Top 3 bone conduction hoofdtelefoons

Er zijn enorm veel soorten, merken en maten van bone conduction headphones. Je komt tijdens je zoektocht merken zoals AfterShokz, Maxxions, Hoco, On ear en nog veel meer tegen. We kunnen goed begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben de meeste headphones met bone conduction goed uitgetest. Uit deze testen en reviews in een top 10 gekomen. Hieronder bekijk je de beste bone conduction headphones. Deze lijst is samengesteld uit onze mening, reviews van onze redactie, ervaringen van andere mensen en de algemene beoordeling van critici en bezoekers van webshops.

Welke hebben wij?

Op onze redactie (deze website valt onder Sportmedia365) gebruiken we twee soorten bone conduction koptelefoons. Ik (Edwin) gebruik dit model (⬅️link naar webwinkel Bol). Hiermee kan ik een koppeling maken met mijn telefoon, waardoor ik er mee kan bellen en muziek kan streamen. Dit doe ik via Spotify.

Een ander redactielid (marathonloopster, triatlete) draagt deze (⬅️link naar webwinkel Amazon) boneconduction koptelefoon waarmee je geen koppeling kan maken met je telefoon. Je moet hier zelf muziekbestanden op zetten. Voordeel is dat je geen telefoon mee hoeft te nemen als je gaat sporten en muziek wilt luisteren.

Top 3 uitgelicht

Een koptelefoon met bone conductie hoeft dus helemaal geen enorme investering te zijn. In de bovenstaande top 10 zie je meerdere merken en soorten die je voor onder de 100 euro kan kopen. Toch hebben we gekozen voor een iets duurdere variant op één. Hieronder lees je hoe de top 3 beste bone conduction koptelefoons tot stand is gekomen en waarom deze in de bovenstaande volgorde staat!

Aftershokz-Xtrainerz
Verkrijgbaar in zwart en blauw

Aftershokz Xtrainerz – Bone conduction koptelefoon

Dit is de koptelefoon die wij zelf het meeste meenemen als we gaan wandelen, sporten en zwemmen. Het grote voordeel van dit toestel is dat je er gewoon mee kan zwemmen (zwembad of open water, tot 2 meter diep). Daarnaast heeft het een uitstekende batterijduur, laad je het eenvoudig op en kun je er voor 4GB (tot 1200 nummers) op opslaan. De Aftershokz Xtrainerz maakt gebruik van de allernieuwste PremiumPitch 2.0 technologie, waardoor je een betere bas ervaart, een hoger volume kan horen en minder trillingen ontvangt. Je hoort erg goed het omgevingsgeluid nog als je deze hoofdtelefoon op hebt. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die wil gaan sporten met de koptelefoon. Je hoeft namelijk geen telefoon mee te nemen om muziek te luisteren. Dit speel je van de ingebouwde opslag af!

Voordelen: eigen MP3-opslag, je kan er mee zwemmen
Nadeel: Geen bluetooth, dus niet koppelen met telefoon.

Wil je graag ook kunnen bellen, praten en muziek luisteren vanaf bijvoorbeeld een telefoon, dan kies je voor de Titanium, Trekz Air of Aaropex en niet voor de Xtrainerz.

Aftershokz TREKZ AIR – Bone conduction oordopjes met Bluetooth

De TREKZ AIR modellen van Aftershokz zijn wellicht het meest populaire (en best verkochte) model. Het zijn dan ook goed geprijsde koptelefoons. Voordelen zijn de lange batterijduur (tot 6 uur speeltijd), tot 20 dagen stand-by tijd. De koptelefoon is ook binnen twee uur weer volledig opgeladen. Je krijgt voor de ietwat hoge prijs een koptelefoon met enorm goed geluid, een hoog draagcomfort en goed bedieningspaneel. Je kan je telefoon koppelen met bluetooth. Ideaal!  

