Wat is een bib short?

Fietsnavigaties

Wie veel fietst is waarschijnlijk wel bekend met fietsbroeken. Deze zijn voorzien van een zeem, waardoor je comfortabeler op de fiets zit. Je hebt verschillende soorten fietsbroeken. Zo kun je een ¾ broek, een bibshort, normale short en bibtight kopen. Hieronder bespreken we het type bibshort, ook wel bib short genoemd in de winkel.

Wat is een bib short?

Een bib short is een soort fietsbroek met bretels. Het is de populairste variant fietsbroek onder fanatieke fietsers. Het voordeel van dit type is dat er geen elastische band op de plek van de buik zit. Aangezien fanatieke fietsers vaak in een sportieve houding op de fiets zitten, geeft een elastische band vaak wrijving. Nadeel is dat je de fietsbroek uit moet trekken als je naar het toilet moet. In de fietsbroek zit een zeem verwerkt, zodat je comfortabel zit op een zadel.

Bib short fietsen

Handig om te weten: Mensen die enorm veel kilometers maken geven kopen vaker een fietsbroek met een dunnere zeem. Mensen die voor de lol of meer recreatief fietsen, gebruiken vaak een iets dikkere zeem. Natuurlijk is het afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Pas daarom verschillende modellen in de winkel.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie