Op fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie-Nederland.png

Een vakantie in eigen land en wat dan ook nog eens wat voor iedereen toegankelijk is? Dan is een fietsvakantie in Nederland een erg goed idee! Voor het hele gezin, jong en oud, er zijn door heel Nederland verschillende fietsroutes uitgestippeld. Wij nemen je dan ook graag mee naar de leukste fietsroutes door Nederland. Een fietsvakantie in Nederland hoeft dan absoluut niet saai te zijn, lees maar mee!

Fietsvakantie in Nederland: Grote Polderroute

Zoek je een route met veel cultuur en natuur dan is deze route gegarandeerd één voor op je lijstje. De route begint in Amersfoort waar je vervolgens via Soest en Baarn richting de Polders van Utrecht gaat. Tijdens deze route staat het vlakke Eemmeer centraal. Je fiets dan via het weidegebied weer terug naar Amersfoort. Deze route heeft een lengte van 42 kilometer.

Tulip land

Ben jij gek op kleur? Dan is de Tulip land route echt iets voor jou. Met deze route kom je langs verschillende velden waar de Tulpen volop in bloei zijn. Het is wel belangrijk dat je hiervoor het juiste seizoen uitkiest, dit is namelijk van begin maart tot mei. Je fiets langs de Bollenstreek in Zuid- Holland en kom je langs de dorpjes Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout, de Zilk en Hillegom. Wat je ook zult passeren is de Keukenhof! Dit is een typisch Nederlandse attractie!

Rottemeren

Dit is een tocht langs het hele Rottemeren gebied. Dit is een gebied dat wordt gebruikt als recreatieterrein, dit wordt vooral gebruikt door verschillende watersporters. De leidraad van deze route is het kleine riviertje de Rotter. Ook kan je bij deze route erg genieten van de vele polders. Deze route kent ook een aantal verkortingsmogelijkheden waardoor het voor minder valide personen ook geschikt is. De totale lengte van deze route komt op 32 kilometer.

Koninklijke route

Zoek je het iets koninklijker op dan leidt deze route je door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Dit staat bekend om zijn mooie bosrijke stuwwallandschap. De kans is ook erg groot dat je hier everzwijnen tegen komt. De grote uitblinker van deze route is Kasteel Cannenburg, hier kun je lekker genieten van een kop koffie of een heerlijke maaltijd nuttigen.

Bekendelle route

Dit is een route door Gelderland, deze begint in Aalten door de achterhoek van Gelderland richting het Kloosterbos en het Bekendellebos. Hier kom je verschillende weilanden en bosschages tegen. Je rijdt door het dorpje Bredevoort, dit wordt ook wel het boekendorp genoemd. De mogelijkheid om de Berenschot’s Watermolen te bekijken is ook aanwezig. De route is in totaal 33 kilometer.

Buiksloterdijk route

De Buiksloterdijk route start in Broek in Waterland je fietst langs de dijken in Waterland en het IJ. Je komt door verschillende plaatsen, namelijk door Zunderdorp, Ransdorp, Durgerdam, Schellingwoude, Nieuwendam, Buiksloot, Oostzwaam, Het Twiske, Den Ilp, Ilpendam en Watergang. Deze plaatsen hebben allemaal wel een pittoresk kerkje of wat schattige huisjes. In deze route valt dus genoeg te zien! De lengte van deze route is 40 Kilometer.

Lauwersmeer gebied

Het Lauwersmeer gebied een gebied waar je prachtig kan fietsen. Je kunt hier op verschillende plaatsen starten, bijvoorbeeld in Kollumeroord of bij het Ballastplaatbos. Ook is het erg bijzonder om het pad over de Ezaumakeeg te nemen. In dit fietsgebied vind je ook het Nationaal Park. Als je de route uit wilt breiden kun je de lange Lauwersmeerroute gaan fietsen. De fietsroute heeft een lengte van 45 Kilometer.

Brabantse Heide

Deze route is een erg bekende fietsroute. Fietsen kun je door vele bosrijke gebieden in Brabant. Tijdens deze fietstocht kom je door de plaatsen Sterksel, Heeze, Mierlo en Geldrop. Bij de Stabrechtse heide kan je ervoor kiezen om even te stoppen en geheel tot rust te komen. Je zult hier veel watervogels en schaapkuddes aantreffen. Deze route is 48 kilometer lang.

Dit zijn een aantal leuke fietsroutes door Nederland, natuurlijk zijn er nog vele anderen maar deze zijn absoluut de moeite waard! Veel plezier met jouw fietsvakantie door Nederland!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...