Natuurkampeerterreinen in Nederland

Natuurkampeerterreinen-in-Nederland

Helaas zijn rond juni 2020 de paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gesloten. Hier mocht je maximaal drie nachten gratis overnachten midden in de natuur. Legaal wildkamperen dus! Helaas hielden veel kampeerders zich niet aan de regels en zijn de paalkampeerterreinen gesloten. Zoek je nu naar een andere optie om in de natuur te overnachten? Dan kan je terecht bij één van de natuurkampeerterreinen in Nederland. Benieuwd hoe dit werkt en waar je deze natuurkampeerterreinen vindt? Lees dan snel verder!

Wat zijn natuurkampeerterreinen?

Een natuurkampeerterrein verschillen op meerdere vlakken van de meeste “normale” campings. Ben je op zoek naar rust en ruimte? Dan ben je hier op de juiste plek! Ook staan de kampeerterreinen bekend om de natuurlijke ligging. Je vindt op de kampeerterreinen stromend water en toiletten en op één camping na een warme douche.

Waar vind je de natuurkampeerterreinen in Nederland?

Op de website van natuurkampeerterreinen vind je alle kampeerterreinen die op dit moment geopend zijn. Naast de natuurkampeerterreinen heb je ook Groepsnatuurkampeerterreinen, deze kunnen afgehuurd worden door groepen vanaf 10 personen. Je kan ook bepaalde kenmerken selecteren die je er wel of juist niet wilt vinden. Denk hierbij aan kampvuur, hele jaar geopend, slechtweervoorzieningen, wifi, elektriciteitsaansluiting, trekkershutten, natuurwater dichtbij en ga zo maar door. Ook kan je kiezen uit de categorieën Natuur Plus, Puur Natuur en Natuur Comfort. De Puur Natuur kampeerterreinen zijn de terreinen zonder poespas.

Kamperen op een natuurkampeerterrein, hoe werkt dat?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een natuurkampeerkaart nodig hebt. Deze kaart is één kalenderjaar geldig en kost ongeveer €15,-. Je mag hier gebruik van maken met een gezelschap van maximaal 4 personen. Daarnaast hebben de terreinen ook hun eigen tarieven. In het groene boekje dat je hier gratis bij krijgt staan alle terreinen.

Terreinen van Staatsbosbeheer

Sommige kampeerterreinen vallen onder Staatsbosbeheer. Via logerenbijdeboswachter.nl kan je een plek reserveren. Op het terrein kan je via een digitale boekingszuil een plek boeken. Bang dat er geen plek is? Voor kampeerders per voet of fiets wordt er altijd een plekje vrij gehouden!

Natuurkampeerterreinen in het buitenland

Ook in het buitenland vind je deze kampeerterreinen, bijvoorbeeld in België en in Frankrijk. In andere landen hebben ze vergelijkbare kampeerterreinen. In Groot-Brittannië vind je bijvoorbeeld Camping in the Forest of Countryside Discovery, in Duitsland vind je de Ecocampings en in België de fietscampings.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...