3 in 1 jas van Decathlon: Alle modellen van Forclaz en Quechua

3 in 1 jas van Decathlon veelzijdige outdoor jassen

Ben jij op zoek naar een veelzijdige jas die je kan dragen in verschillende weersomstandigheden? Kijk dan eens naar een 3 in 1 jas van Decathlon. Deze 3 in 1 jassen staan bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook kan je ze het hele jaar aan.

Wat is een 3 in 1 jas?

Een 3 in 1 jas is een jas die bestaat uit twee verschillende lagen, een binnen en een buitenlaag. Deze lagen kan je los van elkaar dragen. Ook kan je ervoor kiezen om beide lagen tegelijk te dragen. De buitenste laag bestaat vaak uit een waterdicht, waterafstotend en winddicht materiaal. Wanneer je kijkt naar de binnenlaag is deze vaak gemaakt van een ademend en isolerend materiaal zoals fleece, dons of een synthetisch isolerend materiaal. Doordat je de jas op 3 manieren kan dragen is hij geschikt voor veel verschillende weertypen.

Forclaz 3 in 1 jas van Decathlon

De Forclaz jassen van Decathlon zijn speciaal ontworpen om te backpacken. De jassen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je de Travel 100, 500, 700 en 900. De Travel 100 is geschikt voor temperaturen vanaf 0 graden Celsius en de Travel 900 is geschikt voor temperaturen van -15 graden Celsius.

0 graden celcius: Forclaz Travel 100

De Travel 100 is een waterdichte jas (5000 mm waterkolom) met een uitneembare binnenjas gemaakt van fleece. Er zit een capuchon op die je op kan rollen in de kraag. Wanneer je op pad gaat kan je makkelijk spullen opbergen in de opbergvakken met rits. Je kan met deze jas best een wandeling maken in de regen. Regent het echter keihard of voor een langere periode? Dan kan het zijn dat er uiteindelijk toch meer water door de buitenlaag komt. De jas is geschikt voor temperaturen tot 0 graden.

-8 graden celsius: Forclaz Travel 500

Deze jas – de Forclaz Travel 500 – is geschikt voor temperaturen tot -8 graden Celsius. Hij heeft een waterkolom van 10.000 mm. Je kan de binnenjas met behulp van drukknopen bevestigen aan de buitenjas. De binnenjas is gewatteerd waardoor hij geschikt is voor koudere temperaturen dan de fleece binnenjas van de Forclaz Travel 100. In totaal heeft de jas 6 verschillende zakken met ritssluiting waarvan 2 zakken in de binnenjas.

-10 graden celsius: Forclaz Travel 700

Door het ontwerp van de jas is deze jas niet alleen geschikt om te dragen als outdoor jas. Je kan deze jas ook goed gebruiken in de stad. In deze jas vind je maar liefst 9 verschillende zakken. De waterkolom van deze jas is maar liefst 20.000 mm. De jas is ook duurzaam door de gebruikte stof. Deze stof kan wel tegen een stootje. Het is dan ook geen probleem om er tijdens een wandelvakantie een rugzak overheen te dragen.

-15 graden celsius: Forclaz Travel 900

Deze Forclaz 3 in 1 jas van Decathlon is de meest geschikte jas om te dragen in de koudste temperaturen. De jas is namelijk geschikt voor temperaturen tot -15 graden. De buitenjas heeft een waterkolom van 10.000 mm. Hij houdt je droog, ook tijdens een hevige regenbui met een duur van 3 uur. In de binnenjas vind je stretch inzetstukken die zorgen voor meer bewegingsvrijheid.

Quechua 3 in 1 jas van Decathlon voor wandelaars

Naast de Forclaz 3 in 1 jas van Decathlon heb je ook de Quechua 3 in 1 jas van Decathlon. De Quechua jassen zijn vooral geschikt als wandeljassen voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar.

Quechua SH100

De Quechua SH100 is geschikt voor temperaturen tot -0,5°C. Deze jas is gevoerd met een binnenjas gemaakt van fleecemateriaal. Het leuke is dat je de mogelijkheid hebt om deze jas te personaliseren. Je kan de naam van jouw kind in de kraag van de jas en van de fleece binnenjas schrijven. Zo raakt jouw kind de jas niet snel kwijt.

Quechua SH500

De SH500 3 in 1 jas van Decathlon is geschikt voor temperaturen tot -10 graden Celsius. Deze jas is een gewatteerde jas met een binnenzijde van fleecestof. In de jas zitten twee ventilatieritsen voor een extra ademend vermogen. De jas heeft een waterkolom van 5000 mm.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie