Top 10 fietscomputers

Op deze pagina vind je onze top 10 beste fietscomputers. Om deze lijst samen te stellen hebben wij gekeken naar onder andere de prijs/kwaliteit verhouding van de fietscomputer. Uiteraard bekijken wij altijd de nieuwste fietscomputers die op de markt worden gebracht. Wanneer deze een plekje verdienen in de top 10 beste fietscomputers passen wij deze lijst aan.

Top 10 fietscomputers: De beste soorten

Hieronder vind je onze lijst met de 10 beste fietscomputers. Wil je meer informatie over één van de fietscomputers? Dan kan je op het product klikken! Onder deze lijst hebben wij de top 3 nog wat verder uitgelicht.

Top 10 fietscomputers: De top 3

Hieronder vind je onze top 3 uit de top 10 fietscomputers. Je vind hier een uitgebreidere beschrijving van bijvoorbeeld onze nummer 1: De Garmin Edge 1030 Plus.

Onze nummer 1: De Garmin Edge 1030 Plus

De best beoordeelde fietscomputer in bijna alle testen is de Garmin Edge 1030 Plus. Dit is de nieuwe versie van de oudere Garmin Edge 1030. Het is tevens een van de hoogst geprijsde fietscomputers met een prijs van €599,99. Gebruikers zijn vooral enthousiast over de lange levensduur van de batterij (deze gaat maar liefst 24 uur mee), de vele navigatiefuncties en de schermweergave. Het touchscreenscherm is extra groot waardoor alle gegevens duidelijk zichtbaar en goed leesbaar zijn. Ook de MTB-statistieken die je na een rit te zien krijgt en het geheugen van 32 GB worden positief beoordeeld. Wanneer je van de route afwijkt – bijvoorbeeld omdat je verkeerd rijdt of omdat er een wegomleiding is – leidt de fietscomputer je weer terug. Deze fietscomputer werkt ook perfect wanneer hij niet verbonden is met een smartphone.

De nummer 2: Wahoo Elemnt Roam

Voor ons is de Wahoo Elemnt Roam de nummer 2 fietscomputer. Met een prijs van €359,- is deze fietscomputer een stuk goedkoper dan de nummer 2. Wanneer je deze twee fietscomputers met elkaar vergelijkt zie je meteen dat de Wahoo ELEMNT ROAM een kleiner scherm heeft. Het scherm van de Wahoo ELEMNT ROAM is wel goed leesbaar. De Wahoo ELEMNT ROAM is makkelijk in te stellen en te koppelen aan verschillende sensoren zoals een sporthorloge, powermeter of hartslagmeter. Bediening van de fietscomputer gaat met de knoppen aan de zijkant en voorkant van de computer. Het scherm is ook goed leesbaar door het gebruik van de kleuren en het minder glanzende en reflecterende scherm. Hierdoor kan je ook vanuit verschillende posities (bijvoorbeeld de Aero positie) en met fel zonlicht het scherm goed aflezen.

Nummer 3: Garmin Edge 830

De nummer drie van onze top 10 beste fietscomputers wordt ook wel regelmatig vergeleken met de nummer 2 van deze lijst, de Wahoo ELEMNT ROAM. Qua prijs liggen deze twee fietscomputers vrij dicht bij elkaar, al is de Wahoo ELEMNT ROAM wel een paar tientjes goedkoper. Beide schermen zijn goed leesbaar en duidelijk. Gebruikers zijn positief over de batterijduur van de Garmin Edge 830, bij normaal gebruik gaat hij namelijk maar liefst 20 uur mee. Ook zijn gebruikers positief over het touchscreen dat je gebruikt om de fietscomputer mee te bedienen. Deze fietscomputer wordt naast de Garmin Edge 1030+ ook vaak gekozen door fietsers. De fietscomputer beschikt over Bluetooth, WiFi en ANT+.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie