Wandelbroek voor dames kopen

Wandelbroek dames kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wil jij een goede wandelbroek kopen? Bijvoorbeeld voor een wandelvakantie of om te dragen tijdens lange wandelingen in de weekenden? Dan kan je kiezen uit verschillende lengtes en modellen. Denk bijvoorbeeld aan lange broeken, afritsbroeken, korte broeken, 3/4 broeken en tights. Bij een wandelbroek voor dames is het ook vaak iets belangrijker dat de broek een beetje “fashionable” is en een goede pasvorm heeft. In deze blog vind je een overzicht van wandelbroeken voor dames.

Wandelbroek voor dames

Er zijn verschillende soorten wandelbroeken voor dames verkrijgbaar in meerdere winkels zoals Bever, ANWB, Bergfreunde en meer. In ons overzicht hebben wij de wandelbroeken onderverdeeld in verschillende categorieën. Wij hebben ervoor gekozen om de broeken onder te verdelen in lange broeken, afritsbroeken, 3/4 broeken en korte broeken. Zo vind je voor ieder weerstype de geschikte broek.

Lange wandelbroek voor dames

Bij lange broeken kan je kiezen voor het dragen van een legging of een echte outdoor wandelbroek met meerdere zakken waar je spullen in kan opbergen tijdens het wandelen. De curved fit van enkele Fjällräven wandelbroeken is speciaal ontworpen voor vrouwen. Heb je een smalle taille maar wel iets bredere heupen en billen? Dan past de curved fit jou waarschijnlijk heel goed. De broek sluit dan goed aan bij de achterzijde. Heb je een smaller en “rechter” figuur? Dan kan je ook kiezen voor de regular fit. Veel wandelbroeken hebben een donkere kleur, de Maier Sports broeken zijn echter verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren. Er zijn ook verschillende stretch wandelbroeken te vinden met een nauwsluitende fit.

Afritsbroeken

Het imago van de afritsbroek is niet echt denderend te noemen. Toch zijn het ideale broeken voor tijdens het wandelen. Op veel dagen kan het in de ochtend nog best fris zijn, dan is het lekker om een lange broek te dragen. Naarmate de ochtend vordert kan het echter steeds warmer worden. Dan is het lekker als de pijpen er makkelijk afgeritst kunnen worden en je in je korte broek verder kunt lopen. Bij sommige afritsbroeken kan je alleen het onderste gedeelte van de pijpen afritsen zodat je een 3/4 broek krijgt. Dit is wel handig om rekening mee te houden.

3/4 wandelbroeken

Ben je op zoek naar een 3/4 broek? Dan kan je kiezen voor een echte 3/4 broek of voor een roll-up broek. Bij een roll-up broek kan je de onderkant van de broek iets oprollen en vastzetten aan een knoopje. Hierdoor krijg je een 3/4 broek die je ook weer uit kan rollen tot een lange broek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Jack Wolfskin desert roll-up broek.

Korte wandelbroeken

Op warme dagen is een korte broek natuurlijk heerlijk om te dragen! Het is belangrijk dat de broek een goede pasvorm heeft, comfortabel zit en jou veel bewegingsvrijheid biedt. Korte broeken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zo heb je korte broeken met hele korte pijpjes en korte broeken met pijpjes bijna tot aan de knie.


Categorie: Hiken

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...