Garmin Edge 130 Plus: review en advies

Garmin Edge 130 Plus

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Edge 130 is het instapmodel in de Garmin Edge serie. Dit is de goedkoopste fietscomputer uit de Garmin Edge fietscomputer serie. Voor deze prijs krijg je een compacte, basic fietscomputer waar toch veel handige functies op zitten. Je kan de fietscomputer koppelen aan verschillende sensoren (zoals een hartslagmeter), apparaten (zoals een smart indoor fietstrainer) én aan je smartphone.

Garmin Edge 130 Plus

De Garmin Edge 130 Plus is de meest voordelige Garmin fietscomputer op de markt. Het is een vrij basic fietscomputer met een compact 1,6 inch zwart-wit scherm. Toch ontbreekt het bijna aan niks bij deze fietscomputer. Naast de navigatiefunctie en de handige gegevensschermen zitten er nog veel meer handige functies op deze fietscomputer. Deze fietscomputer heeft een batterijduur tot 12 uur.

Prijzen en aanbiedingen Garmin Edge 130 Plus

Hieronder vind je een lijst met verschillende webwinkels die de Garmin Edge 130 Plus aanbieden. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van de laagste prijzen en de beste aanbiedingen.

Losse Garmin Edge 130 Plus fietscomputer

Edge 130 Plus bundels

Er zijn twee verschillende Edge 130 Plus bundels verkrijgbaar. Zo is er een MTB bundel en een performance bundel met verschillende sensoren.

Navigeren met de Garmin Edge 130 Plus

Tijdens het navigeren krijg je op het compacte 1,8 inch scherm afslag-voor-afslag aanwijzingen te zien. Zo zie je over hoeveel meter je een afslag moet nemen en zie je een lijn met een pijl op het scherm zodat de afslag ook visueel zichtbaar is. Let op: Je ziet dus geen kaart op het scherm, alleen een lijn die je moet volgen. Door middel van een kruimelspoor zie je op welke plekken je bent geweest. Ben je bij het eindpunt? Dan kan je makkelijk terug navigeren naar het startpunt.

Let op: Neem je een verkeerde afslag? Dan staat er op het scherm dat je om moet keren. Hij navigeert je dus niet terug naar de route zoals de duurdere fietscomputers van Garmin wel doen.

Gegevens bekijken tijdens de rit

Op de fietscomputer zit ook een ingebouwde hoogtemeter. Zo zie je aan het einde van de rit ook hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt. Tijdens het fietsen kan je op het gegevensscherm gegevens zoals afstand, tijd, huidige snelheid, gemiddelde snelheid, hoogtemeters en hellingspercentage zien. Met de ClimbPro functie kan je tijdens een klim zien hoeveel je nog moet stijgen en wat de hellingshoek is. Via de Connect IQ store kan je aangepaste gegevensvelden downloaden waardoor je tijdens je rit nog meer gegevens kunt bekijken. Denk aan de weergegevens. In de onderstaand video zie je precies wat je tijdens het fietsen kan zien op het scherm.

Prestatiemetingen

Als fanatieke fietser kan je gebruik maken van de verschillende prestatieinzichten die de fietscomputer bijhoudt. Zo blijf je onder andere op de hoogte van trainingsgegevens zoals VO2 max en hartslaggegevens. De hartslaggegevens kan je bekijken wanneer je de fietscomputer koppelt aan een hartslagmeter. Ook kan je workouts van apps zoals de Garmin Connect app en TrainingPeaks synchroniseren naar de Edge 130 Plus. Voor mountainbikers is er de MTB Dynamica functie (meer info). Na de rit kan je dan verschillende mountainbikegegevens bekijken.

Smart functies en connectiviteit

Je kan de Garmin Edge 130 Plus makkelijk koppelen aan je smartphone en andere apparaten. Koppel je de fietscomputer aan je smartphone? Dan kan je tijdens de rit precies op je fietscomputer zien welke meldingen er binnen komen. Je kan de Edge 130 Plus ook koppelen aan verschillende apparaten, denk hierbij aan de smart Tacx indoortrainers. Op het scherm kan je dan precies de training van de dag zien én volgen.

