Trekking tent Decathlon: Lichtgewicht tenten voor 1 of 2 personen

trekking tent Decathlon

In de Decathlon webwinkel vind je verschillende lichtgewicht trekking tenten. Deze tenten zijn er voor 1,2,3 of zelfs 4 personen. Bij een trekking tocht wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van één of tweepersoons tenten. Wanneer je de trekking tent Decathlon bekijkt zal je zien dat de tent ook voordelig geprijsd is ten opzichte van veel tenten die je in andere outdoor webwinkels ziet. De meeste lichtgewicht tenten die je vindt bij de Decathlon zijn van het eigen merk van de Decathlon genaamd Forclaz. Er is – op het moment van schrijven – één tent van een ander merk verkrijgbaar. Namelijk van het merk Simond.

Trekking tent Decathlon voor 1 of 2 personen

Ga jij een trekking tocht maken? Dan is het vaak fijn om te kiezen voor een lichte één of tweepersoons tent. De meeste lichtgewicht tenten van de Decathlon zijn koepeltenten. Op het moment van schrijven zijn er twee tenten met een andere vorm, namelijk een tent-tarp en een tunneltent. Deze zijn echter (even?) niet online verkrijgbaar. Je kan via de website wel de winkelvoorraad van deze tenten bekijken. Hieronder bekijken we de verschillende trekking tent Decathlon modellen die wel in de winkel verkrijgbaar zijn.

Eenpersoons trekking tent Decathlon

Bij de Decathlon vind je slechts één eenpersoons trekking tent. Hieronder vind je alle informatie over deze eenpersoons koepeltent. De tent heeft aan de buitenzijde van het slaapvertrek een kleine bergruimte. Hier kan je een rugzak van 50 tot 70 liter bewaren. Bewaar jij jouw rugzak en andere persoonlijke spullen het liefst in het slaapvertrek? Dan kan je natuurlijk altijd overwegen om toch een tweepersoons tent aan te schaffen.

Forclaz MT900

De Forclaz MT900 is een eenpersoons lichtgewicht tent die ideaal is om mee te nemen tijdens trekking tochten. Het is een koepeltent, maar omdat het een eenpersoons tent is lijkt de tent meer op een halve koepel. De binnentent heeft een lengte van 210 cm.

Even wat belangrijke kenmerken op een rij:

 • Gewicht: 1,3 kg
 • Afmetingen: 39 x 11 x 10
 • Waterkolom buitentent: 2000 mm

Eenpersoons koepeltent voor trekking mt900

169,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Reviews van gebruikers

De Forclaz MT900 eenpersoons tent wordt door gebruikers positief beoordeeld. Zo zijn gebruikers erg tevreden over de prijs/kwaliteit combinatie. Ze vinden de tent makkelijk op te zetten en zijn positief verrast over het lichte gewicht van de tent. Wanneer het buiten flink stormt en regent kan het zo zijn dat de regen makkelijk de tent in komt als je de tent in of uit gaat. Eventueel zou je dan ook gebruik kunnen maken van een extra tarp. Het is wel slim om even te kijken hoe breed jouw slaapmat is en of jouw slaapmat goed in de tent past.

Tweepersoons trekking tent Decathlon

Waar er maar één eenpersoons trekking tent verkrijgbaar is bij de Decathlon zijn er wel 6 verschillende tweepersoons lichtgewicht tenten verkrijgbaar. Deze tenten verschillen qua model en prijs. Ben jij benieuwd welke tent voor jou het meest geschikt is? Bekijk hieronder de verschillende modellen en hun kenmerken.

Koepeltent Forclaz MT500 Fresh&Black

De koepeltent Forclaz MT500 Fresh&Black is een koepeltent voor twee personen met aan twee kanten een rits en opening naar de tent. Ook heb je aan beide kanten van de tent een kleine bergruimte waar je jouw tas kwijt kunt. Deze tent is de enige tweepersoons lichtgewicht tent die gebruik maakt van het Fresh & Black concept. Dit wil zeggen dat de tent van binnen een stuk donkerder is dan de andere tenten. Hierdoor komt er geen daglicht naar binnen en kan je ook in de zomer wanneer de zon op de tent staat gewoon uitslapen of natuurlijk vroeg gaan slapen. Verder is de tent ook koeler.

Kenmerken van de Forclaz MT500 Fresh & Black

 • Gewicht: 3,1 kg
 • Afmetingen: 39 x 17 x 17 cm
 • Waterkolom buitentent: 2000 mm
 • Breedte: 60 cm per persoon
 • Hoogte binnentent: 108 cm

Koepeltent voor trekking mt500 fresh&black 2 personen

149,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Reviews van gebruikers over de MT500 Fresh & Black

Ook deze tent wordt door gebruikers weer hoog beoordeeld. Gebruikers slapen er graag in tijdens fietsvakanties. Je kan hem namelijk erg compact opbergen. Onder andere omdat je vroeg in bed kan liggen om te slapen en er dan geen last van hebt dat het buiten nog licht is. Veel mensen slapen ook alleen in de tent. Je hebt dan natuurlijk extra veel ruimte om jouw bagage droog binnen te zetten. Er zijn wel gebruikers die zeggen dat hij voor twee personen wel wat aan de krappe kant is. Hij is snel op te zetten met behulp van twee tentstokken. Sommige gebruikers hebben de eerste paar keren wat moeite om hem op te zetten. Gelukkig worden er onder het product in de Decathlon webwinkel handige tips gegeven in verschillende reviews.

