The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY review en aanbieding

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Kort samengevat zou ik deze The North Face Summit Vectiv Sky schoenen omschrijven als: Lichte en snelle trailrunningschoenen met een carbonplaat. Ze zijn zeer geschikt om te dragen tijdens trailrunningwedstrijden of tempotrainingen. In 2021 introduceerde The North Face koolstofvezelplaat- en composietplaat-technologie. Dit jaar (2023) zijn de Summit Vectiv Sky en de The North Face Summit Vectiv Pro op de markt gebracht. 

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY

Over de The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY

De SUMMIT VECTIV™ SKY trailrunningschoenen met koolstofvezel-voetplaat en tussenzool van schuimrubber zijn geschikt voor het lopen van kortere afstanden trails. Door het ontwerp bespaar je energie op alle soorten trails. Ben je op zoek naar snelle wedstrijdschoenen voor het lopen van trails over lange (ultra) afstanden? Dan kan je kijken naar The North Face SUMMIT VECTIV PRO trailrunningschoenen. Deze schoenen hebben meer demping voor meer comfort tijdens het lopen van langere afstanden.

PASPOORT
The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY

Geschikt voor nauw contact met de grond tijdens het lopen van trails voor snel reactievermogen

Lichtgewicht schoen met medium hoge tussenzool

Goede stabiliteit, dempende veerkracht en goede pasvorm

Soort loperWedstrijdloper op zoek naar een snelle schoen voor wedstrijden over kortere afstanden
GewichtDames: 227 gram Heren: 272 gram
Drop4 mm
DempingMiddelmatig

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY kopen

De Summit Vectiv Sky trailrunning schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Bijvoorbeeld in de officiële The North Face webwinkel.

>> Bekijk The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY in de webwinkel

Bekijk de onderstaande video met een review over The North Face Summit Vectiv Sky.

Belangrijke kenmerken van de Summit Vectiv Sky

Hieronder heb ik de belangrijkste kenmerken van de Summit Vectiv Sky op een rij gezet. Zo kijk ik naar het speciale bovenwerk, de zool van de schoen en meer. De schoen is geschikt om te dragen tijdens het lopen van kortere afstanden en biedt comfort maar zorgt ook voor extra snelheid.

Ademend bovenwerk

De schoen heeft een TPU en ripstop bovenkant. TPU (Thermoplastic Polyurethane) is een combinatie tussen hard plastic en silicone. Het is een stevig materiaal dat je voeten goed kan beschermen tijdens het lopen van trails. Ripstop is een bepaalde weeftechniek die ervoor zorgt dat de stof sterker en scheurbestendiger is. Verder is de stof vrij open waardoor de schoen goed ademend is. Door het open bovenwerk komt er wel makkelijker zand en vuil in de schoen.

Zool van de schoen

Deze trailrunning schoen heeft een koolstofplaat (carbon plaat) die de wendbaarheid en voortstuwing tijdens het lopen verbetert. Het bevat PEBA-foam om je voeten te beschermen tegen het stoten tegen rotsen. Het foam in de schoen zorgt voor comfort tijdens het hardlopen. De Surface CTRL™ rubberen buitenzool met 3.5 mm noppen zorgt voor goede grip tijdens het lopen over een ongelijke en/of gladde ondergrond.

Licht en comfortabel

De The North Face Summit Vectiv Sky wordt geprezen om zijn lichtheid, stabiliteit en demping. Met een gewicht van ongeveer 255 gram en een 4mm drop, is de schoen ontworpen voor kortere afstanden. De carbon plaat maakt de schoen erg snel. De schoen biedt wel demping maar niet heel veel. Dit maakt dat de schoen zeer geschikt is voor de wat kortere afstanden. De Summit Vectiv Pro is een vergelijkbare trailrunning schoen die over meer demping beschikt en daardoor meer geschikt is voor het lopen van langere afstanden.

Vergelijkbare trailrunningschoenen

Hieronder hebben wij enkele vergelijkbare trailrunningschoenen op een rij gezet. Deze trailrunningschoen is meer geschikt voor het lopen van langere afstanden.

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY Heren


HOKA

Heren SUMMIT VECTIV™ SKY

The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY Dames


HOKA

Dames SUMMIT VECTIV™ SKY

Review en mijn ervaring met deze schoen

Naam product: SUMMIT VECTIV™ SKY

Productbeschrijving: De SUMMIT VECTIV™ SKY trailrunningschoenen met koolstofvezel-voetplaat en tussenzool van schuimrubber zijn geschikt voor het lopen van kortere afstanden trails.

Merk: The North Face

4.5

Samenvatting

Ik heb onlangs de kans gehad om The North Face SUMMIT VECTIV™ SKY trailrunningschoenen uit te proberen. Ik was meteen onder de indruk van het lichte gewicht en het gestroomlijnd ontwerp. Deze schoenen hebben een koolstofvezel voetplaat en een tussenzool van schuimrubber. Hierdoor is het echt een ideale schoen voor het lopen van trails over kortere afstanden.

De SUMMIT VECTIV™ SKY schoenen geven een geweldig nauw contact met de grond tijdens het lopen van trails. Ondanks het lichtgewicht ontwerp, bieden deze schoenen ook een uitstekende stabiliteit, dempende veerkracht en een comfortabele pasvorm. Een prima keuze voor veel soorten trailrunners!

Voor lopers die van plan zijn om langere (ultra) afstanden af te leggen en op zoek zijn naar meer demping, zou ik adviseren om eens te kijken naar The North Face SUMMIT VECTIV PRO trailrunningschoenen. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen om meer comfort te bieden tijdens het lopen van langere afstanden.

Voordelen

  • Met koolstofvezel-voetplaat voor extra stabiliteit en dempende veerkracht
  • Comfort, voortstuwing, stabiliteit en tractie
  • Lichtgewicht schoen voor energiebesparing en snelheid

Nadelen


Puck

Puck is de medeoprichter van Outdoornow. Ze vindt niks lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. Zo houdt ze van fietsen, wandelen met de honden en trailrunning. Ze gaat graag op avontuur om nieuwe routes te ontdekken met behulp van een navigatiesysteem.
Share to...