Merrell Moab Speed en Flight: Nieuwe wandelschoen en trailrunner

Merrell Moab Speed en Flight: Nieuwe wandelschoen en trailrunner

Het merk Merrell heeft kort geleden de nieuwste Merrell Moab hike schoenen op de markt gebracht. Naar eigen zeggen is dit al meer dan 10 jaar de meest verkochte wandelschoen ter wereld. Nieuw zijn nu de Merrell Moab 2 (een klassieke hiking schoen), de Merrell Moab Speed en de Moab Flight. De meeste schoenen uit deze lijn zijn laag, de Moab Speed Mid is een iets hogere schoen. Wij kenden het merk Merrell wel maar hebben de schoenen nog nooit gedragen. Door de beschrijving van de schoenen en de vele positieve reviews besloten wij ons in deze nieuwe schoenen uit de Merrell Moab lijn te verdiepen.

Merrell Moab Speed wandelschoenen

De Merrell Moab wandelschoenen staan al jaren bekend om het draagcomfort, de veelzijdigheid en duurzaamheid. Deze kenmerken zie je ook weer terug bij de Merrell Moab Speed. Dit model is lichtgewicht maar heeft toch beschermende eigenschappen. Hierdoor is de schoen ook geschikt voor ruig terrein en meerdere soorten trails. De Moab Speed is een hybride schoen die gemaakt is voor actief speed hiken. Eigenlijk zou je de schoen kunnen zien als een kruising tussen een wandelschoen en een trailrunning schoen. Wanneer je een traditionele wandelschoen zoekt kan je kijken naar de Moab 2. De wandelschoen is ook verkrijgbaar met een GORE-TEX waterproof membraan waardoor hij waterbestendig én ademend is. Handig voor in de natte herfst- en wintermaanden of wanneer je in de zomer langs/door beekjes loopt. Aan de binnenkant van de zool vind je een schuim tussenzool die zorgt voor het lichtgewicht loopgevoel. De Moab Speed Mid is een iets hogere wandelschoen.

Merrell Moab hybride schoenen kopen

Nieuwe trailrunner: Merrell Moab Flight

Naast de Merrell Moab Speed is ook de nieuwe Merrell Moab Flight op de markt gebracht. Deze schoen zou je wel kunnen zien als de trailrunner variant van de wandelschoen. Met deze trailrunner kan je over alle soorten trails hardlopen. Ook bij de Merrell Moab Flight is er een FloatPro- schuim tussenzool gebruikt om te zorgen voor het lichtgewicht loopgevoel. Ook zorgt dit schuim ervoor dat de voet voldoende ondersteuning krijgt bij verschillende ondergronden.

Trailrunner Merrell Moab Flight kopen

Merrell en duurzaamheid

De bovenstaande schoenen en veel andere producten die het merk Merrell op de markt brengt staan bekend om de duurzaamheid. Zo zijn veel onderdelen van de schoenen (deels) gemaakt van gerecycled materiaal. Het mesh bovenwerk van de schoen is gemaakt van 70% gerecycled materiaal en de veters van maar liefst 100% gerecycled materiaal. De buitenzool is gemaakt van 30% gerecycled rubber. Op de Merrell website kan je ook schoenen selecteren die Vegan Vriendelijk zijn. Bekijk voor meer informatie over Merrell en duurzaamheid ook eens de uitgebreide informatie die je op de Merrell website vind over hoe zij hun producten steeds duurzamer proberen te maken. Want “Duurzaamheid is geen vast doel, maar een verantwoordelijkheid om voortdurend een beter pad te bewandelen”.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie