt. Een snelle fix wil zeggen dat het GPS apparaat snel de coördinaten heeft verzameld en de specifieke plaats kan laten zien waar jij op dat moment bent. De locatie bepaling kan langer duren als je een ouder navigatietoestel hebt, als het GPS toestel lang uit heeft gestaan en als er factoren zoals bewolking, een dicht bladerdek en drukbevolkte gebieden met hoge gebouwen zorgen voor vertraging.

Gewicht, grootte scherm en toestel

Waar de Garmin inReach Mini 2 vooral bekend staat als het kleinste en lichtste GPS handheld toestel van Garmin is de GPSMAP 66 weer een stuk groter. Niet iedereen is even enthousiast over het formaat van deze wandel GPS. Wij vinden het juist fijn dat hij iets groter is omdat het beeldscherm ook groter en beter leesbaar is. Ook in het zonlicht is het kleurenscherm goed leesbaar.

Een aantal specificaties over gewicht en grootte van de GPSMAP 66sr op een rij:

  • Gewicht: 230 gram inclusief batterijen
  • Grootte toestel: 6,2 x 16,3 x 3,5 cm
  • Schermgrootte: 3,8 x 6,3 cm; 3 inch diagonaal (7,6 cm)
  • Schermresolutie: 240 x 400 pixels
Garmin GPSMAP 66sr
Foto van de Garmin GPSMAP 66sr van Bever

Kaarten, geheugen en navigatiefuncties

De Garmin GPSMAP 66sr is een wandel gps die gemaakt is om mee te navigeren. Wil je een SOS-bericht kunnen versturen en berichten kunnen verzenden en ontvangen in een omgeving waar je geen bereik hebt? Dan heb je een handheld nodig met inReach technologie. Voor toegang tot het wereldwijde Iridium satellietnetwerk is een satellietabonnement vereist. Je kan de 66sr combineren met de Garmin inReach Mini 2 of je kan de Garmin GPSMAP 66i aanschaffen.

Enkele specificaties over kaarten, geheugen en navigatiefuncties:

  • Routeerbare TopoActive Europe kaarten
  • 15.000 kaartsegmenten
  • Birdseye
  • 16 GB geheugen
  • microSD kaart van maximaal 32 GB
  • 10.000 waypoints
  • 250 GPX-tracks
  • Geocaching-vriendelijk
  • Doorzoekbare nuttige punten

Batterijduur en opladen

Je kan de Garmin GPSMAP 66sr opladen met behulp van de bijgeleverde USB-kabel. De batterij is een oplaadbare interne lithium-ionbatterij. Dit in tegenstelling tot veel andere wandel GPS apparaten waar gebruik wordt gemaakt van AA batterijen.

Modus

GPS modus

Expeditiemodus

Batterijduur

36 uur

450 uur

Garmin GPSMAP 66sr review

Garmin GPSMAP 66sr

Product Name: Garmin GPSMAP 66sr

Product Description: De Garmin GPSMAP 66sr is een model uit de Garmin GPSMAP 66 serie (hier vallen ook de 66s, 66st en de 66i onder).

Brand: Garmin

4.5

Samenvatting

Na het uitproberen van de Garmin GPSMAP 66sr, ben ik zeer tevreden met de prestaties van dit apparaat. Het is groter dan andere handheld GPS-apparaten die ik heb gebruikt, maar dat betekent ook dat het scherm groter en gemakkelijker te lezen is, zelfs in fel zonlicht. Wat echt indruk op me maakte, was de nauwkeurigheid van de navigatie.

Dankzij de multi-band GNSS-ontvanger en de ondersteuning van meerdere navigatiesatellietsystemen, kon ik snel en nauwkeurig mijn positie bepalen, zelfs in uitdagende omgevingen. Dit geeft me veel vertrouwen tijdens het wandelen in onbekend terrein. De batterijduur van de GPSMAP 66sr is ook indrukwekkend. In de GPS-modus gaat de batterij tot 36 uur mee, en in de expeditiemodus zelfs tot 450 uur. Dit betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over het opladen van het apparaat tijdens langere tochten.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Garmin GPSMAP 66sr. Het is een betrouwbaar en nauwkeurig navigatieapparaat dat me helpt om veilig en zelfverzekerd te wandelen. Ik zou het zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een hoogwaardige handheld GPS.

Voordelen

  • Groter scherm, gemakkelijk afleesbaar, zelfs in fel zonlicht
  • Zeer nauwkeurige navigatie dankzij multi-band GNSS-ontvanger en ondersteuning van meerdere navigatiesatellietsystemen
  • Grote batterijduur: tot 36 uur in GPS-modus en tot 450 uur in expeditiemodus
  • Betrouwbaar en nauwkeurig navigatieapparaat voor wandelen in verschillende omgevingen
  • Helpt bij het vergroten van veiligheid en zelfvertrouwen tijdens wandeltochten

Nadelen

Groter formaat in vergelijking met andere handheld GPS-apparaten (kan als een nadeel worden beschouwd voor sommige gebruikers)

Veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 66sr

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 66sr. Heb je zelf een vraag over deze wandel GPS? Stel ons jouw vraag en wij gaan ons best doen om hem te beantwoorden!

Waar kan je de Garmin GPSMAP 66sr kopen?

Er zijn verschillende webwinkels waar je deze Garmin handheld kunt kopen. Zo kun je de GPSMAP 66sr kopen bij Amazon en Bever. Bij Bol.com vind je nu alleen de Garmin GPSMAP 66s.

Wat maakt de GPSMAP 66sr anders dan de andere handhelds uit de GPSMAP 66 serie?

Twijfel jij over de verschillende modellen uit de GPSMAP 66 series? Wij vinden de GPSMAP 66sr de beste keuze. Dit komt door de Multi-GNSS ondersteuning en de multi-band frequenties ondersteuning.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!