Bikepacking

Op dit onderdeel van Outdoornow vind je alles over bikepacking! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is Bikepacking?

Bikepacking is een vorm van fietsvakantie. Waar je bij “standaard” fietsvakanties vooral op verharde wegen blijft en fietstassen aan de zijkant van de fiets hebt hangen, zoek je tijdens bikepacking ook wel eens onverharde wegen op. Wanneer je over smalle onverharde paden rijdt door het bos is het natuurlijk belangrijk dat de tassen niet aan de zijkanten uitsteken. Zo voorkom je namelijk dat je met de tassen achter takken blijft haken. Daarom zitten de tassen anders vast aan de fiets tijdens bikepacking. Zo kan je tassen kopen voor aan het stuur, in het frame en uitstekend aan de achterzijde van de fiets onder het zadel. Bikepacking kan je met veel soorten fietsen doen. Fietsen die vaak worden gebruikt tijdens een bikepacking tocht zijn: Gravelbike, mountainbike, trekkingfiets. Uiteraard kan je ook bikepacken met een racefiets (of zelfs tijdritfiets)… ?

Bikepacking voor beginners

Ben jij al op onderzoek uitgegaan en wil je niets liever dan een bikepacking tocht ondernemen? Dan kan het best lastig zijn om te bepalen welke benodigdheden je precies nodig hebt en wat de juiste keuze is binnen de bepaalde producten. Op GoBikepacking vind je alle informatie die je nodig hebt om een tocht te plannen en om alle producten bij elkaar te vinden. Wij hebben voor beginnende bikepackers ook een uitgebreide beginnersgids gemaakt. Hier staat alles nog eens kort en overzichtelijk bij elkaar. Vanuit de beginnersgids klik je makkelijk door wanneer je ergens meer informatie over wilt lezen.

Gear

Onder Gear vind je alles wat je nodig hebt om een bikepacking tocht te maken. Zo vind je meer informatie en uitgebreide koopgidsen over kleding, maar ook over fietstassen en fietsen die geschikt zijn voor bikepacking. Deze koopgidsen kan je gebruiken als een keuzehulp om te kiezen uit de verschillende producten. Twijfel je nog tussen bepaalde producten? Misschien heb je dan iets aan onze prijs- en productvergelijkers. Bekijk hieronder een aantal van onze meest bezochte pagina’s onder Gear.

Laatste berichten over Bikepacking

Hieronder vind je een lijst van de meest populaire blogs en pagina’s op GoBikepacking.

Informatie over routes en georganiseerde tochten

Wanneer je gaat bikepacken kan je ervoor kiezen om zelf een route samen te stellen of een bestaande route te fietsen of om mee te doen met een georganiseerde tocht. Wist je bijvoorbeeld dat er ook kampioenschappen bikepacking worden georganiseerd? Bijvoorbeeld in de Benelux? Door het lezen van deze blogs met informatie over verschillende reizen krijg je gegarandeerd reiskriebels!

Handige overige informatie

Naast informatie over routes en georganiseerde tochten hebben wij ook andere informatieartikelen over bikepacking.

Voeding tijdens bikepacking

Wanneer je op een dag veel fietst verbrand je veel calorieën. Je moet deze energie uiteraard ook weer aanvullen met (het liefst) voedzame producten. Omdat je beperkte mogelijkheden hebt om te kokkerellen is het belangrijk om recepten te hebben die je op één “pitje” kan klaarmaken. Maaltijden die je zonder kooktoestel kan bereiden zijn ontzettend handig, net als snacks zoals maaltijdrepen, maaltijdshakes (niet te verwarren met dieet shakes) en noten.

Fietsvakantie

Op veel social media kanalen ontstaat er regelmatig een discussie over of een post wel of niet binnen de categorie bikepacking valt. Er zijn namelijk ook nogal wat gelijkenissen met de traditionele fietsvakanties. Aangezien wij fan zijn van reizen met de fiets in wat voor vorm dan ook zal je op GoBikepacking misschien ook af en toe een artikel tegenkomen die meer neigt naar fietsvakantie dan Bikepacking. Ben jij meer geïnteresseerd in fietsvakanties? Ook dan zal je handige en leuke informatie vinden op GoBikepacking.