Trailrugzak Evadict 10 liter van de Decathlon

trailrugzak Evadict

Ben jij op zoek naar een trailrugzak of trailvest van een goede kwaliteit, maar wil je er het liefst niet te veel geld aan uitgeven? Dan kan je eens kijken naar de trailrugzak Evadict van de Decathlon. Bij de Decathlon heb je meerdere merken die zich richten op de hardloopsport. Zelf hebben wij de Evadict Trailrugzak 10 Liter aangeschaft. Meer over onze ervaringen met deze trailrugzak en over het volledige aanbod bij de Decathlon lees je in deze blog.

Hardloopmerken bij de Decathlon

Bij de Decathlon vind je meerdere eigen merken die zich richten op hardlopers. Het merk Kalenji richt zich (net als de merken Kiprun en Evadict) op de hardloopsport. Kalenji richt zich hierbij voornamelijk op jogging, Kiprun op hardlopen en Evadict op trailrunning. Trailrugzakken vind je bij Decathlon terug van deze drie merken.

Trailrugzak, drinkrugzak, trailvest of ultratrailrugzak?

Er zijn bij de Decathlon verschillende tassen en vesten waar je uit kan kiezen. De meeste tassen zijn tegenwoordig van het merk Evadict. Van het merk Kiprun vind je in de webwinkel een marathonvest en van het merk Kalenji een hardlooptas met 2 verschillende draagmogelijkheden (je kan hem dragen op de borst of op de rug). Hieronder vind je een aantal oudere modellen van Evadict trailrugzakken.

Trailrugzak Evadict

Van het merk Evadict heb je verschillende soorten rugzakjes voor tijdens het hardlopen. Variërend van drinkrugzak tot ultratrailrugzak. Wij hebben hieronder de verschillende rugzakken op een rij gezet. Zelf hebben wij de trailrugzak Evadict met een inhoud van 10 liter aangeschaft, hier vind je later in de blog een uitgebreide beschrijving en review over. De meeste rugzakken zijn te koop in drie verschillende maten, XS/S, M/L en XL. De riempjes zijn verstelbaar waardoor je de rugzak precies op maat kan maken.

Alle rugzakken van Evadict bekijken

Via de onderstaande button ga je direct naar de winkel toe.

tekst gaat verder onder de knop

Decathlon

Trailrugzak Evadict 10 liter

Prijs: €28,99 en €27,99
Gewicht: 285 gram
Inhoud:
10 liter

 • Twee vakken voor soepele bidons van 500 ml aan de voorkant
 • Vier open netzakjes aan de voorkant (voor gels of repen)
 • Grote zak aan de achterkant (met ruimte voor een waterzak van 1 L) met daarin een kleiner vakje met rits voor waardevolle spullen
 • Ruime netzak aan de achterkant voor het opbergen van je regenjack
 • Meerdere lusjes aan de voor- en achterzijde
 • 3 verstelbare riempjes vooraan
 • Veiligheidsfluitje in de voorzak
 • Clip voor de bevestiging van het slangetje van je waterzak

De Evadict trailrugzak met een inhoud van 10 liter hebben wij zelf aangeschaft. Op het moment van schrijven is deze tas verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, zwart/brons (lijkt meer op donkergrijs) en grijsblauw/zwart. Eerder was er ook een rode tas verkrijgbaar. De tas beschikt over 10 liter opbergvolume. In totaal kan je er twee liter water in kwijt verdeeld over een grote waterzak en twee soepele bidons.

Evadict trailrugzak 8 liter met twee drinkflesjes

Trailrugzak Evadict speciaal aangepast aan het vrouwelijk lichaam

Prijs: €79,99
Gewicht: 240 gram
Inhoud: 8 liter

 • Trailrugzak Evadict verkrijgbaar in 3 maten (2xs/xs, s/m en l/xl)
 • 1 vaste bevestigingsriem aan de voorzijde en 2 verstelbare bevestigingsriemen
 • 2 vakken aan de voorzijde voor soepele drinkflessen van 500 ml (meegeleverd)
 • Waterdicht telefoonzakje aan de voorkant en twee zakken voor repen en gels
 • 2 zijzakken
 • Grote zak met rits met daarin nog een zak met rits aan de achterkant
 • Bevestigingssysteem voor een koker voor stokken
 • Vooraan vind je een fluitje van 110 dB

Deze trailrugzak is speciaal ontworpen voor vrouwen. Er is geen sprake van druk op de boezem tijdens het hardlopen. Bij het ontwerpen van deze rugzak werd er samengewerkt met de ontwerpers van beha’s bij de Decathlon. Verder valt de rugzak mooi op de taille en is de plaatsing van de drinkflesjes aan de voorzijde net wat anders. Er is gebruik gemaakt van een speciaal zijdelings aanspansysteem voor een goede aansluiting op het lichaam.

