Kersen kopen: Vers uit de kersenboomgaard

Kersen kopen

Wil jij in de zomer kersen kopen vers uit de kersenboomgaard? Het kersen seizoen in Nederland loopt van ongeveer half juni tot en met augustus. Nog even wachten dus en dan kan je weer genieten van de lekkerste Nederlandse kersen. Het allerlekkerste is natuurlijk om de kersen vers bij een stalletje te halen bij één van de vele kersenboomgaarden. Als je een beetje geluk hebt kun je hier ook nog eens heerlijke ambachtelijke producten halen gemaakt met dezelfde kersen.

Waar haal jij altijd kersen in Nederland? Ontbreekt er een kersenbedrijf of kersenboomgaard? Laat het ons weten, dan voegen wij deze toe aan de lijst!

Wanneer is het kersen seizoen in Nederland?

In Nederland kan je vaak kersen kopen van half juni tot en met augustus. Wanneer het in het voorjaar droog en warm is kan je soms al vanaf begin juni kersen krijgen. Is het voorjaar daarentegen nat en koud? Dan kan je de kersen pas eind juni verwachten. Je kan het dus nooit precies voorspellen. Gelukkig vind je vaak op de websites en social media kanalen van kersenbedrijven vanaf wanneer je er kersen kunt halen.

Kersen kopen

Het Kersenfestival Cothen

Veel mensen die wel eens een zomer op een camping ergens op de Utrechtse Heuvelrug hebben gestaan (zoals Het Grote Bos in Driebergen) zijn bekend met Het Kersenfestival Cothen. Tijdens het kersenfestival kan je over de kersenmarkt lopen en het aanbod bekijken van streekproducten, brocante, hoeden, tassen en andere snuisterijen. Uiteraard kan je kersen kopen en allerlei heerlijke producten gemaakt van kersen zoals kersenijs, Luikse wafels met warme kersen en kersenvlaai. Ook kan je demonstraties bekijken, met de kersentrein door de boomgaard rijden, een bezoekje brengen aan Het kersenmuseum en een veiling bijwonen in de veilingzaal. Voor kinderen is er deze twee dagen ook genoeg te doen.

Hardlopen door de kersenboomgaard: De kersenrun

Tijdens het Kersenfestival Cothen wordt er ’s morgens ook een run georganiseerd op de fruitpercelen. Je kan kiezen uit vier verschillende afstanden: 750m, 1500m, 5km en 10km.

Kersen kopen: Hier vind je de lekkerste verse kersen uit Nederland

Wil jij weten bij welk kersenbedrijf en bij welke kersenboomgaard je heerlijke kersen kan vinden, misschien wel plukken en kersen kopen? Wij hebben een aantal bedrijven op een rij gezet. Zie jij nog bedrijven en boomgaarden die ontbreken? Laat het ons weten, dan vullen wij de lijst meteen weer aan!

Tip: Kijk van tevoren of de boomgaard al open is. De startdatum van het seizoen is namelijk ieder jaar weer anders en kan ook verschillen per boomgaard.

Oosterom kersen

Harmelen (boerderijwinkel)
Haarzuilens | Bunnik | Montfoort (kersenboomgaard)
Streekmarkt Woerden

De kersen die uit de kersenboomgaarden van de familie Oosterom komen worden op verschillende verkooppunten verkocht. Je kan ook verschillende andere producten kopen gemaakt van de kersen zoals jam, sappen, dessertsaus en kriekbier. Ook kan je honing kopen van de kasten die tijdens de bloei in de boomgaard staan. Op het terras van “De Ooievaar” kan je een drankje drinken en ondertussen genieten van vers zomerfruit of een kersentaartje.

Groene Hart Fruit – Smorenburg

Hekendorp (Kersenboomgaard)
Streekmarkt Woerden

In de kersenboomgaard van Groene Hart Fruit – Smorenburg kan je (in het seizoen) van maandag tot en met zaterdag terecht van 09:00 tot 17:30 en op zondag van 10:00 (of 10:30) tot 17:30. Je koopt hier heerlijk vers fruit uit eigen boomgaard. Heerlijke verse appels, peren, kersen en pruimen. Ook vind je er verschillende andere producten zoals sappen, jam, gestoofde peertjes, kersenijs, puur kersensap en Honing van de Koning (Vinkeveen). De plek van de kersenboomgaard is prachtig, wanneer je even doorfietst kan je een bezoekje brengen aan het mooie en gezellige plaatsje Oudewater. Kersen kopen kan ook op de Streekmarkt in Woerden.

De Kersenhut

Cothen (Kersenboomgaard, landwinkel, theeschenkerij,

In Cothen, tussen de plaats Cothen en Wijk bij Duurstede vind je De Kersenhut. Hier vind je een landwinkel en een schenkerij. In de landwinkel vind je lekkere (streek) producten, kan je kersen kopen en kan je cadeaupakketten samenstellen. In de schenkerij kan je terecht voor koffie met wat lekkers, een high-tea of een lunch. De gerechten op de kaart zijn huisgemaakt en worden bereidt met verse streekproducten. Ook kan je een bezoekje brengen aan het Kersenmuseum.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie