Verwarmde handschoenen: HeatPerformance ALLROUND review

HeatPerformance-Allround-verwarmde-handschoenen

In samenwerking met HeatPerformance® mochten wij de ALLROUND verwarmde handschoenen testen. Voor het eerst dit jaar hoopten we op kouder weer, het testen van handschoenen lukt met 14 graden toch iets minder goed. En we hadden geluk! Op maandag 14 november was het ’s morgens 4 graden met een gevoelstemperatuur van 1 graden. Een perfecte ochtend om de handschoenen uit te testen tijdens een rondje van 60 km op de racefiets. 

ALLROUND fietshandschoenen van HeatPerformance

De verwarmde handschoenen ALLROUND van HeatPerformance zijn zeer geschikt om mee te fietsen. Ze worden ook omschreven als zijnde fietshandschoenen. Deze handschoenen verschillen van de andere modellen doordat ze soepeler zijn en meer grip hebben. De stof is een mix van TPU (thermoplastische elastomeer op urethaanbasis) en Neopreen. Op de top van de wijsvinger en de duim vind je een speciale stof waarmee je jouw smartphone kan bedienen zonder de handschoenen uit te hoeven doen. 

HeatPerformance® ALLROUND | Verwarmde handschoenen - fietshandschoenen - touchscreen - met grip - oplaadbare accu

★★★★★
159,95
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:28

Verwarmde handschoenen kopen

Ben jij op zoek naar verwarmde fietshandschoenen of andere verwarmde handschoenen? Bekijk de verschillende modellen dan in de webwinkel.

Wat ontvang je na de aanschaf van de verwarmde handschoenen?

Na de aanschaf van de verwarmde fietshandschoenen ALLROUND ontvang je een doos met meerdere onderdelen. Ten eerste bevat het pakket (wij hebben deze ontvangen) de verwarmde handschoenen. Daarnaast ontvang je een handige gebruiksaanwijzing/handleiding. Verder ontvang je een 8.4V duo batterij-oplader en een setje 7.4V-2600mah oplaadbare polymeer lithiumbatterijen. Op de handschoenen, batterijen en oplader heb je 6 maanden garantie na de datum van aankoop. Uiteraard moet je het product dan wel naar behoren hebben gebruikt. 

HeatPerformance verwarmde handschoenen

Opladen van de handschoenen

De batterijen kan je makkelijk opladen met de meegeleverde oplader. Voordat je de handschoenen voor de eerste keer gebruikt wordt er aangeraden om de batterijen 3 tot 4 uur lang op te laden. Dan zijn de batterijen helemaal opgeladen. Volledig opgeladen handschoenen hebben een verwarmingstijd van 3 tot 7 uur. 

Goed om te weten: Tijdens het opladen brandt er een rood lampje. Wanneer de batterij volledig is opgeladen gaat er een groen lampje branden.  

Op de onderstaande afbeelding zie je duidelijk hoe je de batterij op moet laden. Het is voor de veiligheid belangrijk dat je de batterijen uit de handschoenen haalt tijdens het opladen. 

verwarmde fietshandschoenen

Zorgen voor een optimale batterijduur

Wil jij een optimale batterijduur blijven behouden? Dan kan je van deze tips gebruik maken! Ten eerste is het belangrijk dat je de batterij na gebruik loskoppelt. Zo voorkom je dat de batterij langzaam leeg begint te raken. Gebruik je de handschoenen een tijd niet (bijvoorbeeld in de zomer) probeer er dan in ieder geval voor te zorgen dat je ze minstens één keer in de 6 maanden oplaadt. 

Handschoenen gebruiken: Verwarmingstijd, standen, aan en uitzetten

De tijd dat de handschoenen verwarmen voordat ze weer opgeladen moeten worden ligt tussen de 3 en 7 uur. Je kan er dus één flinke rit of zelfs meerdere fietsritten mee maken. Om de handschoenen aan te zetten houd je de ronde knop een paar tellen ingedrukt tot je de drie streepjes ziet branden. Op de handschoen zie je drie streepjes die aangeven in welke stand hij staat. Er zijn drie verschillende standen: 

  • Laagste stand – 40-45 graden Celsius – Er brandt één streep
  • Medium stand – 50-55 graden Celsius – Er branden twee streepjes
  • Hoogste stand – 60-65 graden Celsius – Er branden drie streepjes

Door kort op de ronde knop te drukken kan je een andere stand aanzetten. Wil je de handschoenen uitzetten? Dan kan je de ronde knop weer ingedrukt houden tot je geen streepjes meer ziet branden. 

verwarmde handschoenen

Onze ervaring met de verwarmde handschoenen

HeatPerformance® ALLROUND Verwarmde fietshandschoenen Review
Verwarmde handschoenen

Product Name: HeatPerformance® ALLROUND

Product Description: De HeatPerformance® ALLROUND zijn verwarmde handschoenen die voornamelijk als fietshandschoenen gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig en naast het fietsen ook geschikt om te dragen tijdens andere activiteiten.

Brand: HeatPerformance

4.5

Review

Mijn verwachting van de handschoenen was – uitgaande van de afbeeldingen van het product – dat de handschoenen toch vrij log en groot zouden zijn. Dat was echter niet het geval! Door de gebruikte neopreen stof zitten ze juist heel soepel en zeker niet stug of log. Uiteraard zijn ze wel iets dikker maar daardoor zijn ze ook geschikt om te dragen als het buiten kouder is. De handschoenen zijn vrij zwaar door de batterijen. Tijdens het dragen heb je hier echter totaal geen last van. Als de handschoenen warm zijn voelt het een beetje als de warmte die je voelt in een infraroodsauna of onder een infraroodlamp. Al bijna meteen na het aandoen van de “verwarming” voel je de rug van je hand en je vingers al warm worden. Een nadeel? De stof is niet waterdicht. Wanneer je een flinke bui over je heen krijgt tijdens het fietsen zullen de handschoenen ook nat worden. Bij een klein miezerbuitje is er geen probleem, de handschoenen zijn namelijk wel waterproof.

Voordelen

  • Comfortabel warm
  • Soepel om te dragen
  • Veel grip
  • Mogelijkheid om je smartphone te bedienen
  • Makkelijk op te laden

Nadelen

  • Niet waterdicht
  • Vrij prijzig
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.