De zwarte piste: Wat is het?

Zwarte-piste-alle-piste-kleuren-en-nummers

In de wintersportwereld krijgen de pistes waar je kan skiën, snowboarden en andere winteractiviteiten kan ondernemen een kleur. Deze kleur staat voor de algemene moeilijkheidsgraad. Zo heb je de groene piste voor beginners, de blauwe piste voor de iets gevorderde en natuurlijk ook de zwarte piste. De zwarte kleur is niet geschikt voor beginnende wintersporters. Het is dan ook absoluut niet verstandig om een zwarte route te pakken als je nog niet heel ervaren bent op de latten.

Wat is een zwarte piste?

Een zwarte piste is een piste geschikt voor ervaren wintersporters. Beginners hebben hier niets te zoeken. Deze pistes hebben een hoge moeilijkheidsgraad en hellingspercentage. Onderweg kom je obstakels tegen en lastige smalle stukken. Je moet ervaren zijn om hier met succes doorheen te navigeren. In Europa, Japan en Nieuw Zeeland staat de kleur zwart voor een piste geschikt voor gevorderden. In Noord-Amerika wordt er nog onderscheid gemaakt met een enkele of dubbele zwarte ruit, waar de dubbele zwarte ruit nóg moeilijker is dan de enkele. Dit is in Nieuw-Zeeland ook het geval. Zij maken er zelfs gebruik van een driedubbele zwarte ruit om aan te geven dat deze piste alleen voor de écht ervaren skiërs en snowboarders geschikt is.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie