Sony A6000: Nog steeds een goede koop?

Sony A6000 Nog steeds een goede koop

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Sony A6000, een camera die al enige tijd op de markt is, blijft een aantrekkelijke optie voor de beginnende fotograaf. Ondanks het feit dat deze systeemcamera niet langer wordt geproduceerd door Sony, is hij nog steeds verkrijgbaar in diverse winkels en geniet hij van de voortdurende ondersteuning van Sony. In deze review bekijken we of de Sony A6000 nog steeds een goede koop is en wat de sterke punten en beperkingen van deze camera zijn. We nemen onder andere de betaalbare body, het hybride automatische scherpstellingssysteem, de APS-C-sensor, het verwisselbare lenssysteem en het kantelbare scherm onder de loep. Lees verder om te ontdekken of de Sony A6000 aan jouw fotografische behoeften voldoet en of het de juiste keuze is voor jou.

Over de Sony A6000

De Sony A6000 is een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Deze camera werd in 2014 door Sony geïntroduceerd als vervanging voor de NEX-6 en NEX-7 modellen. Hoewel dit model niet meer door Sony gemaakt wordt, is er nog wel ondersteuning van de fabrikant. Ook wordt het model nog verkocht in de winkel.

Goed om te weten: Voor deze camera koop je lenzen met een E-bevestiging van Sony.

A6000 kopen: tweedehands en nieuw

Je kan deze camera op veel plekken nog nieuw kopen. Ook kun je er voor kiezen om een refurbished of tweedehands model te kopen. Dit doe je het liefst bij een gespecialiseerde winkel die de A6000 eerst voor je heeft nageken. Hieronder zie je deze camera in een prijsvergelijker. We hebben er voor gekozen om in dit overzicht zowel de camera (body) en body + lens te weergeven.

Belangrijkste kenmerken van deze goedkope systeemcamera

De Sony A6000 doet veel dingen goed. Hoewel het een wat oudere camera is, kan je er als beginner prima mee aan de slag. Een aantal kenmerken en specificaties van dit model op een rij:

  • 24MP Exmor CMOS-sensor
  • 425 fasedetectiepunten voor ‘4D Focus’ hybride AF
  • 4K (UHD) video
  • OLED-zoeker met 2,36 miljoen pixels en 120 fps-modus
  • Stof- en vochtbestendige behuizing
  • Ingebouwde Wi-Fi met NFC-verbindingsmogelijkheid
  • Ingebouwde microfoonaansluiting

In een video bekijken

In de onderstaande video van Coolblue zie je meer informatie over de camera. Zo zie je goed hoe de A6000 eruit ziet en maak je kennis met het uitgebreide menu. Ook zie je de autofocus aan het werk.

De beste A6000 lenzen

De onderste vier lenzen kunnen we van harte aanraden voor de Sony A6000 bezitters.

Veelgestelde vragen over de Sony A6000

Een aantal vragen met daarbij ons antwoord over deze systeemcamera

Is de A6000 in 2022, 2023 en 2024 nog een goede koop?

Als je van de nieuwste technologie en snufjes houdt niet. Dan koop je wellicht liever een andere (duurdere) systeemcamera. Anders is de A6000 nog steeds een prima koop. Je kan de camera eindeloos uitbreiden met nieuwe lenze. Hoewel de autofocus in 2014 de snelste ooit was, is dat tegenwoordig natuurlijk achterhaald. Vanwege de (nog steeds) uitstekende specificaties in combinatie met de adviesprijs, raden we deze camera nog steeds van harte aan voor beginners, hobbyfotografen en beginnende professionals. Je kan het natuurlijk niet vergelijken met een high end systeemcamera zoals de Sony A7iii.

Is de Sony A6000 waterdicht?

Nee, de camera is niet volledig waterdicht, maar het kan wel tegen wat water.  Het wordt daarom vaak waterbestendig genoemd.

Kan je met wifi foto’s overzetten?

Ja, dat kan. Er zit een kleine wifi module in de A6000 gebouwd. Deze is uit onze tests niet altijd erg betrouwbaar gebleken. De verbinding viel soms weg. Het beste kan je foto’s overzetten via een sd-kaart lezer of kabel.

Onze eerlijke mening over de Sony A6000 systeemcamera
Sony A6000 Nog steeds een goede koop

Naam product: Sony A6000

Productbeschrijving: De Sony A6000 is een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Deze camera werd in 2014 door Sony geïntroduceerd als vervanging voor de NEX-6 en NEX-7 modellen

Merk: Sony

3.5

Samenvatting

De Sony A6000 was in 2014 een van de betere systeemcamera’s op de markt voor beginners. Anno 2023 is het nog steeds een goede koop. Ben je echter op zoek naar een camera met de laatste technologie en snufjes, zijn er betere opties beschikbaar. Helaas kosten deze ook meer geld. De A6000 systeemcamera met APS-C sensor kun je zien als een compacte allround camera voor beginnende (hobby)fotografen. Ideaal voor zowel fotografie en video. Er zijn ook enorm veel lenzen beschikbaar voor deze camera, waardoor je het kan uitbreiden met gave lenzen. Je ziet ook veel meer verbetering als je een nieuwe lens koopt vergeleken met een nieuwe body. Daarom is de A6000 nog steeds een hele goede camera, die je voor een lage prijs al kan kopen met daarbij al een goede lens.


Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...