Backpacken: De eerste dag in Sydney, Australië. Tips & trucs

De eerste dag in Sydney, Australië. Een dag waar je je waarschijnlijk al maanden lang op hebt zitten verheugen. De vraag die je jezelf af moet stellen is echter wel: “Ben ik goed voorbereid op de eerste dag in Sydney?”. Ook al is Australië een land waar al miljoenen backpackers zijn geweest, het is toch handig om een klein beetje voorbereiding te treffen voor de eerste dag(en). Na een lange vlucht is het bijvoorbeeld verstandig om niet meer te hoeven zoeken naar een hotel of hostel in de binnenstad, of aan het strand van Bondi. Al helemaal niet in de maand december rond kerst en oud en nieuw. Welke wijken zijn geschikt voor backpackers? Wat voor voorbereidingen moet je treffen voor je eerste dag in de wereldstad Sydney? Tips en trucs!

Australië en aanvliegen op Sydney?

Australië is anno 2015 een van de meest populaire landen om te gaan backpacken. De weg is goed begaanbaar, het klimaat is zeer prettig te noemen en er miljoenen mensen zijn jou al voorgegaan. Dankzij deze enorme groei aan backpackers sinds de komst van de eerste Lonely Planet (Australië) is er veel informatie over dit land te vinden. Als je vanuit Nederland, België of andere landen uit Europa vliegt naar Australië, zal je vaak aanvliegen op de luchthaven van Sydney. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om op steden zoals Darwin, Brisbane, Melbourne en zelfs Perth aan te vliegen en daar je backpacktrip te beginnen. Toch kiest het gros van de backpackers voor Sidney. Waarom? Het is de grootste en oudste stad in Australië en voor backpackers een waar walhalla. Je hebt hier speciale backpackerswijken en veel plekken waar je een auto kunt kopen en verkopen. Ook kun je hier een busje/campervan huren om daar je trip mee te gaan maken.

Vlucht naar Sydney

Als je van Nederland of België naar de wereldstad Sydney vliegt heb je meerdere opties. Zo kun je rechtstreeks vliegen vanaf onder andere de luchthavens Amsterdam, London en Parijs, maar een overstap via een Aziatische plaats zoals Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok is vaak de goedkopere optie. Deze opties worden ook aangeboden met een Round the world ticket, een flexibel ticket ideaal voor een backpackreis. Zodra het vliegtuig is geland op Kingsford Smith International Airport of Sydney Airport (IATA: SYD, ICAO: YSSY), pak je de pendelbus of taxi naar de binnenstad. Verstandig is dan echter wel om voor de eerste dagen een hotel of hostel te boeken.

De voorbereiding voor de eerste dag in Sydney

Thuis, enkele maanden tot aan de eerste reisdag, begint de voorbereiding bij de meeste mensen al. Een aantal tips om je op weg te helpen bij deze voorbereiding:

  • Koop een reisgids voor alle landen waar je heengaat
  • Koop een geschikte backpack voor jouw reis
  • Boek een hotel of hostel voor de eerste dagen in Sydney
  • Boek een hotel of hostel in een echte backpackerswijk als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen of veel mensen wilt ontmoeten aan het begin van de reis
  • Plan niet teveel vooruit, laat je leiden door reizigers die je in Sydney tegen gaat komen
Oud en nieuw vieren in Sydney is een waar spektakel!

Vertrekken in de maand december: Oud en Nieuw in Sydney!

Aan het einde van de zomermaand december viert heel Australië het nieuwe jaar. In Sydney is dit een waar spektakel. De vuurwerkshow bij het Sydney Opera House en de Harbour Bridge levert ieder jaar weer een geweldige show op. Deze is in de middag traditioneel op de Nederlandse televisie te zien. Als je in de maand december naar Sydney vertrekt en je eerste dag niet goed hebt voorbereid, is de kans groot dat je geen goedkoop hotel of hostel meer kunt vinden. Deze zijn namelijk aan het einde van de decembermaand volgeboekt door miljoenen backpackers die willen genieten van oud en nieuw in Sydney.

Hotel boeken voor aankomst

Om je eerste dag(en) tot een groot succes te maken in deze wereldstad, is het zeer verstandig om een hotel vooruit te boeken als je nog in het koude Nederland of België bent. Veel reizigers ervaren het namelijk als frustrerend als ze na een zeer lange vlucht nog naar een hotel moeten gaan zoeken. Het kan ook zeker geen kwaad om wat meer luxe te boeken qua hotel voor de eerste paar dagen, ook al ben je van plan om de rest van de backpackreis op budget te gaan leven. Een jetlag na een lange vlucht is vervelend. Een jetlag na een lange vlucht en in een goedkoop hostel zitten waar er nachtenlang feest wordt gevierd is nog irritanter.

Gunstige wijken voor een hotel in Sydney

Sydney is groot en er zijn dan ook duizenden hotels en hostels te vinden. Zes wijken steken er volgens de vele reisgidsen en websites er voor backpackers met kop en schouder bovenuit: Bondi, Coogee, Manly, Kings Cross, Glebe en Newtown. De eerste drie liggen allemaal bij een strand en zijn iets verder verwijderd van de binnenstad van Sydney. De overige drie liggen een stuk centraler en hebben dan ook meer winkels, pubs en goedkopere restaurants. Het is maar net waar je zelf van houdt!

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie