Home » Review: EHBO-kit voor trekking 500 UL 47 stuks van Forclaz – mijn ervaring

Review: EHBO-kit voor trekking 500 UL 47 stuks van Forclaz – mijn ervaring

EHBO-KIT VOOR TREKKING 500 UL 47 STUKS ervaring en review

Een goede EHBO set kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Wij hebben een EHBO-set aangeschaft voor in de auto en een kit voor tijdens onze fietsvakanties. Het is altijd raadzaam en handig om in ieder geval de basis EHBO-spullen mee te nemen. Voor fietsvakanties en trekking hebben wij de EHBO-Kit voor Trekking 500UL 47 stuks van het huismerk Forclaz van Decathlon gekocht. Deze set bevat vrijwel alles wat je in de basis nodig hebt voor de eerste hulp verzorging. Het voordeel van het tasje is dat er nog ruimte over is om meer spullen mee te nemen. Zo zijn er mensen die het tasje ook gebruiken als toilettas, om zo ruimte te besparen. In deze review bekijk ik het setje uitgebreid en lees je wat er allemaal in zit.

Inhoud van de EHBO kit

Op internet is geen goede omschrijving te vinden van de inhoud van deze 47-delige EHBO-kit. Een gemist kans. Hieronder zie je een overzicht van alles wat je in dit pakket kan verwachten.

Alle inhoud EHBO-KIT VOOR TREKKING 500 UL 47 STUKS ervaring en review
 • 1x paar nitril handschoenen, maat L
 • 1x plastic tekentang
 • 1x pak met plesiers, 6 x 50cm
 • 2x flesjes zoutwateroplossing van 15ml
 • 8x huidreinigingsdoekjes met 70% alcohol
 • 1x zelfklevende tape, 2.5cm x 5m
 • 1x stukje zeep, 15gram
 • 1x tape, 1.25cm x 10m
 • 1x pakje met wondsluitstrips, 3x 6 mm x 75mm
 • 12x steriel gaas, 7.5 x 7.5cm (6 pakjes van 2 stuks)
 • 2x wondkompres, 10 cm x 10 cm (2 pakjes van 2 stuks)
 • 1x schaartje
 • 1x pincet
 • 1x herpositioneerbaar elastisch steunverband, 7.5cm x 4.5cm
 • 15x pleisters in meerdere maten
 • 1x elastische bandage, 7cm x 4m (als je het volledig uitrekt)

In de winkel bekijken

Klik op de bekijk-knop om het artikel direct in de winkel te zien:

Formaat en gewicht

De fanatieke wandelaar, vakantiefietser, backpacker of bikepacker maakt zich natuurlijk veel zorgen om gewicht en formaat. Je wilt goed voorbereid zijn op alles, maar ook geen kilo’s aan gewicht meeslepen. Het EHBO tasje van 47 stuks van Forclaz is zonder producten er in 20x13cm groot als je het plat op de tafel legt. Het lege tasje weegt 52gram.  Als je alle 47 dingen uit de bovenstaande lijst in het tasje stopt, weegt het totaal 303gram. Afhankelijk hoe je het inpakt schiet het wel de hoogte in met alle producten erin. Vooral het blauwe herpositioneerbare elastische steunverband neemt veel ruimte in. Het tasje is dan 20x13x10cm.

EHBO-kit-47-delig-review-decathlon

Is het setje compleet?

Voor de eerste verzorging lijkt de set zeker compleet te zijn voor de gemiddelde vakantiefietser en wandelaar. De goedkope EHBO set vormt een hele goede basis voor de wat meer avontuurlijke reiziger. Afhankelijk van de type reis kun je nog wat meer toevoegen aan de set. Het handige van het tasje is dat je er zelf nog spullen bij kan stoppen. Ik stop er zelf altijd nog wat Betadine bij. Je zou er – afhankelijk van de activiteit – ook een reddingsdeken tegen kou, warmte, vocht en vuil kunnen toevoegen aan de set.

EHBO-KIT VOOR TREKKING 500 UL 47 STUKS

8.8 out of 10
€19.99

De EHBO-KIT VOOR TREKKING 500 UL 47 STUKS van de Decathlon bevat in de basis alles wat je nodig hebt voor eerste hulp bij ongelukken. Voor €19,99 ga je zeker geen goedkopere set vinden met zoveel spullen er in. Het tasje is compact en je kan er nog meer spullen in kwijt. Ook vouwt het tasje makkelijk uit en zie je zo alle EHBO-spullen goed zitten. De tekentang is wel wat basic. Ik verkies dan ook een RVS tekentang, zoals deze, boven de tang die in het setje zit.  Ik kan deze EHBO set van Forclaz (Decathlon huismerk) zeker aanrader voor mensen die op fietsvakantie gaan of graag wat avontuurlijkere trekkingtochten maken. Bedankt altijd wel goed van tevoren wat je allemaal tegen kan gaan komen tijdens de tocht en vul de EHBO kit voor je reis aan met de juiste artikelen.

Kwaliteit
9/10
Prijs
10/10
Volledigheid
8/10
Stevigheid
8/10

Pros

Goedkoop

Hele goede kwaliteit

Ruimte om meer spullen in op te bergen

Cons

Tekentang niet van RVS

Geen warmtedeken

Ehbo-kit voor trekking 500 ul 47 stuks

19,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 1 december 2021 17:20
sale
nv-author-image

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.