De twee outdoormerken Forclaz en Quechua van Decathlon

Forclaz is een merk dat in de Decathlon-winkels wordt verkocht. Decathlon heeft meerdere eigen productlijnen. Zo verkoopt het fietsspullen onder het eigen merk BTWIN, sportschoolspullen onder Domyos, schoenen onder Newfeel en spullen voor trekking en bergvakanties onder de naam Forclaz. Dit laatste merk wordt veel gebruikt door fanatieke wandelaars, maar ook mensen die bikepacken of aan fietsvakanties doen. Enkele van de meest populaire Forclaz-producten maken gebruik van merino wol. Er is veel overlap met Quechua, dat ook onderdeel is van het outdoor-assortiment van Decathlon. In deze blog bekijken we het merk Forclaz , de geschiedenis van dit merk en nemen we ook het andere outdoormerk Quechua onder de loep.

Geschiedenis van het outdoormerk Quechua

Quechua werd in 1997 opgericht als merk door een groep van negen medewerkers van Decathlon De eerste producten van Quechua lagen al in 1998 in de winkels. Het assortiment was gericht op wandelaars en kampeerders. Binnen zes jaar na oprichting was al duidelijk dat dit merk enorm populair zou worden. Het stond al in de top 10 van grootste wereldwijde merken op het gebied van bergkleding. Ook heeft het talloze award gewonnen binnen meerdere productcategorieën. In plaats van negen medewerkers werken er nu meer dan 100 mensen puur aan Quechua.

https://www.youtube.com/watch?v=ra5Xn2TElxc&feature=emb_logo

Wist je dat: De naam is afgeleid van het inheemse Quechua-volk van de Andes en hun taal. Zij zijn de inheemse bevolking uit Zuid-Amerika die de Quechua-talen spreken. Deze bevolking vindt zijn oorsprong in Peru.

Uitbreiding van het outdoor programma met Forclaz

In 2018 ontstond de behoefte om het trekking-assortiment van de Decathlon nog verder uit te breiden. Forclaz werd geboren. Dit merk is actief in vier groepen: spullen voor trekking in de bergen, de tropen, de woestijn en backpacking. Voor elk onderdeel heeft Forclaz samengewerkt met experts uit verschillende landen. De tropische tak van Forclaz werd mede ontwikkeld door experts uit Zuid-Korea. De koudere landen Alaska en Canada leenden zich weer erg goed om de noordpool-collectie te ontwikkelen en testen. Het assortiment is in de jaren enorm gegroeid. Het zijn allemaal zeer betaalbare producten van goede kwaliteit met duurzaamheid hoog in het vaandel.

Verschillen: Quechua kan je zien als het kampeer- en outdoormerk. Forclaz is het trekking-merk.

Enkele producten in het Quechua assortiment

Het assortiment van Quechua is enorm gegroeid. Met name de kleding, schoenen en tenten zijn mateloos populair. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

Forclaz producten

Forclaz heft enorm veel producten voor mensen die actief wandelen, maar ook enorm veel accessoires. Hierdoor kun je producten binnen dit merk gebruiken voor meerdere doeleinden. Een goed EHBO-tasje misstaat bijvoorbeeld niet voor mensen die backpacken of op fietsvakantie gaan. Een aantal producten van dit merk vind je hieronder.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie