Wat is de rode piste? Wintersport tips!

Rode-skipiste-wintersportgebied

In wintersportgebieden in onder andere Europa, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en Japan zie je bij de pistes een kleur. De kleuren van pistes staan voor de moeilijkheidsgraad. Zo is de groene piste overal ter wereld geschikt voor beginners. De blauwe piste volgt daarna qua moeilijkheidsgraad en hellingsgraad. De moeilijkste pistes (die niet off-piste zijn) worden aangegeven met een zwarte kleur. De rode piste zit tussen de blauwe en zwarte piste in. Veel beginners of iets gevorderde wintersporters maken soms nog wel de fout door te denken dat dit een eenvoudige piste is. Dit is niet het geval.

Wat is de rode piste?

De rode piste is met wintersport een piste geschikt voor de gemiddeld ervaren skiër en snowboarder. Je moet de techniek al goed beheersen en flink wat ervaring hebben opgedaan. De rode piste is niet geschikt voor beginners of kinderen. Je kan hier obstakels, korte bochten en smalle stukken tegen komen. In Noord-Amerika wordt de rode kleur niet gebruikt bij de pistes. Je kan het daar vergelijken met een enkele zwarte ruit. Dit geldt ook voor pistes in Nieuw-Zeeland. In Japan gebruikt men wel de rode kleur om een piste van gemiddeld moeilijkheidsniveau aan te duiden.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie