Pop up tent kopen: De beste werptenten, webwinkels en soorten

pop up tent kopen

De pop up tent is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze snel op te zetten werptent – ook wel 2 second tent genoemd – heeft verschillende voordelen voor kampeerders. Het grootste voordeel is dat de tent heel snel op te zetten en af te breken is. Dit is dan ook de voornaamste reden dat je deze tent vaak ziet op festivals en bij kampeerders die steeds van de ene plaats naar de andere reizen. Er zijn verschillende soorten pop up tenten. Wil jij een pop up tent kopen? Dan vind je in deze blog alles wat je moet weten.

Wat is een pop up tent?

Een pop up tent, ook wel bekend als de werp tent of 2 second tent, is een tent die je als het ware in de lucht kan gooien en die dan direct staat. Waar je normaal gesproken tentstokken gebruikt om een tent op te zetten, zitten de tentstokken in de vorm van bogen verwerkt in de tent. Op deze bogen staat veel spanning waardoor ze direct in het juiste model schieten wanneer je de tent uitvouwt of in de lucht gooit. Ook het opbergen van de tent gaat erg snel. Soms moet je wel een beetje handigheid krijgen in het op de juiste manier opvouwen van de pop up tent. Wanneer de werptent staat hoef je hem alleen nog vast te maken aan de grond met behulp van haringen.

Pop up tent kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een werptent kan kopen. In de Decathlon webwinkel vind je het grootste assortiment pop up tenten. Deze tenten zijn voor 2 of 3 personen en ze zijn allemaal zeer voordelig geprijsd. Bij Kampeerwereld Hendriks en bij Soellaart vind je een aantal pop up tenten (ook voor 2 of 3 personen) van de merken Bardani, Safarica en Vango. Bij Vrijbuiter vind je een aantal tentjes die je kan gebruiken als toilet, tijdens een dagje strand of om in te kamperen.

Hieronder vind je de verschillende webwinkels. Wanneer je op de link klikt krijg je alle pop up tenten in de betreffende webwinkel te zien.

Verschillende modellen werptenten

Er zijn 1 persoons, 2 persoons, 3 persoons en 4 persoons pop up tenten verkrijgbaar. Het is wel aan te raden om een groter model tent te kiezen als je veel bagage bij je hebt. Ben je met twee personen en heb je grote tassen bij je? Dan kan je beter kiezen voor een 3 persoons tent. Naast dat de tenten geschikt zijn voor een bepaald aantal personen zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. Zo heb je bij sommige tenten buiten de binnentent een kleine ruimte waar je bijvoorbeeld schoenen of bagage kwijt kan. Deze ruimte wordt soms ook wel een voorbouw genoemd. Ook kan je kijken of de tent goed waterdicht is.

De beste pop up tent

Hieronder hebben wij enkele van onze favoriete werptenten op een rij gezet. Wat precies de beste werptent is kan per persoon verschillend zijn. Heb je een klein budget? Dan is de beste pop up tent voor jou anders dan voor iemand met een flink budget. Daarom hebben wij een aantal verschillende modellen uitgelicht.

Beste voordelige pop up tent

De beste voordelige pop up tent is in onze ogen de Quechua Fresh & Black tent die verkrijgbaar is bij de Decathlon. Deze tent houdt het licht buiten waardoor je altijd lekker in het donker kan slapen. Zo kan je in de zomer vroeg naar bed of juist lekker uitslapen op de camping. Ook zijn deze tenten vaak een stuk koeler. Je betaalt wel meer dan voor een vergelijkbaar – niet Fresh & Black – model maar dat is het in onze ogen meer dan waard. Het onderstaande model is ook verkrijgbaar in een 2 persoons tent.

Pop up tent 3 personen 2 seconds fresh&black

119,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 1 oktober 2023 20:31

Omdat we niet konden kiezen hebben wij ook het hoog beoordeelde model van slechts €49,99 uitgelicht. Deze prijs krijg je alleen bij de donker grijsgroen kleur. De waterdichtheid van deze tent is precies hetzelfde. Er is bij dit model alleen geen gebruik gemaakt van de Fresh & Black technologie.

Pop up tent 3 personen 2 seconds

79,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 1 oktober 2023 20:31

De beste werptent met extra opbergruimte

Ook hier hebben we weer twee verschillende modellen uitgelicht. Dit omdat beide modellen hier thuis horen in de favoriete werptenten met extra opbergruimte. De eerste tent is de Quechua XL tent voor 2 personen. Bij deze tent is weer gebruik gemaakt van de unieke Fresh & Black technologie. Hij is vergelijkbaar met het voorgaande model maar dan heb je extra opbergruimte aan de voorzijde/ingang van de tent. Op het grondzeil kan je tassen en schoenen kwijt. Voor 20 euro meer heb je het 3 persoons model.

Pop up tent xl 2 personen fresh & black 2 seconds

139,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 1 oktober 2023 20:31

Onze favoriete pop up tent

Van het merk Safarica heb je de Hurricane L pop up tent voor 3 personen. Ook deze tent heeft een ruime voorbouw waar je spullen kwijt kan. Op de afbeeldingen lijkt het alsof het grondzeil van de voorbouw meer dan bij het vorige model tot onder de zijkanten van de tent loopt. Om de voorbouw op te zetten moet je alleen de glasfiber stokken set door de voorbouw te schuiven. Misschien is deze tent nog iets beter qua kwaliteit dan het voorgaande model. De waterkolom (die iets zegt over de waterdichtheid van de tent) is namelijk 4000 mm. Deze is bij het voorgaande model 2000 mm.

Safarica Hurricane L Dark Shadow/Grey/Brlj.Blue Bijzettent

144,95
Soellaart.nl
Prijs gecheckt op 7 juni 2022 14:38
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie