NOMAD tent: Van lichtgewicht hiking tent tot familietenten

NOMAD tent Trekking en familietent

Van het merk NOMAD vind je verschillende soorten tenten. Zo heb je een lichtgewicht NOMAD tent voor trekking tochten maar ook familietenten voor meerdere personen. De tenten zijn gemaakt van verschillende materialen. In de NOMAD webwinkel vind je ook meerdere accessoires voor het kamperen. Hierbij kan je denken aan kampeerstoelen en tafels, slaapmatten, slaapzakken en verschillende backpacks en wandelrugzakken.

Familietenten van NOMAD

De NOMAD familietenten zijn geschikt voor meerdere personen. Deze NOMAD tent is iets groter, waardoor je meer leefruimte hebt. Hierdoor zijn deze tenten minder geschikt voor een rondreis maar wel geschikt voor een vakantie op één plek. Soms worden er bij deze tenten ook andere materialen gebruikt die vaak wat zwaarder zijn.

NOMAD tent Trekking en familietent

Dogon 4 TC Air

De Dogon 4 TC Air is makkelijk op te zetten zonder tentstokken. Het frame van de tent is makkelijk op te blazen. Deze NOMAD tent is 220 cm hoog. Naast een slaapruimte heb je ook een leefruimte waar je in kan zitten wanneer het buiten regent. De slaapruimte is verduisterd waardoor je geen last hebt van binnenvallende lichtstralen. In de leefruimte vind je meerdere ramen met gordijntjes die je dicht kan ritsen. Aan de zijkant vind je ook een deur met mesh optie. Bij aanschaf van de tent krijg je ook een kledingstang waar je kleding aan kan hangen en een reparatieset en pomp voor de airbeams. Deze tent kan je opbergen in een speciale tas met wielen.

Dogon 4 TC

De Dogon 4 TC lijkt op de 4 TC Air qua model en ruimte. De leefruimte van deze NOMAD tent heeft een hoogte van 205 cm. Het verschil is dat je meer ramen hebt in de 4 TC Air. Bij de Dogon 4 TC heb je één grote zij-ingang met mesh en aan de voorzijde twee ramen met gaas. Je zet deze tent op met behulp van tentstokken. De tent heeft wel korte stoksleuven waardoor je de tent nog makkelijker op kan zetten. Het grondzeil is ingestikt, bij het andere model is het grondzeil erin geritst.

Familietent tot 6 personen: Dogon 4 (+2) Air

Deze NOMAD tent heeft een oppervlakte van 20,4 m² en een hoogte van 2,25 m. Je kan een dubbele slaapcabine aanschaffen waardoor je de tent geschikt maakt voor 6 personen in plaats van voor 4 personen. Naast de slaapruimte heb je ook een groot leefgedeelte. In de tent vind je ook meerdere opbergvakken. Het tentdoek is gemaakt van polykatoen. Deze stof ademt waardoor de temperatuur ook aangenaam is wanneer het buiten erg warm is. De tent heeft twee grote zijdeuren en een voordeur.

Uitbreidingen voor de familietenten

Er zijn verschillende uitbreidingen verkrijgbaar voor de familietenten. Zo heb je een uitbreiding voor de laatstgenoemde familietent waardoor je een slaapruimte maakt voor 6 personen in plaats van 4 personen. Ook heb je meerdere floor protectors die je legt onder het grondzeil van de tent. Hierdoor bescherm je het grondzeil extra tegen beschadigingen. Met de los verkrijgbare luifels heb je extra bescherming tegen de zon en tegen regen. De kledingstang kan je gebruiken om je kleding op te hangen. Ga je op reis met jonge kinderen? Dan kan je eens kijken naar de kids travel bed set. Dit is een bedje met gaas waardoor ongedierte buiten wordt gehouden.

NOMAD tent voor trekking: Lichtgewicht en compact

Ben jij op zoek naar een lichtgewicht en compacte NOMAD tent? Dan zijn er meerdere modellen waar je uit kunt kiezen. De Dogon 4 LW tent lijkt qua model op de andere Dogon tenten. Echter is deze NOMAD tent gemaakt van een lichter materiaal waardoor hij meer geschikt is voor een rondreis. Veel andere trekking tenten van NOMAD zijn gemaakt voor 2 of 3 personen.

Jade 3 premium tent en Jade 2 premium NOMAD tent

Net als de Jade 2 Pro tent zijn de Jade premium tenten zeer geschikt voor hikes, fietstochten en festivals. Ze zijn namelijk lichtgewicht en compact op te bergen. Wil je iets meer leefruimte hebben voor wanneer het regent? Of wil je jouw fiets in de tent kunnen zetten ’s nachts? Dan kan je kiezen voor de Bedouin 2 LW tent. De binnentent van de Jade premium tent kan je ook los opzetten wanneer het droog en warm is. Het gewicht van de Jade 3 premium tent is 3,1 kg, die van de Jade 2 premium tent is 2,6 kg. Door de constructie van de tentstokken heb je in de tent meer ruimte bij je hoofd en voeten.  

Bedouin 2 LW tent

De Bedouin 2 LW tent is een tent voor 2 personen met een ruime voortent van 170 cm. Deze NOMAD tent is gemaakt van een lichtgewicht stof. Je zet de tent op met de binnentent. Er is gebruik gemaakt van een trapeziumvoet constructie met uitneembare tentstokjes. De tent weegt 4,98 kg en heeft ingepakt een formaat van 56 x 21 cm. De tent is dus compact op te bergen. Opgezet heeft hij een oppervlakte van 7,7 m2. In de voortent buiten het slaapgedeelte heb je veel ruimte, zelfs om twee fietsen neer te zetten. Dit is ideaal wanneer je op fietsvakantie gaat en je de fietsen ’s nachts veilig binnen wilt zetten.

Jade 2 Pro tent

De Jade 2 Pro tent is ideaal voor een trektocht zoals een wandeltocht van meerdere dagen. Deze lichtgewicht tent weegt namelijk slechts 1,59 kilo. In de buitentent vind je 2 buitenpanelen. De tent heeft ook een lamp ophangpunt en zakken in de binnentent waar je wat spulletjes in kwijt kan. Verder heeft de tent twee zijdeuren aan beide kanten van de tent waardoor je niet over elkaar heen hoeft te klimmen om in de tent te komen. Ingepakt is de tent 42 x 11 cm.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie