DJI Mini 3 Pro: review, advies en aanbiedingen

DJI Mini 3 aanbieding

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

DJI, wereldleider in de productie van drones, heeft weer een nieuwe toevoeging aan hun collectie: de DJI Mini 3 Pro. Deze nieuwe drone onderscheidt zich door zijn compactheid en lichtgewicht ontwerp zonder in te boeten aan krachtige functies. Met een gewicht van slechts 249 gram is het toegankelijk voor iedereen, zonder dat je een speciaal vliegbewijs nodig hebt. Bovendien beschikt deze drone over verbluffende videocapaciteiten, waaronder de mogelijkheid om 4K-resolutie beelden vast te leggen met 60 frames per seconde. In dit artikel duiken we dieper in op de functies en prestaties van de DJI Mini 3 Pro, zodat je een goed beeld krijgt van wat deze innovatieve drone te bieden heeft.

Over de DJI Mini 3 Pro

De DJI Mini 3 Pro is een drone van hoge kwaliteit. De drone weegt 249 gram. Mensen die de drone besturen hoeven – dankzij dit lage gewicht – geen speciaal vliegbewijs te halen. De drone kan beelden maken in 4K resolutie met 60 frames per seconden. De controller is voor de DJI Mini 3 Pro helemaal vernieuwd vergeleken met de voorganger. Het scherm zit nu in de controller verwerkt, waardoor je geen aparte mobiele telefoon hoeft te koppelen om er mee te vliegen. Verder zijn er énorm veel verbeteringen aangebracht. Zo heeft dit Mini 3 Pro model obstakelvermijding en active track. Iets wat erg gemist wordt op de DJI Mini 2.

Let op: Er zijn ook versies in de winkel te koop die zonder smart controller worden geleverd. Let hier dus goed op bij de product omschrijving van de DJI Mini 3!

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je de DJI Mini 3 kopen? Dan kun je hieronder de prijzen vergelijken van de diverse pakketten en aanbiedingen. Heb je nog geen controller voor een DJI drone thuis? Dan moet je deze er altijd wel bij kopen. Een pakket met DJI Mini 3 Pro + Smart Controller is dan het minimale wat je nodig hebt. De Fly More Combo biedt net iets meer. Dit is de meest volledige versie, met onder andere extra batterijen. Zo verleng je de vluchtduur! Erg handig als je veel op outdoor-plekken gaat dronen waar het opladen van apparatuur niet overal kan.

Goed om te weten: Je kan ook kiezen voor een versie met een normale DJI controller zonder scherm. Dan koppel je een telefoon aan de controller als scherm. Natuurlijk is het makkelijkste om een versie met smart controller te nemen.

DJI Mini 3 in een video bekijken

In de onderstaande video zie je de drone aan het werk. Zo zie je beelden gemaakt door de DJI Mini 3 en krijg je wat uitleg over een aantal functies. Je ziet goed dat de kwaliteit van de beelden (4K resolutie) erg hoog is.

Een aantal functies bekeken

Een overzicht van alle specificaties kun je hier goed bekijken. Hieronder bekijken we enkele (nieuwe) functies van de DJI Mini 3 drone.

 • 249 gram: Onder de 250 gram, dus geen vliegbewijs nodig in Europa!
 • Langere vliegtijd: Batterij is sterk verbetert ten opzichte van zijn voorganger
 • Verticaal beelden maken: Waar je normaal alleen beelden kan maken horizontaal, is het met de DJI Mini 3 ook mogelijk om dit verticaal te doen
 • Tri-directionele obstakelvermijding: De done vermijdt automatisch obstakels
 • Active track / Focus Track / Follow Me: Markeer iets op je scherm dat je wilt volgen met de drone. De DJI Mini 3 houdt dit netjes in beeld.

“De DJI Mini 3 is een meer dan waardige opvolger van de DJI Mini 2 met als grootste verbeteringen de batterijduur, smart controller, obstakelvermijding en active track”

– Outdoornow.nl

Vergunning nodig voor het vliegen met de DJI Mini 3 Pro drone?

Dat de Mini 3 Pro van DJI – net als zijn voorganger – slechts 249 gram weeg is geen toeval. Dit is precies op de grens van wat toegestaan is volgens de wet. Een drone zwaarder dan 250 gram valt onder een andere categorie volgens Rijksoverheid. Je hebt hier een officieel vliegbewijs voor nodig. De DJI Mini 3 Pro valt niet in deze categorie. Voor het vliegen van drones onder de 250 gram is namelijk geen vliegbewijs nodig. Je moet jezelf wel registeren bij het RDW als dronepiloot. Deze inschrijving moet je jaarlijks even verlengen. In 2022 kost het aanvragen €23,00 en verlengen jaarlijks €13,00. Het exploitantnummer wat je krijgt moet je op de drone plakken.

Tip: Wij hebben ons exploitantnummer op de drone geplakt door een het nummer op een stuk schildertape te schrijven en op de zijkant van onze drone te plakken.

Focus track in een video

YouTube-er Jeven Dovey (bekijk zijn kanaal) heeft een zeer informatieve video gemaakt over de Active Track functies van de drone. Hij behandelt de pluspunten en minpunten van deze nieuwe functie op de DJI Mini 3 drone.

Mijn mening en DJI Mini 3 review
DJI Mini 3 aanbieding

Naam product: DJI Mini 3 Pro

Productbeschrijving: De DJI Mini 3 Pro is een drone van hoge kwaliteit. De drone weegt 249 gram. Mensen die de drone besturen hoeven – dankzij dit lage gewicht – geen speciaal vliegbewijs te halen.

Merk: DJI

5

Samenvatting

Ik vlieg alweer wat jaartjes met de DJI Mini 2 en over het algemeen ben ik erg tevreden, afgezien van een paar ontbrekende functies. Maar de DJI Mini 3 Pro is een indrukwekkende drone. Alle functies die ik miste in de Mini 2 zijn nu aanwezig in de DJI Mini 3 Pro, en dat allemaal nog steeds onder de 250 gram. De focustrack functie is waarschijnlijk de beste nieuwe functie in de DJI serie voor droneliefhebbers en outdoorliefhebbers. Je kunt eenvoudig een object, zoals een persoon of dier, markeren op het scherm en volgen. Bovendien hoef je niet langer je telefoon te koppelen om met de drone te vliegen, omdat er een scherm is ingebouwd in de DJI Mini 3 smart controller. De videokwaliteit is echt geweldig, en de batterijduur is iets langer in vergelijking met de DJI Mini 2. Ik ben een fan.

Voordelen

 • Alle functies die ontbraken in de DJI Mini 2 zijn nu aanwezig in de DJI Mini 3 Pro.
 • Focustrack functie maakt het mogelijk om objecten eenvoudig te markeren en te volgen.
 • Ingebouwd scherm in de DJI Mini 3 smart controller, waardoor je geen telefoon meer hoeft te koppelen om te vliegen.
 • Geweldige videokwaliteit.
 • Iets langere batterijduur in vergelijking met de DJI Mini 2.

Nadelen

 • Hogere prijs in vergelijking met de DJI Mini 2.
DJI Mini 3 met smart controller
DJI Mini 3 met smart controller

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is de DJI mini 3 Pro waterdicht?

Nee. Vlieg dus niet in de regen. Een paar spetters kunnen geen kwaad als je in de lucht wordt overvallen door wat condens of regen. Het is echter wel belangrijk om dan zo snel mogelijk terug te keren naar het homepoint. Wacht tot de drone helemaal droog is (van binnen en buiten) voordat je weer gaat vliegen met de Mini 3.

Kan de drone tegen wat wind?

Jazeker. Op sommige websites en bij enkele webwinkels wordt het gewicht genoemd als nadeel (dat is het zeker niet). De drone is echter krachtig genoeg. Het kan windweerstand tot 10,7 m/s hebben. Dit is best flink. Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de accu. De drone zal iets sneller leeg zijn als er veel wind staat.

Waarom heeft DJI gekozen voor een minder goede batterij vergeleken met bijvoorbeeld Amerika?

In Europa vallen drones onder de 250 gram in een gunstige categorie volgens de wet. De verbeterde accu die in sommige landen wel in de drone zit verwerkt, is een stuk zwaarder. Hierdoor zou de drone in een andere wet vallen, waardoor je er wel een vliegbewijs voor nodig hebt. Dit is nu niet nodig. Je moet je wel inschrijven bij het RDW.


Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...