Hoogtepunten

 • Zeer compacte fietscomputer
 • Koppeling aan smartphone en sensoren
 • Navigeren door volgen lijn (geen kaart)
 • Batterijduur tot 12 uur
Review van Edwin
Garmin Edge 130 Plus

Naam product: Garmin Edge 130 Plus

Productbeschrijving: De Garmin Edge 130 Plus is de meest voordelige Garmin fietscomputer op de markt. Het is een vrij basic fietscomputer met een compact 1,6 inch zwart-wit scherm.

Merk: Garmin

4.5

Samenvatting

Ik heb de kans gehad om de Garmin Edge 130 Plus, een zeer betaalbare fietscomputer van Garmin, te testen. Hoewel hij qua ontwerp relatief eenvoudig en compact is, met een 1,6-inch zwart-wit scherm, ben ik onder de indruk van de rijke set aan functies die deze fietscomputer biedt.

Wat ik geweldig vind aan de Edge 130 Plus is dat hij bijna alles biedt wat je nodig hebt in een fietscomputer: navigatiefuncties, informatieve gegevensschermen en een reeks andere nuttige functies. Plus, de batterijduur tot 12 uur is zeker een bonus.

Het navigeren met de Edge 130 Plus was een vrij soepele ervaring. Hoewel het scherm geen kaart toont, biedt het wel afslag-voor-afslag aanwijzingen op een visueel eenvoudige manier, wat ik persoonlijk voldoende vond voor mijn behoeften. Het kruimelspoorfunctie, die laat zien waar je bent geweest, is ook erg handig.

Een van de kenmerken die ik waardeer, is de ingebouwde hoogtemeter die mij in staat stelt te zien hoeveel hoogtemeters ik aan het einde van mijn rit heb gemaakt. Bovendien, met de ClimbPro functie, kan ik zien hoeveel ik nog moet klimmen en wat de hellingshoek is tijdens een klim, wat echt handig is.

Als het gaat om prestatiebewaking, biedt de Edge 130 Plus waardevolle inzichten zoals VO2 max en hartslaggegevens (wanneer gekoppeld aan een hartslagmeter), wat ik zeer nuttig vind voor mijn trainingen.

De connectiviteitsopties zijn ook behoorlijk indrukwekkend. De Garmin Edge 130 Plus kan eenvoudig worden gekoppeld aan je smartphone en andere apparaten, zodat je meldingen kunt ontvangen of zelfs trainingen van de dag kunt zien en volgen wanneer gekoppeld aan compatibele apparaten zoals Tacx indoortrainers.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met de Garmin Edge 130 Plus. Het biedt veel waarde voor zijn prijs, en ik zou het ten zeerste aanbevelen aan elke fietser die op zoek is naar een betrouwbare, functionele en betaalbare fietscomputer. Het is onmiskenbaar een goed stuk technologie van Garmin dat bewijst dat kwaliteit niet altijd een hoog prijskaartje hoeft te hebben.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Rijke set aan functies
 • Lange batterijduur
 • Soepele navigatie-ervaring
 • Hoogtemeter en ClimbPro functie
 • Prestatiebewaking
 • Goede connectiviteitsopties

Nadelen

 1. Geen kaartweergave op het scherm

Review van de redactie

De Garmin Edge 130 Plus is de meest voordelige Garmin fietscomputer. Deze fietscomputer beschikt over enorm veel functies. Tijdens het navigeren krijg je afslag-voor-afslag aanwijzingen, je ziet precies over hoeveel meter je een afslag moet nemen. Op het scherm zie je een lijn die je moet volgen. Aan het eind van de rit kan je ook terug navigeren naar start. Naast de navigatiefuncties kan je ook gebruik maken van de verschillende trainingsfuncties. Ook kan je de fietscomputer koppelen aan je smartphone zodat je meldingen kan ontvangen en bekijken tijdens het fietsen. De Edge 130 Plus kan ook gekoppeld worden aan verschillende sensoren.

Het enige “minpunt” dat wij kunnen ontdekken is dat je bij een omleiding of bij het nemen van een verkeerde afslag niet terug wordt gestuurd naar de route. Je krijgt dan de melding “omkeren” te zien. Maar een echt minpunt is het niet als je kijkt naar de functies die je krijgt voor deze prijs.


Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...