Forclaz MT500 trekking tent

Deze koepeltent is qua model eigenlijk precies hetzelfde als het hierboven beschreven model. Het verschil zit hem vooral in het materiaal dat is gebruikt. Het materiaal van de Fresh & Black tent zorgt ervoor dat het – ook wanneer het buiten licht is – in de tent donker is. Ook is het in de tent een stuk koeler. Het prijsverschil tussen deze twee tenten is 30 euro. Door de andere stof die is gebruikt zijn de afmetingen en het gewicht ook verschillend. De hoogte en breedte van de tent zijn echter wel hetzelfde als het bovengenoemde model.

Kenmerken van de Forclaz MT500

 • Gewicht: 2,8 kg
 • Afmetingen: 39 x 16 x 15 cm
 • Waterkolom: 2000 mm
 • Stof die het daglicht doorlaat

Koepeltent voor trekking mt500 2 personen

139,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Trekking koepeltent Forclaz MT900

Ook deze koepeltent, de Forclaz MT900, is weer verkrijgbaar in twee verschillende modellen. Zo heb je het standaard model én een speciale minimal editions. Het standaard model is lichter dan de Forclaz MT500 tenten. Het model is gebaseerd op een dubbele Y koepelstructuur. Aan de binnenkant van de tent vind je 4 handige opbergzakjes en bij beide deuren heb je een bergruimte (met ondergrond) voor bagage.

Specificaties van de Forclaz MT900

 • Gewicht: 1,95 kg
 • Afmetingen: 39 x 12 x 12 cm
 • Waterkolom buitentent: 2000 mm
 • Breedte: 60 cm per persoon
 • Hoogte binnentent: 100 cm
 • 2 deuren

Koepeltent voor trekking mt900 2 personen

239,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Koepeltent voor trekking mt900 2 personen minimal editions

239,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Reviews over de MT900

Ook over deze tent zijn gebruikers weer zeer tevreden. De prijs/kwaliteit verhouding van veel Decathlon tenten is zeer goed te noemen. Ook de twee deuren in de tent blijft een hit. Het is een 3-seizoenen tent die je kan gebruiken in de lente, zomer en herfst. Wat de meeste gebruikers als tip meegeven is dat het handig is om het grondzeil erbij te kopen. Hiermee kan je de buitentent kan opzetten zonder binnentent. Hierdoor wordt de binnentent beschermd tegen de regen. Veel gebruikers vinden dat deze tent echt niet onder doet voor de tenten van duurdere merken. Ook bij deze tent vinden veel mensen hem ietwat krap voor twee personen. Eventueel zou je een 3-persoons tent kunnen overwegen als je met zijn tweeën op vakantie gaat.

Reviews over de MT900 Minimal Editions

De Minimal Editions tent is niet geverfd om de CO2 impact te verminderen. Deze tent is daarom wit van kleur. Er zijn nog maar twee reviews geschreven over deze tent. Eén review is negatief, de tent zou namelijk lekken en niet waterproof zijn. De andere review is zeer positief. Voor twee kinderen is er ruimte genoeg, voor één persoon is de ruimte wat krap. Het zonlicht komt heel snel door de tent heen. Omdat de tent wit is blijft hij niet heel lang schoon. Verder is de tent (buiten de kleur om) hetzelfde als de standaard editie. Het is dus ook slim om even naar de reviews te kijken die geschreven zijn over het standaard model.

Forclaz MT100 trekkingtent

De goedkoopste trekkingtent van de Decathlon is de Forclaz MT100. Deze lichtgewicht tent heeft een klassiek koepelmodel met aan één kant een deur en opbergruimte voor twee rugtassen met een inhoud van ongeveer 50 l. De twee boogstokken steek je door de tunnel en je tent staat! Je bergt de tent op in twee verschillende zakken. Hierdoor kan je het gewicht ook makkelijker over twee tassen verdelen.

Kenmerken van de Forclaz MT100 trekking tent

 • Gewicht: 2,6 kg
 • Afmetingen: 39 x 13 x 14 cm
 • Waterkolom buitentent: 2000 mm
 • Breedte per persoon: 60 cm
 • Hoogte binnentent: 105 cm

Trekkingtent mt100 koepeltent 2 personen

99,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 22 september 2023 19:05

Reviews over de MT100 trekking tent

Voor deze prijs zijn veel gebruikers het erover eens dat het een goede tent is. Mensen waarschuwen wel – net als bij de andere tweepersoons tenten – dat de tent wellicht wat krap is voor twee personen. Zeker wanneer het slecht weer is en je even binnen wilt zitten. Veel gebruikers zouden het fijn hebben gevonden als je de tent beter zou kunnen ventileren. Nu ontstaat er redelijk makkelijk condens aan de binnenkant van de tent als je met slecht weer in de tent zit. Ook met warm weer mis je goede ventilatiemogelijkheden.

Driepersoons trekking tenten

In de meeste reviews lazen wij dat veel gebruikers de tenten al snel te krap vonden. Wanneer je met zijn tweeën op reis gaat kan je er eventueel ook voor kiezen om te reizen met een driepersoons tent. Er blijft dan binnen meer ruimte over, misschien kan je de tassen dan zelfs binnen bewaren. Bij sommige driepersoons tenten is het verschil in gewicht ook helemaal niet zo groot. Wil je meer ruimte dan is een driepersoons lichtgewicht tent dus zeker het overwegen waard! Hieronder vind je de driepersoons lichtgewicht tenten van de Decathlon.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie