Trailrunningschoenen

Trailrunningschoenen

Trailrunningschoenen

Nieuwe en populaire modellen

Het kiezen voor de juiste trailrunning schoenen is erg belangrijk. Onder andere om blessurevrij te kunnen blijven trainen, om stabiliteit te ervaren op technisch terrein en om snelle tijden neer te kunnen zetten. Wij bekijken alle nieuwe en populaire modellen. Hieronder vind je een aantal punten die belangrijk zijn voor de keuze van trailrunningschoenen.

Neutrale trailschoen of anti-pronatie

Demping

Voor welke afstanden en tempo’s geschikt

Drop (offset)

Top 5 Trailschoenen

Trailschoenen kopen

Hier let je op

Bij het uitzoeken van de meest geschikte trailrunningschoenen zijn er veel punten waar je de schoenen op kunt vergelijken. Allereerst is het slim om te bedenken wanneer je de schoenen wilt gaan dragen. Op welk terrein ga je lopen? Een breed bospad of een heel technisch terrein? Loop je lange afstanden of juiste korte afstanden? En zoek je een schoen voor snelle wedstrijden en tempotraining of voor rustige duurlopen?

Antipronatie/neutraal

Offset/drop

Veelzijdigheid van de schoen

Pasvorm

Soort terrein (technisch, modderig, ongelijk)

Wedstrijdschoenen of schoenen voor duurlopen

Carbon plaat

Veel of weinig demping

Gewicht van de schoen

Geschikt voor welke afstanden

Ondersteuning

Responsiviteit

Trailrunningschoenen: Soorten en merken

Er zijn veel verschillende soorten en merken trailrunningschoenen verkrijgbaar. Ieder merk heeft zo zijn eigen kenmerken qua pasvorm en loopervaring. Ook hebben de merken vaak meerdere modellen in het assortiment voor verschillende doelen en voorkeuren, denk aan schoenen voor lange of kortere afstanden en snelle wedstrijdschoenen of schoenen voor duurlopen en hersteltrainingen. De populairdere modellen krijgen vaak ieder jaar of om de paar jaar een update. Een nieuw model heeft bijvoorbeeld een nieuw bovenwerk zijn of verbeteringen aan de zool van de schoen.

accessoires voor trailrunningschoenen

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar bij de trailrunningschoenen. Hierbij kan je denken aan speciale veters met snel sluiters of elastische veters. Onze favoriete veters zijn de XTENEX veters. Die hebben wij thuis inmiddels in verschillende kleuren liggen. Verder zijn naast goede hardloopschoenen, goede trailsokken onmisbaar! Deze kunnen blaren en schuurplekken voorkomen. Voor trailrunning zijn er speciale trailsokken en compressiekousen verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen over trailrunningschoenen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over hardloopschoenen. (Binnenkort beschikbaar)