Fietsendrager trekhaak: Hier let je op en de beste modellen

fietsendrager trekhaak

Ben jij op zoek naar een fietsendrager trekhaak? Dan vind je in deze blog precies wat je nodig hebt! Er zijn namelijk verschillende punten waar je op moet letten wanneer je een fietsendrager zoekt die je kan plaatsen op een trekhaak. Ook is het handig om van tevoren te bedenken wat je precies zoekt in de fietsendrager. Hoeveel fietsen wil je bijvoorbeeld meenemen tijdens de autorit? En wil je tijdens de rit de achterklep nog kunnen openen?

Voor welk merk kies je?

Er zijn verschillende merken fietsendragers waar je uit kunt kiezen. Eén van de meest bekende merken is het merk Thule. De Thule fietsendrager is misschien wel één van de meest populaire fietsendragers. Dit merk heeft ook meerdere trekhaakdragers in het assortiment. Naast dit merk zijn de merken Pro-User, Twinny Load en Uebler ook erg populair.  

Eigenschappen en extra functies

Wanneer je alle modellen met elkaar gaat vergelijken zal je zien dat de eigenschappen van de soorten kunnen verschillen. Hieronder hebben wij een aantal eigenschappen beschreven. Uiteraard zijn er ook nog belangrijke eigenschappen zoals het draaggewicht (hoe zwaar mogen de fietsen zijn die op de fietsendrager komen?) en het gewicht van de drager zelf. Bekijk ook goed wat de regels zijn van de fietsendrager. Zo mogen de fietsen slechts 20 cm uitsteken en moet het kenteken goed leesbaar zijn. Dit zijn slechts enkele van alle regels waar het fietsvervoer met de auto aan moet voldoen.

Goed om te weten: Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een fietsendrager trekhaak met parkeersensoren. Zo weet je zeker dat er genoeg ruimte is om achteruit te rijden en beschadigt jouw fiets niet.

Inklapbaar fietsendrager trekhaak

Sommige fietsendragers zijn inklapbaar. Hierdoor neemt de fietsendrager minder ruimte in beslag als je hem op wilt bergen in de schuur of berging. Ook kan je hem op deze manier makkelijker in de auto zetten als je de fietsen eraf hebt gehaald en een rondje gaat fietsen. Ben je toch bang dat de drager wordt gestolen? Dan kan je kiezen voor een fietsendrager met diefstalbeveiliging.

Kantelbaar

Een kantelbare fietsendrager is ideaal wanneer je de achterklep nog open wilt kunnen doen zonder dat je eerst de fietsen van de drager af moet halen. Vaak trek je een pin iets omhoog waarna je de drager naar je toe kan kantelen. Dit kan ook wanneer de fietsen op de drager staan.

Jouw fiets beschermen tegen beschadigingen? Kijk dan eens naar de Elvedes Bikebuddie beschermset voor de fietsendrager.

Fietsendrager trekhaak: De beste modellen

Hieronder hebben wij een aantal populaire en hoog beoordeelde fietsendrager trekhaak modellen op een rij gezet. Natuurlijk is het nog wel belangrijk om te kijken naar de eigenschappen die jij terug wilt zien in de fietsendrager met trekhaak.

Uebler i21 - 60° Kantelbaar met Parkeersensoren

1.359,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:38

Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager - 2 fietsen - 13 polig

★★★★★
699,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:38
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.