Reizen en Kamperen

Reizen en kamperen is in onze ogen nauw verbonden met het buitenleven. Echt outdoor dus! Je kan er natuurlijk voor kiezen om rond te trekken (wandelend, fietsend of zelfs hardlopend) met lichte bepakking. Met de fiets kan je onderscheid maken tussen bikepacking en fietsvakantie. Bikepacking is vooral geschikt voor de iets kortere trips en voor onverharde wegen. De tassen steken namelijk niet uit aan de zijkant waardoor je wendbaarder bent en niet aan takken blijft hangen. Wil jij meerdere weken (maanden of jaren) gaan fietsen en veel mee kunnen nemen op vakantie? Dan is fietsvakantie beter geschikt. Met voor en achtertassen die aan de zijkant uitsteken. Wij hebben de reizen onderverdeeld in reizen in Nederland, Europa en buiten Europa. Zo kan je snel en makkelijk inspiratie opdoen. Verder vind je alle informatie over kampeerbenodigdheden. Van de lichtste tenten voor kamperen in de zomer of juist in de koudere (winter-) maanden en van slaapzakken tot slaapmatten en kookgerei.


Kamperen

Campingboeken en boeken over kamperen

Onder deze categorie vind je alles over kamperen wat ontbreekt onder de overige categorieën. Kamperen is voor alle leeftijden goed geschikt. Een prachtig uitje voor alle personen!

Tenten

Onder de categorie tenten vind je alles wat je nodig hebt om de juiste trekking tent aan te schaffen. Waar let je op bij de zoektocht? En wat zijn de beste en/of meest voordelige tenten op dit moment.

Slapen

slapen

Zeker tijdens een actieve vakantie is een goede nachtrust enorm belangrijk. Comfortabele slaapmatten en heerlijk zachte slaapzakken zijn hierbij natuurlijk onmisbaar! Alle info!

Koken

koken op de camping

Alles voor koken en eten vind je onder deze categorie. Van kooktoestellen tot lichte pannensetjes en kook- en eetgerei. Maar ook tips voor eten tijdens een expeditie waar je geen boodschappen doet. Een overzicht van alle outdoor kooktips.

Elektra

Verlichting & elektra

Hoofdlampen, zaklampen, powerbanks, wereldstekkers, opladers en ga zo maar door. Alles wat valt onder verlichting en elektra kan je vinden onder deze categorie. Uiteraard gericht op reizen en kamperen! Zo mis je tijdens de vakanties niks!

Reisbagage

reisbagage

Onder reisbagage vind je alles over de beste tassen voor tijdens het reizen. Lijsten met de beste backpack tassen, travelpacks, flightbags, dry sacks en ga zo maar door. Ook vind je hier handige opbergzakken voor in je koffer of tas.

Reizen
Nederland

Reizen Nederland

Wil jij op vakantie in Nederland? Onder deze categorie vind je alle tips voor een mooie outdoor vakantie in eigen land. Zo bezoeken wij meerdere buitencampings in Nederland en andere mooie plekken.

Europa
Reizen

Goedkope stedentrips in Europa outdoor

Op avontuur in het buitenland? Bekijk dan de Europa reizen blogs of de blogs Reizen buiten de EU. Hier vind je de mooiste gebieden in Europa voor een outdoor vakantie. Bijvoorbeeld bergen waar je kan hiken.

Verzorging & bescherming

Verzorging & bescherming

Wanneer je veel in de buitenlucht bent is het slim om goed beschermd te zijn. Bijvoorbeeld tegen de straling van de zon, of tegen teken en muggen. Ook vind je hier tips voor huidverzorging en haarverzorging

Bikepacking

Tassen bikepacking

Bikepacking kan je zien als een avontuurlijke en lichtbepakte fietsvakantie. Ideaal voor wanneer je korte fietstrips wilt maken en niet meteen weken weg bent. Zo kan je het hele jaar genieten van trips over onverharde wegen.

Fietsvakantie

fietsvakantie

Wil jij langer op pad met de fiets, voornamelijk over verharde paden en stukjes gravel? Dan kan je met fietsvakantietassen alles meenemen wat je nodig hebt. Er zijn zelfs mensen die met de fiets over de wereld reizen.

Buiten EU

Reizen buiten EU

Onder reizen buiten EU vind je alles over de mooiste outdoor reizen buiten Europa. Wanneer je heel Europa hebt gezien, de wereld wilt verkennen en kennis wilt maken met andere culturen die verschillend zijn van de onze.