Thule dakdrager: Verschillende modellen dakfietsendragers

Thule dakdrager

Misschien wel één van de meest bekende fietsendrager merken is het merk Thule. Dit merk heeft meerdere fietsendragers in het assortiment. Eén van deze modellen is de EasyFold. In deze blog bekijken we de verschillende Thule dakdrager soorten en hun kenmerken. Bijvoorbeeld of de drager geschikt is voor elektrische fietsen en hoe je hem op de auto kunt plaatsen. Zo weet je precies welk model voor jou het meest geschikt is.

Thule fietsendrager: Dak, achterklep of trekhaak

Thule heeft dakdragers, trekhaakdragers en achterklepdragers in het assortiment. Binnen deze dragers heb je ook weer verschillende soorten met hun eigen kenmerken en manieren van bevestigen.

Thule dakdrager

Als je kijkt naar de Thule dakfietsendragers is het goed om te weten dat je fietsen op verschillende manieren kan bevestigen op een dak. In totaal zijn er drie verschillende manieren waarop je de fiets vast kan zetten op het dak van de auto. Naast dat je de fietsen in zijn geheel op de auto kan plaatsen zijn er ook speciale voorwielhouders verkrijgbaar waardoor je het losse voorwiel ook op de drager vast kan zetten. Handig voor wanneer je een fietsendrager met vorkmontage koopt.

Thule dakdrager
Dakdrager met framemontage

Fietsendrager met framemontage

De eerste manier waarop je een fiets op een fietsendrager kan plaatsen is in zijn geheel. De wielen worden dan vastgemaakt aan de drager met behulp van bandjes. Ook zit er een stang op waar je de fiets nog eens extra vastzet aan het frame.

Thule dakdrager met vorkmontage

Dan heb je ook nog de fietsendrager met vorkmontage. Aan de achterzijde van de fiets blijft het wiel op de fiets zitten. Het voorwiel wordt uit de fiets gehaald en de voorvork staat vast op de drager.

Drager met wielbevestiging

Als laatste heb je ook nog de fietsendrager met wielbevestiging. Hierbij zit het achterwiel vast met riempjes aan de drager, net als bij de andere soorten fietsendragers. Het voorwiel hoef je niet van de fiets af te halen. Deze zit namelijk vast met een speciale klem. Er is geen contact met een frame zodat bidonhouders niet in de weg kunnen zitten, en het geen probleem is als je een kwetsbaarder carbonvezelframe hebt op jouw fiets of als jouw fiets qua model en maten afwijkt van de standaard.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!