Bikepacking in Nieuw Zeeland: Drie video’s ter inspiratie

Bikepacking-Nieuw-Zeeland.png

Nieuw Zeeland: Het land van de kiwi’s en de Maori’s, maar ook het land van geweldige uitgestrekte natuur en uitdagende bikepackroutes. Elk jaar weten steeds meer toeristen het land te vinden. Naar schatting gaan er in 2024 zelfs 5.1 miljoen mensen naar op reis. Het land staat bekend als échte outdoor bestemming. Ook bij bikepackers is het een zeer favoriete bestemming. Toch hebben veel fietsers een haat/liefde verhouding met het land. Naast de uitgestrekte natuur en prachtige fiets/bikepacking paden, is het ook een land waar het weer snel om kan slaan en de paden vrij technisch en heuvelachtig zijn. In deze blog bekijken we video’s van mensen die zijn wezen bikepacken in Nieuw Zeeland. Staat bikepacken in dit land ook op jouw verlanglijst?

Bikepacking the Old Ghost Road, N.Z.

Eén van de populairste Bikepacking video’s in Nieuw-Zeeland is gemaakt door Grant J. Hij neemt je mee over de Old Ghost Road northern trailhead. Deze route bevindt zich in het noorden van het Zuidereiland. De route bevindt zich op 336km van de veerboot vanaf het Noordereiland in Picton.

Over Old Ghost Road

De Old Ghost Road is een special mountainbikeparcours, dat ook bij bikepackers erg populair is. In totaal is het 85km lang en valt het onder single track. De route neemt je mee door afgelegen valeien, bergtoppen en rivierkloven. Het parcours is zeker niet voor elk niveau geschikt. Het is een technische route die valt onder grade 4 (gevorderd). Het is een mix van lange steile beklimmingen, smalle paden en moeilijk te vermijden obstakels. Op de officiële website lees je meer informatie over deze route en of deze geschikt is voor jou.

Bikepacken op het Zuidereiland in twee video’s

Dylan Brayshaw neemt je in twee video’s mee over het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. In het eerste deel fietst hij van Arthurs Pass naar Queenstown. Tegen het einde van de eerste video staat hij bij de wereldberoemde Franz Josef Glacier, die je tegenwoordig helaas niet meer mag beklimmen (je mag wel wandelen op de gletsjer als je met een helikopter wordt afgezet). In de video zie je meteen waarom veel bikepackers een haat/liefde verhouding met het land hebben. De zware klimmen, ontbreken van fietspaden in veel gebieden en wisselvallige weersomstandigheden maken het je zwaar. Toch is de prachtige natuur het voor velen meer dan waard.

In deel twee maakt hij de bikepacktocht af. Hij reist van Franz Joseph naar Queenstown via Haast Pass en Wanaka Lake.

Het Noordereiland bezoeken op de fiets

Youtuber The Good Road maakt een memorabele bikepackingtrip op een mountainbike van 250 Engelse pond. Hij koopt deze fiets bij een lokale fietsenwinkel in Nieuw Zeeland. Van thuis heeft hij wel zijn eigen bikepackingtassen meegenomen (en een macbook, maar deze overleefd het wisselvallige weer niet). Tijdens zijn reis maakt hij kennis met de lokale bevolking, de prachtige natuur en de veelzijdigheid van het land. Zijn meerdelige serie video’s zijn zeker de moeite waard om te bekijken als je inspiratie zoekt voor een volgende bikepack-vakantie!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...