Garmin eTrex SE review: Instapmodel handheld GPS

Garmin GPS - Foto Edwin - Eigen beheer

Op 15 maart 2023 is de Garmin eTrex SE op de markt gebracht. De Garmin eTrex modellen staan bekend als handheld GPS op instapniveau. Het is de langstlopende lijn met duurzame en gebruiksvriendelijke handhelds. Deze wandel GPS werkt op twee AA-batterijen die je mee kan nemen en onderweg kan vervangen. Een ander voordeel aan deze batterijen is dat ze niet verouderen en dat je steeds nieuwe batterijen gebruikt. 

  • Werkt op twee AA-batterijen
  • Duurzaam, gebruiksvriendelijk en betaalbaar
  • Lange batterijduur

Goed om te weten: Wij hebben onze GPS bij Amazon (⬅️link naar webwinkel) gekocht. Hier was het echt het goedkoopste. Ruim.

Garmin eTrex SE

De Garmin eTrex lijn is de langstlopende lijn met duurzame en gebruiksvriendelijke handheld modellen met een betaalbare prijs. Een echt instapmodel voor mensen die voor het eerst een wandel GPS aan willen schaffen. Op 15 februari 2023 werd in Nederland het nieuwste model in deze lijn op de markt gebracht, de Garmin eTrex SE. Vergeleken met de andere eTrex modellen die momenteel verkrijgbaar zijn in de winkels heeft deze GPS handheld veel voordelen. Hierbij kan je denken aan een veel langere batterijduur en een veel groter intern geheugen.

Batterijduur en type batterijen Garmin eTrex SE

De Garmin eTrex SE werkt – in tegenstelling tot de GPSMAP 67 modellen – niet op lithium-ionbatterijen. Om deze wandel GPS te kunnen gebruiken heb je twee AA-batterijen nodig. Eén van de voordelen van deze batterijen is dat je deze mee kunt nemen wanneer je op pad gaat. Wanneer de batterijen leeg zijn kan je ze makkelijk vervangen. Je hoeft geen toegang te hebben tot een stroompunt om de batterijen weer op te kunnen laden. Verder heeft de Garmin eTrex SE een lange batterijduur (tot maar liefst 7 dagen). Hieronder hebben wij de batterijduur van de verschillende (op dit moment verkrijgbare) eTrex modellen met elkaar vergeleken.

eTrex SEeTrex 10eTrex 22xeTrex32x
Standaard modus168 uur25 uur25 uur25 uur
Expeditie modus1800 uur25 uur25 uur25 uur

Navigatiefuncties en geocaching

Met de eTrex SE kan je goed en nauwkeurig navigeren dankzij de multi-GNSS-ondersteuning. Waar je bij de andere eTrex modellen in beweging moet komen om te kunnen navigeren kan je bij dit model je positie en looprichting zien wanneer je stil staat. Dit kan door middel van het digitaal kompas. De Garmin eTrex SE is zeer geschikt om te gebruiken tijdens het Geocachen. Zo ontvang je automatisch cache-updates van Geocaching live en kan je – wanneer je verbinding maakt met de Garmin Explore app – alles wat je vind uploaden naar je geocaching.com profiel.

Conclusie: Garmin eTrex SE review
Garmin eTrex SE

Naam product: Garmin eTrex SE

Merk: Garmin

  • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

De Garmin eTrex SE, gelanceerd op 15 maart 2023, is een uitstekende handheld GPS voor beginners, met veel voordelen ten opzichte van andere modellen in de eTrex-reeks. Deze wandel-GPS is duurzaam, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Het apparaat werkt op twee AA-batterijen die makkelijk te vervangen zijn, wat zorgt voor een indrukwekkende batterijduur tot 7 dagen in standaardmodus. Uniek aan de eTrex SE is het koppelen aan de Garmin Explore app, wat nog meer mogelijkheden biedt voor gebruikers. De GPS beschikt over multi-GNSS-ondersteuning voor nauwkeurige navigatie, zelfs wanneer je stilstaat, en is zeer geschikt voor geocaching. Concluderend, de Garmin eTrex SE is een goede investering voor iedereen die op zoek is naar een instapmodel GPS voor wandeltochten.

Overzicht kenmerken en eigenschappen van de Garmin eTrex SE

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kenmerken en eigenschappen van de Garmin eTrex SE.

Afmetingen2.4” x 4.0” x 1.3” (6.1 x 10.0 x 3.3cm)
Afmetingen scherm1.3” x 1.7” (3.3 cm x 4.4 cm); 2.16” diag (5.5cm)
Schermresolutie240 x 320 pixels
Scherm type2.2″ scherm met hoge resolutie
Gewicht156,5 gram met batterijen
Multi-GNSSGPS, GLONASS, Galileo, BeiDou en QZSS
Batterijtype2 AA-batterijen (niet inbegrepen)
Intern geheugen28 MB
Geschikt voor geheugenkaartenNee
Draadloze technologieBLUETOOTH
WaterdichtheidIPX7
Waypoints 1000
Activiteiten200
Koersen50
BasiskaartJa, alleen steden
Geocaching-vriendelijkJa (Geocache Live)


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...