Aftershokz Aeropex – Bone conduction oordopjes met bluetooth – Zwart

Het merk Aftershokz domineert deze top 10 van beste beengeleiding koptelefoons wel. Dit komt ook omdat dit het bekendste en meest populaire merk is op dit gebied. Wij zijn ook begonnen met twee Aftershokz koptelefoons nadat wij ook andere merken zijn gaan verkennen. De Aeropex werkt draadloos met bluetooth en bezig ook de PremiumPitch 2.0 technologie, net zoals de nummer één uit de lijst. Het apparaat is waterdicht, maar je kan er niet heel goed mee zwemmen (tot 1 meter, maximaal 30 minuten, zwemmen raden we wel af). Wel mee hardlopen in een klein beetje regen. Ook kan het goed tegen zweet, dankzij de IP67 classificering. De Aeropex heeft echter geen ingebouwde mp3-opslag, waardoor je er geen muziek op kan zetten. Je bent dus altijd afhankelijk van verbinding met bijvoorbeeld een telefoon om muziek af te spelen. Voor veel mensen is dit natuurlijk geen probleem!

Veelgestelde vragen over de top 10 beste beengeleiding koptelefoons

Een aantal vragen en antwoorden op een rij.

Hoe komt het dat er veel AfterShokz koptelefoons in de lijst staan?

Dit is het meest populaire en meest bekende merk. Wij zijn niet betaald of gesponsord voor het samenstellen van deze lijst. Als je zelf goed onderzoekt doet naar koptelefoons met bone conduction technologie, kom je al snel uit bij het merk AfterShokz. Naast dit merk hebben we natuurlijk wel een aantal andere gave merken in de top 10 staan!

Wat is de beste bone conduction headphone?

Dit is voor ons absoluut de Aftershokz Xtrainerz. Op deze pagina lees je precies waarom wij dat vinden en waarom misschien een ander model beter geschikt is voor jou!

Kun je met de top 10 headphones allemaal zwemmen?

Nee, zeker niet. Dit is ook een reden waarom we de Xtrainerz op de eerste plek hebben staan. Deze is wel geschikt om tot 2 meter mee te zwemmen. De rest van de koptelefoons kunnen wel wat zweet hebben, maar kun je niet (lang) mee zwemmen.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

4 gedachten over “Top 3 bone conduction hoofdtelefoons”

  1. Hoeveel krijgt je omgeving eigenlijk mee van je muziek via een bone conduction koptelefoon? Ik zit aan een BC koptelefoon te denken voor op kantoor, zodat ik aanspreekbaar ben voor m’n collega’s terwijl ik muziek luister. Maar ze worden er vast niet blij van als ze moeten meeluisteren omdat er geluid weg”lekt”.
    Is hier ook naar gekeken in jullie test?

    • Hallo,

      De omgeving krijgt niets te horen van het geluid. Ik draag regelmatig de bone conduction in bed, terwijl mijn vriendin aan het slapen is, om een podcast te luisteren. Zij hoort er dan niets van, tenzij ik het geluid écht heel hard zet, maar dat is echt niet nodig. Mijn vriendin gebruikt de Xtrainerz (ingebouwede MP3-speler, maar geen connectie met telefoon) en ik de Aftershokz AIR, die wel bluetooth heeft. Via mijn telefoon luister ik dan muziek en podcasts.

      Met vriendelijke groet,
      Edwin

  2. Grappig, jullie geven het volgende aan:
    “ Hoe komt het dat er veel AfterShokz koptelefoons in de lijst staan?

    Dit is het meest populaire en meest bekende merk. Wij zijn niet betaald of gesponsord voor het samenstellen van deze lijst. Als je zelf goed onderzoekt doet naar koptelefoons met bone conduction technologie, kom je al snel uit bij het merk AfterShokz. Naast dit merk hebben we natuurlijk wel een aantal andere gave merken in de top 10 staan!”
    De hele top 10 bestaat uit Aftershokz. Waar zijn die andere gave merken dan?

    • Dag Peter,

      Goed gezien! Er stonden inderdaad meer merken in de top 10 die wij er later toch uit hebben gehaald. Dit omdat er steeds meer negatieve reviews kwamen over deze bone conduction koptelefoons. Binnenkort krijgt deze blog een update en kijken we ook weer of we andere merken toe kunnen voegen.

      Met vriendelijke groet,

      Puck

Reacties zijn gesloten.