Een overzicht van alle huismerken van Decathlon op een rij

Decathlon online winkel

Wie regelmatig shopt in een winkel van Decathlon komt enorm veel merken tegen. Sta je voor een vak met fietsproducten, kom je vast en zeker B’twin tegen. Duikers zijn al erg vertrouwd met de merknaam Subea. Jagers met Solognac en zwemmers voelen zich thuis bij het merk Nabaiji. Outdoorfanaten kunnen hun hart ophalen bij de huismerken Quachua en Forclaz. In dit artikel zie je een overzicht van alle merken van Decathlon, op alfabetische volgorde, met daarbij een korte uitleg over dit onderdeel van het Decathlon huismerk.

Aptonia: Triathlon, voeding en herstel

Aptonia is onder triathleten erg bekend. Als je naar een triathlonwedstrijden gaat, zie je veel mensen in een trisuit lopen van het merk Aptonia. Daarnaast wordt ook sportvoeding onder dit merk verkocht.

Artengo: Racketsporten

Artengo staat voor alles met een racket. Je kan dan denken aan tennis, padel, squash, tafeltennis, racketbal en nog veel meer. Onder de meest verkochte producten vallen veel tennisspullen. Vooral de tennisrugzak lijkt erg populair te zijn in Nederland.

B’TWIN: Fietsen

B’TWIN is het fietsmerk van Decathlon. Heel soms valt ook het wielermerk Van Rysel hier onder. Btwin heeft volledige fietsen in meerdere categorieën in het assortiment zitten, maar ook enorm veel accessoires voor fietsers. Het merk is voor alle leeftijden. Of je nu een loopfiets nodig hebt voor een kind van 2-4 jaar of een volwaardige racefiets voor een volwassen persoon. Je vind dit allemaal in het Btwin assortiment van Decathlon terug.

Caerlan: Vissen

Caerlan is het populaire hengesportmerk van Decathlon. Onder dit merk worden enorm veel producten aangeboden, die voor elke soort visser geschikt zijn. Er wordt in de winkel onderscheid gemaakt tussen meerdere vissporten; van karpervissen tot zeevissen en alles er tussenin. Naast hengels natuurlijk ook veel accessoires.

Domyos: Fitness, gym, yoga en dansen

Wie graag thuis sport of naar de sportschool gaat is dit merk vast wel eens tegengekomen. Je kan volledige roeitrainers van dit merk kopen, maar ook talloze accessoires om thuis te sporten. Van weerstandsbanden tot krachtapparatuur. Alles wat met sportschool-sporten te maken heeft wordt onder dit merk verkocht. Dit is wellicht een van de grootste huismerken van het Franse bedrijf.

Forclaz: Backpacking en reizen

Wij zijn bij OutdoorNow erg bekend met dit merk. Forclaz is samen met Quechua erg bekend in de outdoorwereld. Forclaz heeft een enorm veelzijdig assortiment. Van kleine handige opbergtasjes en EHBO-kits tot afritsbroeken en comfortabele slaapmatten. Vooral de afritsbroek en de tenten doen het erg goed van dit merk. Wij hebben zelf veel kleine accessoires van Forclaz in huis voor actieve vakanties.

EHBO Forclaz
EHBO setje van Forclaz

Fouganza: Paardrijden

Onder deze huismerknaam vind je alles terug voor ruitersport. In de fysieke decathlonwinkel is er een heel pad ingericht speciaalv oor dit merk. Je vind hier ruiteruitrusting, maar ook paardenuitrusting en paardenverzorgingsproducten terug. Een enorm veelzijdig assortiment voor de paardrijdliefhebber.  

FLX: Cricket

FLX vind je niet terug in de Nederlandse winkel. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat cricket gewoon niet zo populair is in Nederland. In de buitenlandse winkel vind je nog wel producten van FLX terug. De cricketliefhebber moet helaas in Nederland verder zoeken.

Geologic: Darten en boogschieten

In het Engels noemen ze dit ook wel targetsporten. Geologic is een merk voor alles met een target. Hierbij moet je denken aan boogschieten, biljart, poolen en kegelen. De boogschiet-lijn van Geologic is erg populair en valt steevast onder de meest verkochte producten van dit huismerk.  

Geonaute: Oriëntatie  

Ben je de weg kwijt? Neem de volgende keer ene product van Geonaute mee. Dit huismerk heeft in Nederland een klein assortiment, wat voornamelijk bestaat uit kompassen voor wandelen, duiken en andere sporten.

Inesis: Golf

Inesis is een enorm groot huismerk met honderden producten voor de golfsport. Populaire producten zijn de golfset, golftrolley en golfballen. Het voordeel van dit merk is de betaalbaarheid en kwaliteit. Je kan voor vrij weinig geld al een goede starter set kopen om mee te gaan golfen. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen die nog niet zeker weten of de golfsport echt iets voor hun is. Zo kun je het op een goedkope manier uittesten. Naast golfspullen voor beginners, verkoopt Decathlon onder Inesis ook producten voor de gevorderde golfspeler!

Kalenji: Hardlopen

Kalenji is een van de bekendste huismerken van Decathlon. Onder deze categorie verkoopt het merk alles wat te maken heeft met hardlopen en actief wandelen. Van accessoires zoals de hartslagband tot een drinkfles voor trailrunning. Met name de goedkope horloges en de hardlooparmband zijn erg populair binnen deze categorie.

Kipsta: Teamsporten

Kipsta is een overkoepelend merk voor teamsporten. In Nederland is dit meer gericht op alleen voetbal en voetbaltraining. Het is een grote categorie met meer dan 400 producten. De meest verkochte productlijnen van Kipsta zijn de voetbaldoelen en voetbaltrainingproducten, zoals pionnen.

Nabaiji: Zwemmen

Nabaiji is het zwemmerk van Decathlon. Het werd in 2008 opgericht door gepassioneerde zwemmers. Zij werken vanuit het designcentrum in Hendaya in het Baskenland dagelijks aan nieuwe producten en verbeteringen op de huidige lijn. Eigenlijk valt alles wat met sporten in en onder water te maken heeft onder dit grote huismerk.

Newfeel: (Sportief) wandelen

Dit merk staat voor sportief wandelen, maar zou je daarnaast ook als categorie overig kunnen bestempelen. Van wandelstokken tot personenweegschalen; je vind het terug onder de noemer Newfeel. De stappenteller en weegschalen zijn erg populair.

Orao: Vliegers, kites en zonnebrillen

Orao is het overkoepelende merk voor vliegers en kites. Je vind er naast hele vliegers en kites ook veel accessoires tegen die je kan gebruiken bij deze twee sporten, zoals speciale polariserende zonnebrillen.

Outshock: Vechtsport

Outshock is het huismerk op het gebied van vechtsport, in de breedste zin van het woord. Van Muay Thai, Kickboxing, Boksen en karate tot cardioboksen en capoeira. De bokszakken en bokspalen van Outshock zijn erg populair. Met meer dan 100 producten is het een groot onderdeel van het Decathlon-assortiment.

Oxelo: Rolsporten, zoals skaten

Alles op kleine wielen valt binnen het Oxelo huismerk. Je moet hierbij denken aan steps, skates en skateboards. Met name de producten voor kinderen, zoals de stuntstep en de freestylestep doen het erg goed,

Quachua: Hiken, kamperen en outdoor gear

In een eerdere blog hebben dit merk al uitgebreid beschreven. Quachua is het oudste outdoormerk van de Decathlon, waar enorm veel artikelen onder vallen die voor outdoorliefhebbers geschikt zijn.

Simond: Mountaineering en klimmen

Met meer dan 200 producten is het Simond-assortiment erg groot. Je vind hier alles voor begbeklimmers van jong tot oud. Hier vallen ook de klimgordels voor kinderen onder en enkele producten die speciaal voor overnachten tijdens het bergbeklimmen zijn gemaakt. De populairste producten van dit moment zijn gek genoeg de slacklines, waar kinderen hun evenwichtsgevoel mee kunnen ontwikkelen en oefenen.

Solognac: Jagen

Het huismerk Solognac is een van de grootste binnen het Decathlon-assortiment. Met meer dan 500 producten kun je de categorie lastig sammen vatten. De meeste producten hebben te maken met jagen en overleven in de natuur. De populairste artikelen zijn echter de handschoenen voor kleiduifschieten, kabels voor de Solognac walkietalkie en de opbouwbare bench voor de hond. Niet alles heeft dus met jagen te maken.

Subea: Duiken

Duikers en fanatieke zwemmers kunnen hun hart ophalen binnen het Subea-assoritment. Je vind hier alles wat met duiken en snorkelen te maken heeft. Met name het Subea snorkelmasker is enorm populair en is ook een van de innovatieve producten waar het bedrijf trots op is.

Tarmak: Basketbal

Tarmark staat voor alles wat met basketbal te maken heeft. Van trainingsbordjes voode coach tot hele basketbalpalen voor jong en oud. Natuurlijk kun je ook kleding en andere verwante artikelen binnen dit assortiment verwachten.

Wed’Ze: Skiën en snowboarden

Wed’Ze heeft veel overlap met Forclaz en Quechua. Ook binnen dit merk vind je veel spullen voor het actieve oudoorleven. Wed’ze heeft producten die geschikt zijn voor ijsklimmen, rotsklimmen, bergtrekking, expeditie, snowboarden en pisteskieën. Populair zijn de skischoenen, lawinescheppen en de ski-producten.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie