Wat is een blauwe piste op wintersport?

Wintersport blauwe piste

In de wintersportwereld worden pistes onderverdeeld op moeilijkheidsgraad. In Europa krijgen skipistes een kleur mee. Dit zijn onder andere blauw, zwart en rood. De kleuren van pistes zijn handig als je bijvoorbeeld een vakantie wilt boeken en je bent nog niet zo’n ervaren wintersporter. Dan kies je voor een kleur die voor beginners wat meer geschikt is, zoals gebieden met veel blauwe pistes. De piste die qua moeilijkheidsgraad vóór de blauwe piste komt heeft een groene kleur.

Wat is een blauwe piste?

Een blauwe piste is geschikt voor de gemiddelde ervaren wintersporter. Op deze pistes zie je een verscheidenheid aan mensen voorbij komen van vrijwel alle niveaus. Sommige beginners wagen zich ook aan de blauwe piste, maar ook de gevorderde skiër komt hier graag. Buiten Europa zijn deze kleur pistes soms wat minder goed onderhouden, waardoor het net iets minder beginnersvriendelijk is. In Noord-Amerika wordt deze aangegeven met een blauw vierkant. In Europa met een blauwe kleur, vaak in een cirkel. In Japan zit het meer tussen groen en rood in. Zij gebruiken de blauwe kleur niet.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie