Garmin GPSMAP 67 en 67i: review en ervaring

Garmin GPSMAP 67
€549,95
Bever.nl
€649,95
Bever.nl

De opvolger van de Garmin GPSMAP 66 serie, namelijk de Garmin GPSMAP 67 serie is op 15 maart 2023 op de markt gebracht. Naast de GPSMAP 67 kan je ook kiezen voor de GPSMAP 67i. Deze laatstgenoemde GPS handheld maakt gebruik van de inReach satelliettechnologie.

Garmin GPSMAP 67 en 67i

De Garmin GPSMAP 67 en 67i zijn de opvolgers van de modellen uit de Garmin GPSMAP 66 serie. Twee van de nieuwe belangrijke kenmerken zijn de multi-band GNSS support en de verbeterde batterijduur. Qua formaat is dit nieuwe model hetzelfde gebleven als de voorgaande modellen. Ook het gewicht is precies hetzelfde. Qua uiterlijk zal je het verschil dus niet heel snel zien.

Hoogtepunten

 • Verbeterde batterijduur ten opzichte van de GPSMAP 66 serie
 • Betere positiebepaling door multi-band-technologie die gebruik maakt van meerdere frequenties 
 • Met de GPSMAP 67i ook zonder bereik contact met vrienden en familie

Garmin GPSMAP 67 en 67i prijzen en aanbiedingen vergelijken

Wil jij de GPSMAP 67 of de GPSMAP 67i aanschaffen? Dan kan je een kijkje nemen in de onderstaande lijst met aanbieders. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte bent van de beste deals.

Garmin GPSMAP 67 series

In de Garmin GPSMAP 67 series vind je meerdere modellen. Hieronder vind je een korte beschrijving van deze modellen en de verschillen en overeenkomsten.

Doordat je bij de GPSMAP 67i gebruik kan maken van de inReach satelliet technologie kan je wereldwijd een interactief SOS bericht verzenden. Ook kan je berichten versturen naar berichten naar vrienden en familie en berichten ontvangen. Dit kan zelfs in gebieden waar je geen bereik hebt. Als laatste kan je gebruik maken van de mobiele Garmin Messenger app. In de onderstaande video maak je kennis met de GPSMAP 67i.

Vernieuwingen ten opzichte van de GPSMAP 66 series

Er zijn een aantal vernieuwingen gedaan ten opzichte van de GPSMAP 66 series. Wij hebben de verschillen uitgebreid beschreven.

Multi-band GNSS support bij alle modellen

Bij de GPSMAP 66 series had alleen de GPSMAP 66sr multi-band GNSS support. Bij de GPSMAP 67 series hebben zowel de GPSMAP 67 als de 67i multi-band GNSS support. Hierdoor is de positiebepaling nog beter en nauwkeuriger.

Langere batterijduur

Alle modellen van de GPSMAP 67 series hebben een veel langere batterijduur dan de voorgaande modellen. Hieronder hebben wij de batterijduur van de nieuwe en oude modellen op een rij gezet voor GPS modus en voor de expeditie modus. Wel werken de handhelds nog steeds op vaste lithium-ion batterijen.

GPSMAP 67GPSMAP 66srGPSMAP 67iGPSMAP 66i
GPS modustot 180 uurtot 36 uurtot 165 uurtot 35 uur
Expeditie modustot 840 uurtot 450 uurtot 425 uurtot 200 uur

Compatibel met de Garmin Messenger app

De Garmin GPSMAP 67i is compatibel met de mobiele Garmin Messenger app. Zijn voorganger, de GPSMAP 66i was dat nog niet. In de onderstaande video zie je hoe deze Garmin Messenger app eruit ziet en hoe je deze app kunt gebruiken.

Nieuwe premium kaartfuncties

Bij de GPSMAP 67 series handhelds heb je niet alleen toegang tot de vooraf geladen Garmin TopoActive kaarten van Europa en satellietbeelden. Wil je meer gegevens zien naast de bergtoppen, parken, kustlijnen, rivieren, meren en geografische punten? Dan kan je ook een abonnement nemen op Outdoor Maps+. Je krijgt dan informatie over openbaar terrein, namen van grondeigenaren, provincieplattegronden, grenzen van jachtgebieden, BLM grenzen en meer.

Gewicht, grootte scherm en toestel

Qua gewicht en grootte verschillen de modellen van de GPSMAP 66 series niet van de GPSMAP 67 series. Het formaat en gewicht zijn precies hetzelfde. Het is een iets grotere handheld met een duidelijk leesbaar scherm en knopbediening. Het kleurenscherm is ook goed leesbaar in het zonlicht.

Een aantal specificaties over gewicht en grootte van de GPSMAP 67 op een rij:

 • Gewicht: 230 gram inclusief batterijen
 • Grootte toestel: 6,2 x 16,3 x 3,5 cm
 • Schermgrootte: 3,8 x 6,3 cm; 3 inch diagonaal (7,6 cm)
 • Schermresolutie: 240 x 400 pixels

En natuurlijk ook de specificaties van de GPSMAP 67i:

 • Gewicht: 241 gram inclusief batterijen
 • Grootte toestel: 6,2 x 16,3 x 3,5 cm
 • Schermgrootte: 3,8 x 6,3 cm; 3 inch diagonaal (7,6 cm)
 • Schermresolutie: 240 x 400 pixels
Onze eerlijke review
4.5

Summary

De Garmin GPSMAP 67 en 67i, gelanceerd op 15 maart 2023, zijn veelbelovende opvolgers van de GPSMAP 66 serie, met opmerkelijke verbeteringen op meerdere fronten. Deze nieuwe modellen hebben een verbeterde batterijduur en betere positiebepaling dankzij de multi-band GNSS support. De 67i springt eruit door de implementatie van inReach satelliettechnologie, waardoor gebruikers zelfs in afgelegen gebieden contact kunnen houden met de buitenwereld. Het model blijft qua gewicht en grootte consistent met de vorige serie, maar biedt nieuwe premium kaartfuncties en is compatibel met de Garmin Messenger app. Kortom, de GPSMAP 67 serie biedt verbeterde functionaliteit en connectiviteit, waardoor het een waardevolle upgrade is voor liefhebbers van outdoor navigatie.

Voordelen

 • Betrouwbare locatie
 • Compatibel met de Garmin Messenger app
 • Kaart goed leesbaar in feller (zon)licht

Nadelen

 • Werkt niet altijd even lekker samen met Garmin BaseCamp

Veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 67

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 67. Heb je zelf een vraag over deze wandel GPS? Stel ons jouw vraag en wij gaan ons best doen om hem te beantwoorden!

Waar kan je de Garmin GPSMAP 67 kopen?

Er zijn verschillende webwinkels waar je deze Garmin handheld kunt kopen. Zo kun je de GPSMAP 67 en 67i kopen bij Amazon, Bever en Bol.com.

Wat is het verschil tussen de Garmin GPSMAP 67 en de 67i?

Twijfel jij over de verschillende modellen uit de GPSMAP 67 series? Wij raden de GPSMAP 67i aan wanneer je ook bereikbaar wilt zijn in gebieden zonder bereik. Ook wanneer je in de buurt van Nederland bent heb je veel gebieden waar het bereik slecht is. Wanneer er iets gebeurd wil je altijd met iemand contact op kunnen nemen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


2 gedachten over “Garmin GPSMAP 67 en 67i: review en ervaring”

Plaats een reactie