Trailrugzak Evadict 10 liter met 1 l waterzak

Geschikt voor tochten tot 80 km

Prijs: €69,99
Gewicht: 240 gram
Inhoud: 10 liter

 • Trailrugzak Evadict verkrijgbaar in 3 maten: XS/S, S/M of XL
 • Ruimte voor 2 liter water (waterzak 1 liter, 2 keer 500 ml flesjes aan de voorzijde)
 • 3 verstelbare riemen
 • 5 zakken aan de voorzijde (soft flasks, waterdichte smartphonezak, 2 zakken voor gels en repen)
 • 2 zakken aan de zijkant
 • 4 zakken aan de achterzijde (kangoeroezak, rits opzij en daarin nog een zak met rits, groot vak voor meegeleverde waterzak)
 • Bevestigingssysteem voor een koker voor de stokken
 • Fluitje van 110 dB (verplicht bij veel hardloopwedstrijden in de natuur)

De trailrugzak Evadict 10 liter met 1 liter waterzak is één van de nieuwe trailrugzakken van de Decathlon. Hij wordt geleverd met een waterzak met een inhoud van 1 liter. Het mondstuk van de waterzak kan je op twee manieren vastzetten, met de 2 elastieken aan de zijkant of met het magneet aan de voorkant van de tas. Met de speciale kangoeroezak aan de achterkant kan je makkelijk je regen- of windjack pakken tijdens het hardlopen.

Onze ervaringen met de trailrugzak Evadict 10 liter

Wij hebben zelf het oudere model van de Evadict trailrugzak 10 liter van de Decathlon aangeschaft. Deze trailrugzak gebruiken wij tijdens lange duurlopen op de weg en tijdens trailrunning. De trailrugzak kan je eigenlijk zien als een combinatie tussen de drinkrugzak en de ultratrailrugzak. Qua formaat is het een kleinere rugzak dan de ultratrailrugzak.

Opbergmogelijkheden

Aan de achterzijde kan je de bijgeleverde waterzak (met drinkslang) kwijt en aan de voorzijde kan je extra waterflessen (of gelletjes) kwijt. Doordat het een rugzak is kan je er ook veel andere spulletjes in kwijt, denk bijvoorbeeld aan een dun hardloopjasje. Aan de binnenzijde van de rugzak vind je een extra zakje met een ritssluiting waar je waardevolle spullen zoals een smartphone of sleutels in op kan bergen. Deze rugzak is uitgerust met een fluitje dat je kan gebruiken in geval van nood. De trailrugzak is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Zwart/brons, blauw/zwart en bordeaux/roze.

Handig om te weten: De Evadict trailrugzak heeft drie sluitingen die je op verschillende plekken kan plaatsen. Wil je meer riemen met gesp gebruiken op de trailrugzak 10L of 15L? Dan kan je deze bij de Decathlon los aanschaffen!

Foto eigen beheer, onze trailrun evadict rugzak

Accessoires trailrugzak Evadict

Er zijn meerdere accessoires die je kan combineren met de trailrugzak Evadict. Zo zijn de borstriemen met gesp los verkrijgbaar voor de rugzakken van 10 en 15 liter. Hierdoor kan je de trailrugzak op nog meer plekken bevestigen of een riem vervangen wanneer er één stuk is of wanneer je er één verloren bent. Drinkflessen (soft flasks en waterzakken zijn ook los verkrijgbaar).


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Puck

Puck is de medeoprichter van Outdoornow. Ze vindt niks lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. Zo houdt ze van fietsen, wandelen met de honden en trailrunning. Ze gaat graag op avontuur om nieuwe routes te ontdekken met behulp van een navigatiesysteem.
Share to...