The North Face Summit Vectiv Pro trailrunningschoenen review

The North Face Summit Vectiv Pro

De afgelopen weken heb ik de één van de nieuwste trailrunningschoenen van het merk The North Face mogen testen. Ik heb gekozen voor de The North Face Summit Vectiv Pro trailrunningschoenen, een onderdeel van de Summit series. Naast dit model kon ik ook kiezen voor de Summit Vectiv Sky schoenen die op dezelfde datum op de markt zijn gebracht. De Vectiv Pro schoenen zijn zeer geschikt voor het lopen van langere afstanden, tot de ultra afstand. Ook bevatten ze veel demping. Aangezien ik graag langere afstanden loop en het liefst op schoenen loop met veel demping viel mijn keuze op de Summit Vectiv Pro.  

Voor welke loper is The North Face Summit Vectiv Pro geschikt?

The North Face Summit Vectiv Pro is geschikt voor de neutrale loper die op zoek is naar een snelle trailrunningschoen met carbon plaat voor langere afstanden. Deze schoenen zijn door de hoge demping zeer geschikt voor het lopen van wedstrijden over ultra-afstanden.

Ondergrond en omgeving

Er zijn meerdere trailrunningschoenen verkrijgbaar die allemaal geschikt zijn voor verschillende soorten ondergronden en omgevingen. Loop je in een gebied met veel boomwortels en stenen waar je je voet aan kan stoten? Dan heb je schoenen nodig die veel bescherming bieden. Deze schoenen hebben op het bovenwerk bijvoorbeeld extra verstevigde stukken. The North Face Summit Vectiv Pro schoenen zijn erg licht van gewicht. Er zijn weinig verstevigde stukken aangebracht in het bovenwerk. Voor de echt ruwe en technische routes is deze schoen misschien iets minder goed geschikt. Toch zorgt de stevige mesh stof voor voldoende bescherming van de voet.

The North Face Summit Vectiv Pro

Dames- en herenmodellen en kleurcombinaties

Van The North Face Summit Vectiv Pro trailrunningschoenen zijn er modellen voor dames en voor heren. Ook kan je kiezen uit twee verschillende kleurcombinaties. Ik heb zelf de neon-gele kleur ontvangen om te testen. Dit is de led yellow/lunar slate. Er is ook een blauwe kleur verkrijgbaar, de bluebird/set sail.

Pasvorm The North Face Summit Vectiv Pro

De pasvorm van de schoen was bij mij meteen perfect. Ik heb mijn eigen maat besteld (de schoenmaat die ik ook voor “gewone” schoenen gebruik). Deze maat wordt ook aangeraden om te bestellen. De schoen valt vrij breed, ook bij de tenen. Dit vind ik een pre omdat ik bij (te) smalle schoenen sneller last krijg van zwarte teennagels en blaren. Heb je smalle voeten? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat een half maatje kleiner beter past. Wanneer je de veters goed strak aantrekt blijft de schoen goed op zijn plek zitten en slip je er niet uit, ook niet bij steile afdalingen.

The North Face Summit Vectiv Pro

Bovenwerk

Het bovenwerk van de schoen bestaat uit een hele stevige mesh stof die aan de voorzijde open is voor extra ventilatie. Boven de tenen en aan de zijkanten van de voet, net boven de zool zorgt een stevige, maar zachte stof voor extra bescherming. De tong van de schoen is iets gevoerd waardoor de schoen zacht zit. Ook zit de tong van de schoen met elastische stukken vast aan de schoen waardoor hij niet kan gaan verschuiven of dubbelklappen. De hiel van de schoen is hoger waardoor je hem makkelijk aan kan trekken. Aan de binnenzijde van de hiel vind je een gevoerde stof die vrij dik is. Dit maakt de schoen heerlijk comfortabel en zacht om te dragen.

The North Face Summit Vectiv Pro

Zool

De eerste keer dat ik de schoenen aan deed viel de vorm van de zool als eerste op. Het voelt een beetje alsof de zool de vorm heeft van de onderzijde van een hobbelpaard. Je wiebelt een beetje van voren naar achteren wanneer je de schoenen aan hebt. Deze rocker vormige zool helpt bij de overgang van de middenvoet naar de voorvoet. Het gebruikte Pebax foam in de zool zorgt voor een hogere energieteruggave maar is ook iets minder stabiel dan EVA foam.

The North Face Summit Vectiv Pro

Carbon plaat

Zowel de The North Face Summit Vectiv Pro en de Summit Vectiv Sky hebben beiden een carbon plaat. Deze carbon plaat maakt de schoenen echt geschikt voor het lopen van wedstrijden. Aan de voorzijde van de schoen zie je deze carbon plaat aan beide kanten een stukje op de zool. Hier helpt hij om te zorgen voor meer stabiliteit op oneven terrein.

Mijn mening over de Summit Vectiv Pro

Ik ben positief verrast over de The North Face Summit Vectiv Pro trailrunningschoenen. De pasvorm van de schoen was meteen perfect. Het dragen van deze schoen was een geheel andere ervaring dan bij alle andere trailrunningschoenen die ik hiervoor heb gedragen. Vooral door de combinatie van het lichte gewicht van de schoen, de rockervorm van de zool en de demping waardoor je een comfortabele schoen hebt die toch héél snel is. Ik heb zelf een aantal trailrunningschoenen van Hoka geprobeerd zoals de Hoka Torrent 2. Deze schoen bevat veel minder demping waardoor hij minder comfortabel loopt. Ook heb ik een keer een trailrunningschoen van Hoka getest met veel demping. Dit vond ik zelf een minder prettige schoen omdat je weinig contact had met de ondergrond. Met de Summit Vectiv Pro heb je wel genoeg contact met de ondergrond.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie