Slaapmatje kopen: Alle verschillende modellen slaapmatten

slaapmatje

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij op zoek naar een goede slaapmat voor tijdens jouw kampeertrip? Dan is het goed om te weten dat er verschillende modellen slaapmatten verkrijgbaar zijn. Zo heb je een dunner en lichter slaapmatje voor tijdens trektochten of fietsvakanties en dikkere slaapmatten die vaak iets comfortabeler liggen voor kampeervakanties waarbij je niet iedere dag jouw spullen mee hoeft te nemen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wanneer je de kampeertrip gaat doen. Zo zijn er speciale warmere matten voor in de herfst en wintermaanden.

Slaapmatje kopen: Alle verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken die slaapmatjes op de markt hebben gebracht. Hieronder hebben we een aantal van de bekendere merken op een rij gezet.

 • Exped
 • Nomad
 • Outwell
 • Redwood
 • Sea to Summit
 • Therm-A-Rest
 • Vaude
 • Fjällräven
 • Ayacucho
 • Bever
 • Bo-Camp
 • Eurotrail
 • Human Comfort
 • Nemo
 • Trekmates
slaapmatje

Alle verschillende slaapmatje modellen

Tijdens een kampeervakantie kan je ervoor kiezen om te slapen op een veldbed, luchtbed, of slaapmatje. Een slaapmatje is ideaal voor vakanties waar je het liefst zo licht mogelijk bepakt bent. Je kan hierbij denken aan een fietsvakantie, bikepacking trip of een trektocht. Binnen het slaapmatten assortiment kan je ook nog kiezen uit verschillende soorten slaapmatten. Hieronder hebben wij de verschillende soorten slaapmatjes op een rij gezet.

Zelfopblaasbare matten

De meest populaire slaapmatten zijn waarschijnlijk de zelfopblaasbare matten. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste zijn de zelfopblaasbare slaapmatten praktisch in het gebruik. Wanneer je op je bestemming aan bent gekomen draai je het ventiel open en blaast de mat zich vanzelf vol. Voordat je het ventiel weer dichtdraait blaas je zelf nog even een paar keer zodat hij echt goed vol zit. Bij het inpakken en oprollen van de mat gaat de lucht er vanzelf weer uit. Deze zelfopblaasbare matten zijn ook nog eens zeer comfortabel om op te liggen.

Tip: Om te zorgen dat de zelfopblaasbare mat helemaal leeg is, draai je het ventiel na de eerste keer oprollen even dicht. Je rolt hem weer uit en rolt hem dan nog strakker weer op. Aan het einde draai je het ventiel weer open zodat het laatste restje lucht eruit kan. Zo krijg je hem altijd weer op de juiste manier terug in de bijbehorende opbergzak.

Luchtmatrassen

Naast de zelfopblaasbare matten heb je ook de luchtmatrassen en de geïsoleerde luchtmatrassen. Deze matten moet je wel zelf oppompen. Het verschilt per mat hoe je dit kan doen. Soms kan je op een bepaalde manier of op een bepaald punt op de mat drukken om hem op te pompen. Soms kan je er een speciaal klein en licht apparaatje voor kopen (waar je geen stroom voor nodig hebt) om hem op te pompen. Dit laatste zie je bijvoorbeeld bij een aantal verschillende Sea To Summit matten.

Schuimmatten

Als laatste heb je nog de schuimmatten. Een voordeel van deze schuimmatten is dat ze enorm licht zijn, dat je niet hoeft te wachten tot ze opgeblazen zijn en dat je ze niet hoeft op te blazen. Ook kunnen deze matjes niet lek. Nadelen van deze matjes? Je kan ze minder klein oprollen én een schuimmat licht toch een stuk minder zacht en comfortabel dan een luchtmatras of een zelfopblaasbaar matje.

Overige kenmerken en eigenschappen van het slaapmatje

Naast de verschillende merken en soorten matjes waar je uit kan kiezen kan je ook letten op andere eigenschappen en kenmerken waar de matjes aan moeten voldoen. Zo is het belangrijk om van tevoren te bedenken wanneer je het slaapmatje wilt gaan gebruiken. Ben je van plan om ook in de herfst of winter op pad te gaan? Dan is het belangrijk dat er geen kou door het matje heen naar boven trekt. Verder is het fijn om te weten hoe klein je het matje op kan vouwen/rollen en hoe breed of smal het slaapmatje is.


Categorie: Slapen

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...