Garmin inReach Mini en Mini 2: Compacte en lichte GPS handheld

Garmin inReach Mini

De Garmin inReach Mini en de inReach Mini 2 zijn beiden verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Deze modellen zijn de meest compacte en lichte GPS handheld modellen van het merk Garmin. Daarnaast staan de toestellen erom bekend dat je makkelijk kan communiceren met de buitenwereld en kan navigeren, ook wanneer je met je mobiele telefoon geen verbinding kan maken. Dit is ideaal wanneer je graag op avontuur gaat in onherbergzame gebieden. Je hebt dan wel een inReach satellietabonnement nodig en geen simpele GPS tracker.
In deze blog bekijken wij de kenmerken en functies van beide modellen en vergelijken we de Mini en de Mini 2. Zo weet je precies welk model voor jou het meest geschikt is. De Garmin inReach Mini 2 is net binnen bij Bever.

Bekijk ook onze gids met alle Wandel GPS toestellen.

Garmin inReach Mini en Mini 2: Welk model is beter?

De Garmin inReach Mini is op de markt gebracht in 2018, de Garmin inReach Mini 2 is in februari 2022 op de markt gekomen. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart of in flame red. De Mini 2 heeft ten opzichte van de inReach Mini een aantal verbeteringen ondergaan. Zo heeft de Mini 2 een langere batterijduur, een gebruiksvriendelijkere interface, een betere verbinding én de locatiebepaling is nog nauwkeuriger geworden. Qua prijs liggen de beide modellen niet ver uit elkaar. Op de officiële Garmin website is het prijsverschil tussen de twee toestellen €50.

Marine bundel: Kies je voor de inReach Mini marine bundel, dan krijg je een opschroefbare houder, stroomkabel en halskoord.

Garmin inReach Mini

355,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

InReach ® Mini 2 (oranje)

399,99
356,62
13 nieuw vanaf €341,00
Gratis verzending
Amazon.nl
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Schermgrootte en gewicht

Deze Garmin toestellen zijn de meest compacte en lichtgewicht GPS handheld modellen. Ze wegen slechts 100 gram en de afmetingen zijn 5,2 x 9,9 x 2,6 cm. Het toestel is dus ongeveer zo groot als je handpalm. En past ook makkelijk in je hand tijdens het wandelen. Het scherm is 1 inch (dat is een schermdiagonaal van 3 cm). Met een karabijnhaak kan je het GPS toestel eventueel ook makkelijk aan je broek of heuptas haken.

Batterij en batterijduur

De Garmin inReach Mini wordt geleverd met een oplaad-/gegevenskabel. De oplaadbare lithium ion batterij heeft een levensduur tot 20 uur. Deze maximale levensduur van de batterij kan wel verschillen. Bij een verzendinterval van 10 minuten en een vastleginterval van 5 minuten is de batterijduur tot 50 uur en de batterijduur kan tot 20 dagen zijn bij een verzendinterval van 30 minuten in spaarstand. De Garmin inReach Mini 2 gaat maximaal 14 dagen mee wanneer je gebruik maakt van de trackingmodus met verzendinterval van 10 minuten. In de energiebesparende modus gaat hij maximaal 30 dagen mee.

Navigeren

In gebieden waar je mobiele telefoon geen bereik heeft kan je toch navigeren wanneer je een inReach satellietabonnement neemt. Bij de Garmin Mini 2 kan je met de TracBack routefunctie terug navigeren naar het startpunt wanneer je verdwaalt bent.

Garmin inReach Mini
Nooit meer verdwalen met de TracBack functie

Weersvoorspellingen

Wanneer je ervoor kiest om een (optioneel) satellietabonnement af te sluiten zijn de inReach weersvoorspellingen beschikbaar, ook wanneer je smartphone geen verbinding kan maken met het netwerk. Je hebt de weersverwachting basis, premium niet-nautisch én premium nautisch. Bekijk de weersverwachtingen voor de huidige locatie of voor de locaties waar je in de komende dagen bent.

Locatie delen en communiceren

Het GPS-toestel kan ook gebruikt worden om contact te houden met de buitenwereld, zelfs wanneer je smartphone geen bereik meer heeft. Via online locatietracking kan je jouw locatie delen met familie en vrienden. Via het (wereldwijde) Iridium satellietnetwerk kan je communiceren. Zo kan je interactieve SOS-berichten en sms-berichten in twee richtingen versturen. Hulp krijg je via een interactieve SOS-reactie. In de onderstaande video zie je precies hoe je een tekstbericht kan versturen met de inReach Mini wanneer je geen mobiel bereik hebt.

inReach satellietabonnement

Voor het delen van de locatie, het bekijken van de weersvoorspellingen, GPS-navigatie en tracking en de interactieve SOS berichtgeving is een optioneel satellietabonnement vereist. Deze werkt samen met de inReach satelliettechnologie. Met dit abonnement kan je ook in gebieden met een slechte verbinding gebruik maken van deze handige functies. Meer satelliet communicators zijn de (hieronder weergegeven) GPSMAP 66 serie, Montana 700 serie, de inReach en de GPSMAP 86 serie (watersport GPS modellen).

€296,39
1 tweedehands vanaf €296,39
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Amazon.nl
€381,65
10 nieuw vanaf €381,65
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Amazon.nl
€464,29
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Amazon.nl
€549,00
7 nieuw vanaf €549,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Amazon.nl
€649,00
7 nieuw vanaf €649,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Amazon.nl

Koppelen aan je smartphone via Bluetooth

Wanneer je het GPS toestel via Bluetooth koppelt aan je smartphone krijg je berichten te zien, kan je gebruik maken van de Earthmate app én ontvang je weerupdates. De Earthmate app is gratis en met het inReach abonnement kan je via de verbinding van het inReach toestel gebruik maken van de verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een SOS verzenden, berichten versturen, kaarten bekijken en de route tracken.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie